Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Tenak
Šta će ti lanci
snega ove zime neće biti, jedino ako ćeš ići na neku planinu.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Zbog policije, nikad lance nisam koristio, jednom sam ih stavio i kad tad nisam sleteo s puta necu nikad
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Samo za izbegavanje kazne i valjaju. Nemoj ih stavljati i ako moraš, samo rizikuješ da puknu pa da krenu rešetati po limu.
Ako i posumnjaš da će ti trebati uzmi Pewag, što za 40-50€ rizikovati da pokidaš lim i kočiona creva ili uplitanje oko vratila
Ako i posumnjaš da će ti trebati uzmi Pewag, što za 40-50€ rizikovati da pokidaš lim i kočiona creva ili uplitanje oko vratila
- aleko-2141
Ma neću ih stavljati i ako ih stavim biće do prve krivine :-)
Vozio sam ja nekad sa lancima kad su i bile zime ne ko ovo sad umesto zime jesen i nikakav problem. Natovarim stojadinku sa 800 litra derivata i cepaj.
A sto bi ti sad zandari trazili lance ako ne ides u planinske predele, za po grad valjda ne traze.
A sto bi ti sad zandari trazili lance ako ne ides u planinske predele, za po grad valjda ne traze.
- aleko-2141
Ne traže po gradu al cim izadjes iz grada treba ih imati, pre par god za ng bio na Kosmaju preko dana bilo dobro, ujutru ustali ono 20 cm snega, jedva došao do glavnog puta.
- aleko-2141
-
travelman
Nesto si ti pobrkao. Pre neki dan kacis slike lanaca na suvom a sad po snegu vozis bez njih
...
Meni lanci 25 godina stoje u orginalnoj i jos uvek ne raspakovanoj ambalazi. Niti sam ih ikada montirao niti su mi ikada zatrebali. Ko nema iskustva sa njihovom montazom, mogao bi samo da ih gleda ako negde ostane zaglavljen. Bar tako cujem, pricaju mangupi.
Meni lanci 25 godina stoje u orginalnoj i jos uvek ne raspakovanoj ambalazi. Niti sam ih ikada montirao niti su mi ikada zatrebali. Ko nema iskustva sa njihovom montazom, mogao bi samo da ih gleda ako negde ostane zaglavljen. Bar tako cujem, pricaju mangupi.
- aleko-2141
Ni ja ih ne koristim al probao da ne bi mislio na putu, generalno lanci su za utabani sneg a toga kod nas nema
- aleko-2141
Opet sam skidao karburator, definitivno mu nesto fali, sad sam ga cistio sa onim cistacem za karburatore, gde god da gurnem pištolj da produvam ono izlazi negde tako da nije zapusen, obe ajspric dizne rade, ko da dobija više goriva ili malo vazduha, probao sam ga i bez filtera isti djavo, gusi se na početku a posle prima normalno, kad je povučen sauh gušenja nema.
- aleko-2141
Ma jok, reaguje na njega al promene nema, kod mene je onaj izlaz zapusen što je u pravcu njega, on je povezan sigurno na neki vakum
-
bortlonger
- Automobil: lada
nema dovoljno goriva...aleko-2141 wrote:Opet sam skidao karburator, definitivno mu nesto fali, sad sam ga cistio sa onim cistacem za karburatore, gde god da gurnem pištolj da produvam ono izlazi negde tako da nije zapusen, obe ajspric dizne rade, ko da dobija više goriva ili malo vazduha, probao sam ga i bez filtera isti djavo, gusi se na početku a posle prima normalno, kad je povučen sauh gušenja nema.
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
bortlonger
- Automobil: lada
koji sraf dare? svi srafovi na karburatoru, ako mislis na one za stelovanje - sluze za stelovanje karburatora i rad motora na leru... kod njega ne prima gas... to sto kaze da nema dovoljno vazduha - dovod vazduha u karburator regulise leptir, i jedino moze da manjka ako je filter vazduha zaprljan...Dare wrote:Onaj šraf na donjoj ploči, onaj zavučeni...
ako je filter cist ( ili skinut ) i auto se gusi prilikom dodavanja gasa - manjka mu goriva... problem moze biti u membrani, diznama, nivou goriva u karburatoru i jos puno toga... takodje, mozda tu zeza i razvodnik...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA