Veoma cesta samarina boljka, cesta u meri da u remont kompletu za karburatore dolazi brezon sa sirim navojem i vecim korakom. Dovoljan je samo jedan konj od eksperta za karburatore i brezon prosvira kroz navoj. Onda to vremenom dovede do ovoga sto vidimo na slici.Dare wrote: U tvom slučaju, šrafovi se kreću kroz tanak sloj aluminijuma i stežu. Na taj način posle 2-3 skidanja i šrafljenja ti više nemaš navoj u rupama.
Iz Samare u Samaru
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: Iz Samare u Samaru
-
travelman
Lepo sam ja jos poodavno rekao da Dare ima oko kao indijanac, vidi sve do najmanjeg detalja.
Sa karburatorom kao sistemom nemam nikakvih problema, potrosnja i odziv na gas su idealni. Sledeci put kada mi se ovo desi necu nista dirati vec cu samo da cuknem po iglici. Nekada davno sam u jednom servisu video kada su to radili jer su imali problem sa glavljenjem iglice, zato mi je to lupkanje i palo na pamet.
Ako to bude problem, resicu ga uz vasu pomoc.
Za brezone ste u pravu mada se u tom slucaju vodim onom narodnom da nece valjda to meni da se desi. A i lajka je to, sve trpi.
Malo da otopli pa sredjujem te sitnice, nakupilo se svega i svacega pa da je dovedem u red.
Sa karburatorom kao sistemom nemam nikakvih problema, potrosnja i odziv na gas su idealni. Sledeci put kada mi se ovo desi necu nista dirati vec cu samo da cuknem po iglici. Nekada davno sam u jednom servisu video kada su to radili jer su imali problem sa glavljenjem iglice, zato mi je to lupkanje i palo na pamet.
Ako to bude problem, resicu ga uz vasu pomoc.
Za brezone ste u pravu mada se u tom slucaju vodim onom narodnom da nece valjda to meni da se desi. A i lajka je to, sve trpi.
Malo da otopli pa sredjujem te sitnice, nakupilo se svega i svacega pa da je dovedem u red.
I kod mene su oni proklizali ali ja sam urezao nareznicom m6 i sa tako stezem kuciste.Dare wrote:
Edit:
Još jednu vrlo važnu grešku moram da ti nađem: Šrafovi koji drže kućište filtera ti nisu original. Fabričko rešenje su brezoni sa sigurnosnim navrtkama. Oni se jednom ušrafe, posle navrtka ide po brezonima. U tvom slučaju, šrafovi se kreću kroz tanak sloj aluminijuma i stežu. Na taj način posle 2-3 skidanja i šrafljenja ti više nemaš navoj u rupama.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Urezuje se ureznicom, a narezuje nareznicom

Travelmane, to što vidim svaki detalj mi je veliki problem. Nikako da ga se rešim. A samo uzrokuje nerviranje u većini slučajeva. Recimo, ja kad skidam neku navrtku obavezno je vraćam okrenutu onako kako je bila. Jer sa strane gde je bila prilegla ogreban je cink i hoće da korodira, a i odmah se poznaje da je skidana. Eto...
To niko na ovom svetu nebi gledao.
Travelmane, to što vidim svaki detalj mi je veliki problem. Nikako da ga se rešim. A samo uzrokuje nerviranje u većini slučajeva. Recimo, ja kad skidam neku navrtku obavezno je vraćam okrenutu onako kako je bila. Jer sa strane gde je bila prilegla ogreban je cink i hoće da korodira, a i odmah se poznaje da je skidana. Eto...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ja vraćam kako je bila :-D
-
travelman
Vracam i ja kako je bilo, ali juce ...
Izgustirao sam je i sad mi je u drugom planu. Svu ljubav i paznju poklanjam onom drugom ljubimcu ali sam ipak resio da vratim sjaj samari. Tehnicki je u tip topu i tu nema greske, malo sam je zapustio oko estetike i pojedinih sitnica ali je to pacija skola.
Para se ima, vremena imam na pretek a sad je tu i dobra volja. Boki je vec dobio nalog da nabavi kvalitetan zubcasti pa se igramo cim grane prolece i topliji dani.
Izgustirao sam je i sad mi je u drugom planu. Svu ljubav i paznju poklanjam onom drugom ljubimcu ali sam ipak resio da vratim sjaj samari. Tehnicki je u tip topu i tu nema greske, malo sam je zapustio oko estetike i pojedinih sitnica ali je to pacija skola.
Para se ima, vremena imam na pretek a sad je tu i dobra volja. Boki je vec dobio nalog da nabavi kvalitetan zubcasti pa se igramo cim grane prolece i topliji dani.
- aleko-2141
Sta te briga kad imaš da biraš :-)
-
travelman
Hristos se rodi, junaci ....
Niko da kaze kako su im Lajke kresale jutros, pa ajd i ja da rečem nešto pametno po tom pitanju
...
Digo se jutros, ne miško nego Ja, i odma istrča napolje da vidim koliki je. A ono -10
... Munem TV a ono vesti tipa ledeni talas ovo te ledeni talas ono ... mojne da krećete na put bez preke potrebe, putevi ne prohodni, poledica tamo poledica vamo
...
To se trazi
... ispunjeni su uslovi da uradim sve ono sto je čika iz AMSS rekao da ne treba raditi vec izbegavati
...
Nisam kresao Lajku od prošlog vikenda, nema se para
... sirotinja zakucala na vrata pa se vozi samo kada je crveno slovo. A danas je taj dan
...
Accu je bio izvadjen, stajao je cele nedelje pored smederevca da se greje. Vidim komsiluk vec pali na gurku, sve zaledjeno i pod mrazom. Turim onaj moj accu na ispravljač, imam neki praistorijski na pedale pa ja tu zavrte par krugova da ga malo dopunim. Napravio sam ga odavno, pedale i dinamo su sa pony bicikle ... ma duga je to priča pa da vas ne smaram ...
Kontakt ok .... accu šljaka
...
Optime u motoru ima ... jes da je na minimumu ali da kažem da je ok ...
Tečnost u rashladnom sistemu ok ...
Nije upalio na čvrgu ali je upalio na 1, verglanje tj posle jedno 3 okretaja radilice. Ja se iznenadio mada accu je bio na toplom pa je zato bio u snazi. Brunda Ladurina za 10ku, ja se vec spremam da kucnem iglicu karba kada se ugasi ali ništa od te rabote. Nije se ugasio tj iglica ovaj put nije zaglavila
...
Ovo je bio uvod sad, da predjemo na razradu
... Jbg, tako me ucila učiteljica ...
...
Krenuli oko podneva, bilo ono zubato sunce ali bolje ikakvo nego nikakvo.
Laganim kasom zagrevam krkelu, kad ugledam ovo čudo
...
host image
...
how to print screen on pc
...
Već smo van grada, krkela zagrejana i razgibana za off road.isanje. Svi voze asfaltom a čika Travi šamara desni migavac i izlazi iz kolone. Skrećem sa asfalta i idem tamo gde neće niko.
Pa nisam ja veverica da se uplašim od nekoliko pahulja snega i par kapljica leda ...
upload jpg
...
greenshot
...
Izašlo se na nasip, klima je u tropicana modu pa je pravi merak voziti ovuda u kratkim rukavima ...
image hosting without registration
...
Lako je meni da se qrčim kad ovaj moćni V6 3,1 prede ispod haube. Niti je masan motor niti ima kojekakvih ajkula drakula i ostalih picajzli ispod haube.
A zašto je to tako
... Pa zato što meni devojčica ne drži predavanje kako se krkela održava ...
adult picture hosting
...
Vozili se još koji km napred. Merak za dušu ... što bi rekli keš kolica muzikica ...
how to capture screen
...
free picture upload
...
Igranki nikad kraja. Ebo vw, smučio mi se ... celo leto mi vetrina duva za vrat dok mi sunce prži lobanju
... poželeo sam se snežnih igrarija ...
image hosting 30 mb
...
Na levo krug. Šta ću i kako ću sada. Sneg do pola vrata a nemam ni lance iako sam vezbao njihovo montiranje u dvorištu
...
Nemam ni kramponke ni vitlo a ni sidro. Ebote, oni Nivaši nose i lopatu i ašov ... a ja go ko crkveni miš ... proradi tu onaj balkanski inat u meni a Samara se iščupa ko da je na suvom. Bilo je ko u onoj pesmici pršti pršti bela staza
... Jbg, Samara je to
...
adult image
...
Povratak istim putem ... 4x4 je na visini zadatka ..
how to use print screen
...
Sankanje i snežne igrarije su zavrsene bez ijedne greške u koracima. Uspešno smo prešli 1, nivo i prelazimo u 2, nivo. Led i poledica
...
image hosting
...
Isključim ja tu ABS, ESP, SMS, PMS .... radilo je samo šamaranje pedale kočnice i gasa u 2, brzini
...
Ali samo da napomenem ... ove igrarije su samo za nas velike i iskusne dečake Samarićane
...
... U suprotnom, posledice mogu biti svakakve ...
photo hosting sites
...
screen shot pc
...
Posle 2, nivoa dodje i 3, a onda i kraj igrice do kog smo stigli bez ikakve muke.
Pogled za sve pare a i trud je bio vredan svega ovoga.
image upload
...
image hosting 30 mb
...
host image online
...
Povratak nazad je bio istim putem tako da je pravljenje pirueta bilo kao i u dolasku ...
image hosting above 5 mb
...
Sve je to lepo ali ipak pamet u glavu ... NE BRŽE OD ŽIVOTA ...
pic host
...
Dan je bio lep i sunčan ali samo ako se posmatra dok se sedi u Samari a grejanje cepa na max.
Napolju je bilo zima u 3 p.m. .... Sedosmo da se malo ugrejemo pored kamina, onda stiže jedno kuvano vino pa onda drugo ... i mi tu ostasmo oko 4 ipo sata. Pao je i mrak pa sleduje voznja pod fenjerima. Nikakav problem.
Sedam u krkelu, ključ u bravu a ona upali na čvrgu
... radila 15 sekundi i cvrc
... iglica karba je u pitanju
...
Nema više nerviranja, vadim filter i skidam njegovo kućište a onda SAMO 3-5 UDARACA po poklopcu karba gde stoji iglica rešava problem. Nadrkam drkalicu pumpe goriva par puta i Lajka opet kresnu na čvrgu.
Povratak bez ikakvih problema, jedino bih napomenuo da je skazaljka pokazivača goriva posle onih snežnih igrarija i drftovanja po ledu spala sa max na min
...
Ali ... merak nema cenu
...
Zaječarac
...
Niko da kaze kako su im Lajke kresale jutros, pa ajd i ja da rečem nešto pametno po tom pitanju
Digo se jutros, ne miško nego Ja, i odma istrča napolje da vidim koliki je. A ono -10
...To se trazi
... ispunjeni su uslovi da uradim sve ono sto je čika iz AMSS rekao da ne treba raditi vec izbegavati Nisam kresao Lajku od prošlog vikenda, nema se para
Accu je bio izvadjen, stajao je cele nedelje pored smederevca da se greje. Vidim komsiluk vec pali na gurku, sve zaledjeno i pod mrazom. Turim onaj moj accu na ispravljač, imam neki praistorijski na pedale pa ja tu zavrte par krugova da ga malo dopunim. Napravio sam ga odavno, pedale i dinamo su sa pony bicikle ... ma duga je to priča pa da vas ne smaram ...
Kontakt ok .... accu šljaka
Optime u motoru ima ... jes da je na minimumu ali da kažem da je ok ...
Tečnost u rashladnom sistemu ok ...
Nije upalio na čvrgu ali je upalio na 1, verglanje tj posle jedno 3 okretaja radilice. Ja se iznenadio mada accu je bio na toplom pa je zato bio u snazi. Brunda Ladurina za 10ku, ja se vec spremam da kucnem iglicu karba kada se ugasi ali ništa od te rabote. Nije se ugasio tj iglica ovaj put nije zaglavila
Ovo je bio uvod sad, da predjemo na razradu
...
Krenuli oko podneva, bilo ono zubato sunce ali bolje ikakvo nego nikakvo.
Laganim kasom zagrevam krkelu, kad ugledam ovo čudo
host image...
how to print screen on pc...
Već smo van grada, krkela zagrejana i razgibana za off road.isanje. Svi voze asfaltom a čika Travi šamara desni migavac i izlazi iz kolone. Skrećem sa asfalta i idem tamo gde neće niko.
Pa nisam ja veverica da se uplašim od nekoliko pahulja snega i par kapljica leda ...
upload jpg...
greenshot...
Izašlo se na nasip, klima je u tropicana modu pa je pravi merak voziti ovuda u kratkim rukavima ...
image hosting without registration...
Lako je meni da se qrčim kad ovaj moćni V6 3,1 prede ispod haube. Niti je masan motor niti ima kojekakvih ajkula drakula i ostalih picajzli ispod haube.
A zašto je to tako
adult picture hosting...
Vozili se još koji km napred. Merak za dušu ... što bi rekli keš kolica muzikica ...
how to capture screen...
free picture upload...
Igranki nikad kraja. Ebo vw, smučio mi se ... celo leto mi vetrina duva za vrat dok mi sunce prži lobanju
image hosting 30 mb...
Na levo krug. Šta ću i kako ću sada. Sneg do pola vrata a nemam ni lance iako sam vezbao njihovo montiranje u dvorištu
Nemam ni kramponke ni vitlo a ni sidro. Ebote, oni Nivaši nose i lopatu i ašov ... a ja go ko crkveni miš ... proradi tu onaj balkanski inat u meni a Samara se iščupa ko da je na suvom. Bilo je ko u onoj pesmici pršti pršti bela staza
adult image...
Povratak istim putem ... 4x4 je na visini zadatka ..
how to use print screen...
Sankanje i snežne igrarije su zavrsene bez ijedne greške u koracima. Uspešno smo prešli 1, nivo i prelazimo u 2, nivo. Led i poledica
...
image hosting...
Isključim ja tu ABS, ESP, SMS, PMS .... radilo je samo šamaranje pedale kočnice i gasa u 2, brzini
Ali samo da napomenem ... ove igrarije su samo za nas velike i iskusne dečake Samarićane
photo hosting sites...
screen shot pc...
Posle 2, nivoa dodje i 3, a onda i kraj igrice do kog smo stigli bez ikakve muke.
Pogled za sve pare a i trud je bio vredan svega ovoga.
image upload...
image hosting 30 mb...
host image online...
Povratak nazad je bio istim putem tako da je pravljenje pirueta bilo kao i u dolasku ...
image hosting above 5 mb...
Sve je to lepo ali ipak pamet u glavu ... NE BRŽE OD ŽIVOTA ...
pic host...
Dan je bio lep i sunčan ali samo ako se posmatra dok se sedi u Samari a grejanje cepa na max.
Napolju je bilo zima u 3 p.m. .... Sedosmo da se malo ugrejemo pored kamina, onda stiže jedno kuvano vino pa onda drugo ... i mi tu ostasmo oko 4 ipo sata. Pao je i mrak pa sleduje voznja pod fenjerima. Nikakav problem.
Sedam u krkelu, ključ u bravu a ona upali na čvrgu
Nema više nerviranja, vadim filter i skidam njegovo kućište a onda SAMO 3-5 UDARACA po poklopcu karba gde stoji iglica rešava problem. Nadrkam drkalicu pumpe goriva par puta i Lajka opet kresnu na čvrgu.
Povratak bez ikakvih problema, jedino bih napomenuo da je skazaljka pokazivača goriva posle onih snežnih igrarija i drftovanja po ledu spala sa max na min
Ali ... merak nema cenu
Zaječarac
- aleko-2141
Volis taj Obrenovac više nego išta :-)
Tako i treba da se ide pored reku na -10 kad nema nikoj i da se isproba grejanje kako radi na leru. 
Eee u sretne godine sam i ja takoj, a sad ceo dan u cvećke, mraz mora se loži.
Eee u sretne godine sam i ja takoj, a sad ceo dan u cvećke, mraz mora se loži.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
I tako dok gledam i citam ovo razmisljam koje dve zimske gume da kupim obzirom da je vektra pala moj test na prvom snegu

http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
-
travelman
Nemoj da kupujes zimske gume za vektru.
Jeftinije ti je da kupis Samaru
...
Jeftinije ti je da kupis Samaru
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Nema zime za nas sa Ladama. Kod mene je vrlo ozbiljan sneg i smetovi. Jutros bilo -20°C. Lada kao Lada, pali i ide. Pet minuta na benzin, a onda prelazimo u eko mod. Ovo eko inače znači ekološki, nikako ekonomični 
E sad, u mom slučaju akumulator ako jednom izađe iz vozila, skoro nikad se ne vraća. Da ga ja šrafim na -20 ujutru nema šanse. Pokazao je slabost na prvom mrazu, stavljen nov i idemo dalje. Nikad ne skidam akumulator kolika god zima bila. Gledao sam klip u kome rus pali Nivu na -38°C ujutru tako da ne brinem
E sad, u mom slučaju akumulator ako jednom izađe iz vozila, skoro nikad se ne vraća. Da ga ja šrafim na -20 ujutru nema šanse. Pokazao je slabost na prvom mrazu, stavljen nov i idemo dalje. Nikad ne skidam akumulator kolika god zima bila. Gledao sam klip u kome rus pali Nivu na -38°C ujutru tako da ne brinem
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Kad-tad. trenutno imam neke druge prioritete u zivotu ali kad tad ce ponovo biti jedna samara u mom dvoristu u stanju kao sto je tvoja, ili cu je ja uciniti da bude u fabrickom stanju.travelman wrote:Jeftinije ti je da kupis Samaru...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
Ja svoju 2103 upalim malo po ovim hladnoćama i provozam po polju.
Spremnik plina je pun. Benzina ni kapi nema. Zalijem malo benzina u karburator i odmah na plin. Jedno jutro je bilo -10 radila je na plin bez problema. Akumulator mi stoji u garaži, samo kad idem baciti đir stavim ga u auto.
Spremnik plina je pun. Benzina ni kapi nema. Zalijem malo benzina u karburator i odmah na plin. Jedno jutro je bilo -10 radila je na plin bez problema. Akumulator mi stoji u garaži, samo kad idem baciti đir stavim ga u auto.