Akumulatori

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Akumulatori

Post by dejca »

Taj los spoj se mozda moze i popraviti ali je opasno. Uzme se drugi kumulator pozeljno jaci i kratko spoji se da bi se los spoj ponovo zavario ALI ovo radite na vasu odgovornost, u JNA kad smo to radili nosili smo zastitni oklop je moze doci do eksplozije kumulatora i radjeno je daljinski.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Da, za 50€ sam baš rad da rizikujem teške opekotine u najboljem slučaju.
A i ćelija kad je u kratkom spoju je već i previše spojena, tako da je još i zavarim... za svaki slučaj

angler
Automobil: Lada Niva 1.7i 4x4

Post by angler »

Juče pre podne sednem u nivu, kad ono hhhk,hhhkk jedva stastavi. Nije vozena jedno 5 dana, cale je samo preparkiravao po dvoristu, mraz svako jutro i ode akumulator...
U njoj je ProAtomic 56Ah, 480A. Star pojma nemam koliko, dosao u njoj, kada sam je kupio. Na njemu jedino sto sam nasao da lici na datum je 2244 1012, kontam 10-a nedelja ili 10mesec 2012?
Bio mi je cudan malo i pre, upali on nju al ono kao da se malo muci, tako da je bila planirana zamena, al izdade naravno kad se covek najmanje nada...
Stavio sam ga maloda se dopuni pa sta bude do oko prvog..onda mozda neka Varta 60Ah ilivec nesto slicno, nesto sa L+ ili sta vec bude moglo fizicni da stane?
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Imam Energizer u dva auta i zadovoljan sam, u Aleku i Fiesti.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Moj pro atomic je trajao preko 5 godina, odlican je bio ali kad je poceo da da pokazuje znakove umora crko je za nedelju dana.

angler

Post by angler »

Ja ne znam koliko je ovaj star, juce sam samo malo teze upalio, vozao nekih 50-60 km i posle bilo je ok, jutros takodje malo teze, ali bolje nego juce.
Videcu kako ce se pokazati posle dopunjavanja i malo stajanja ovih dana.
Videcu koji cu nesto od boljih sigurno, Energizer + , varta ili ista se vec nadje...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ja sam hteo Vatru i posto znam dosta prodavaca svi su mi rekli Energizer, isti je djavo al jeftiniji zbog imena.

angler

Post by angler »

Tu su negde, 300-500 din razlike, Varta Blue Dynamic 60 Ah i ENERGIZER® PLUS 12 V 60 Ah L+, EP60-L2X. Nisma siguran al m islim da sam negde procitao da se prave u istoj fabrici...

bruyoni

Post by bruyoni »

Monbat ili u Metrou onaj njihov Biloxxi vidim da je na akciji 62 Ah 5200din. Sve je to sad skoro isto a čak su ti jeftiniji sa čepovima starije filozofije pogodniji za starija vozila.
Black hors gledaj da izbegneš

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

I Bosch, ja se sa njim napatio.

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

kod mene black horse.. kupljen 2011, skoro nasao racun.. udara ko grom.. doduse, alternator extra radi svoj posao..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bruyoni

Post by bruyoni »

Nije isključeno da Black/White Horse može da i da potraje ali je više izuzetak koji potvrđuje pravilo. Znam dosta prodavnica po NS koje su prestale da drže Black Horse jer su im toliko vraćani.

Bosch je lutrija, najfalsifikovanija stvar u auto industriji. Ako dođe original traje, ako dođe falš... traju problemi.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

White mi je trajao 30 meseci, kako je istekla garancija tako je ujutru crko, npr posto imam malo veće zvučnike u autu konj je mogao da gura ceo da i na kraju auto da upali bez problema a sa Bosch -om sam morao paziti auto skoro na svaka dva sata i tad ugasi radio a nekad se desi da kad pojacam do kraja ugasi se radio, sa Energizer -om nemam bas nikakvih problema radi savršeno.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ja sam pre par dana zamenio ProAtomic koji je trajao ravno tri godine. Nije crkao, ali osetno je izgubio udarnu moć pa nisam hteo da čekam. Uzeo sam Topla crveni, L+. Imao je najjaču udarnu struju od svih u ponudi. Cena 7100 din. Ostali su tu negde, Bosch skoro ista cena. One iz nižeg cenovnog ranga sam izbegao zbog užasnog iskustva sa Magnum-om. Taj Magnum sam kupio za Juga i s njim jednostavno nema pravila kada će upaliti. Sreća pa motoru treba bukvalno jedan krug da upali.
Inače fabrički BlackHorse od samo 36Ah u Yugu je trajao celih 7 godina. Otkazao je u sred leta. Parkiran auto i sledećeg dana jedva da je otključao vrata. Dopuna nije pomogla. Nikad mi se nije desilo da naizgled zdrav akumulator tako crkne bez najave.

bruyoni

Post by bruyoni »

Monbat je ozbiljna firma i Metro je verovatno postigao dobar dil sa njim kada može da im stavi ovakve cene, kod mene skoro godinu i po dana taj biloxi radi ko sat a nisam ga ni pipnuo, osim što sam ga pre ugradnje stavio na punjač. E sad za te druge čudne proizvođače ne znam, Magnum ako se dobro sećam je neki rus...

Post Reply