Samara 1.5 slabo vuce

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Neshko
Automobil: Lada

Samara 1.5 slabo vuce

Post by Neshko »

Imam problem sa samaru.. 1-2-3 vuce ko luda, kad ubacim u 4 (ili iznad 100km/h) gubi snagu, nizbrdo jedva ide 140.. provereno kompresija, struja, svecice, kablovi novi, dovod goriva ok, al eto nesto nece da izvadi snagu u 4toj
Takodje kad je upalim hladnu povucem sauh i radi pola minuta pa ugasi, ponovo je upalim i tako 2-3 puta a sauh lepo zatvara al slabo otvara.. iii da ne zaboravim imam zgolemena potrosnja goriva

problemi se javljaju i na benzin i na plin

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Samara 1.5 slabo vuce

Post by dejca »

Za jedan do dva zuba nije dobro uzupčena. Proveri repere na remenicama.

Neshko

Post by Neshko »

provereno pre par dana, sve je na mesto.. bio i kod majstora da se osiguram, reko mi da je ok

Boki78

Post by Boki78 »

Vakuum? Creva, ono ka instrument tabli, ono ka korektoru ugla pretpaljenja, ono ka isparivacu, onda sam korektor ugla pretpaljenja, servo crevo i na kraju sam servo?

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

A karburator? Ja imam samo problem na benzinu, moram da povučem malo sauh da bi lepo primao gas

Neshko

Post by Neshko »

Boki78 wrote:Vakuum? Creva, ono ka instrument tabli, ono ka korektoru ugla pretpaljenja, ono ka isparivacu, onda sam korektor ugla pretpaljenja, servo crevo i na kraju sam servo?
jos vakuum je ostao.. sutra bice i on proveren..

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

sumnja pada na karburator, ali posto se isto desava i na plinu, mene licno navodi na pomisao oko tih vakum creva, a nebi bilo lose i proveriti ugao pretpaljenja na razvodniku cak i njegovo uzubljenje. takodje, probaj sa novom razvodnom kapom i razvodnom rukom, a i zazor na svecicama nastelovati kako treba., takodje probaj i sa novim kondenzatorom
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Neshko

Post by Neshko »

hvala vam puno, uzecu sve predloge u obzir i provericu jedno po jedno pa videcu sta ce da bude

Boki78

Post by Boki78 »

bortlonger wrote: proveriti ugao pretpaljenja na razvodniku cak i njegovo uzubljenje.
Nema toga na samari, razvodnik stoji na bregastoj i mozes fizicki montirati samo na jedan jedini nacin, ne uzubljuje se kao na specijalkama i nivama ...

bortlonger

Post by bortlonger »

moja greska sto se tice zubljenja, a sto se tice stelovanja, mislio sam na okretanje levo - desno kad olabavi one srafove, ranije - kasnije za neki stepen...
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Neshko

Post by Neshko »

Palenje je stelovano, jedno sto sam zaprimetio je da sauh se ne vraca u vertikalni polozaj pa mozda i to je razlog plus sto gubi snagu pri vecoj brzini

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Neki falš vazduh je u pitanju verovatno. Te vakuume obavezno proveriti jer očigledno na većim obrtajima motor dobija previše vazduha. Možda eventualno odvrnuti plin za pola kruga pa probati tako. Znam, rećićete da nije do toga jer i na benzin radi isto ali sasvim je moguće da oba sistema budu neispravna. Benzinski pogotovo ako se ne koristi mesec dana odmah počne da zeza.

edit.: Leptir od sauha MORA da bude skroz otvoren. To se na sajli namešta.

Neshko

Post by Neshko »

Dare wrote:Neki falš vazduh je u pitanju verovatno. Te vakuume obavezno proveriti jer očigledno na većim obrtajima motor dobija previše vazduha. Možda eventualno odvrnuti plin za pola kruga pa probati tako. Znam, rećićete da nije do toga jer i na benzin radi isto ali sasvim je moguće da oba sistema budu neispravna. Benzinski pogotovo ako se ne koristi mesec dana odmah počne da zeza.

edit.: Leptir od sauha MORA da bude skroz otvoren. To se na sajli namešta.
hvala na info dare :)
inace zategnuta je sajla od sauha al bice prestelovana

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Kad sam imao zastavu ona je imala slicne simptome, u trecu dodje do 90 lepo i kad prebacim u cetvrtu brzina pocne da pada. Na reperima na remenici zupcastog kaisa bilo sve dobro, menjana i lamela i sta ti jos sve ali nista dok nije dosla do pravog majstora. On je po bregovima na bregastoj u kom polozaju stoje video da je prezupcila. Sta se desilo, bia se polomila ona kajla koja se ubada u bregastu i remenicu i remenica za pola santimetar se zaokrenula u odnosu na bregastu i to pravilo problem. Zato sam ti gore i na pisao da je mozda za zub dva prezubila. Ako nista nek pogleda majstor koji zna i po bregovima na bregastoj kako stoji ili skine remenicu bregaste i proveri onu kalu ako je ima kod samare.

bortlonger

Post by bortlonger »

dejco, ako je kajla remenice na bregastoj bila slomljena, onda se i reperi na remenicama radilice i bregasti nisu mogli gadjati tacno nikako.. da bi se proverilo da do toga nije doslo, nemora da se otvara motor da bi se videlo da je doslo do prezubljivanja... jednostavnije je da se skine 4 ili 1 svecica u zavisnosti od auta, zapusi se prstom otvor na glavi gde stoji svecica, i preko remenice radilice se okrece motor dok se u cilindru ne stvori pritisak, tj klip ne dovede u takt sabijanja, a zatim i laganim okretanjem u GMT. onda se reper na reminici radilice mora poklapati sa oznakom na poklopcu, ona najduza crta kod rive, a kad se to poklopi, onda se gleda kako se gadjaju reperi bregaste..

Post Reply