VENTILATOR KABINE

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

zoran64
Automobil: lada 110 1,6 16v

VENTILATOR KABINE

Post by zoran64 »

Zdravo ljudi.Da li neko zna odakle se napaja osigurač F18(25A) preko koga se napaja ventilator kabine a i sijalica u kaseti.Naime,ne rade mi navedeni ventilator i sijalica(sijalica nije bitna).U gnezdo F18 nema dovod.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: VENTILATOR KABINE

Post by bruyoni »

http://www.vazdriver.ru/blok_predohrani ... _2112.html

mislim da ovo dosta pomaže, ne razumem se u električne šeme pa bi bilo bolje neko drugi da rastumači. Možda relej K6 proveriti?

masan_motor

Post by masan_motor »

Ja sam taj problem imao na samari i danima prekopavao instalaciju pa sam na kraju doveo struju direktno sa akumulatora i rešio problem. Negde je prekid na tabli sa osiguračima, ne gine ti dobar električar. A možda te zeza i senzor kabine koji je pored svetla. Ako je ludi rus to sve povezao preko kompjutera, možeš da se slikaš hehe.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

I onda se čudiš što se lade kvare :)
A Rusi ludi pa stavljaju te releje gdje ne treba, a mogu fino svuda dovesti direktno sa akumulatora :)

BTW K6 dobija napon sa ključa, kako je i nacrtano na shemi.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

masan_motor

Post by masan_motor »

Tako je radila još par godina i onda se sve raspalo, ona plastika sto drzi sajle je eksplodirala i tu je bio kraj :)

bruyoni

Post by bruyoni »

rascho wrote:I onda se čudiš što se lade kvare :)
A Rusi ludi pa stavljaju te releje gdje ne treba, a mogu fino svuda dovesti direktno sa akumulatora :)

BTW K6 dobija napon sa ključa, kako je i nacrtano na shemi.
Ma to ti je taj profil vlasnika, kad ima ladu trenira javašluk do ekstrema, ogoljeni plusevi, pepsi/coca cola/knjaz ulje, u hladnjak dodata brlja da ne smrzne... i onda kupe nešto izvikanije i nemož ih ubediti da postoji drugi proizvođač ulja od onoga koji piše na čepu motora ili onoga što je piše na kartici da je sipao predhodni revnosni vlasnik iz "švajcarske"

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

masan_motor wrote:Ja sam taj problem imao na samari i danima prekopavao instalaciju pa sam na kraju doveo struju direktno sa akumulatora i rešio problem. Negde je prekid na tabli sa osiguračima, ne gine ti dobar električar. A možda te zeza i senzor kabine koji je pored svetla. Ako je ludi rus to sve povezao preko kompjutera, možeš da se slikaš hehe.
cudno da sa 30 god iskustva, nisi doveo struju ditektno sa dalekovoda.. ne bi trosio akumulator... ccccc
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

masan_motor

Post by masan_motor »

To je automobil koji u EU nije hteo niko da popravlja pa sam ja spasavao kako znam i umem - prolazila je i eko test prema tome možete samo da mi se divite ;)

bruyoni

Post by bruyoni »

Ma divimo ti se sa čisto naučne strane jer si očigledni dokaz da se 90% oštećenja mozga ne moraš biti vezan na aprate.
Trebao bi da se ponudiš kao uzorak na VMA da makar nađu neki lek

masan_motor

Post by masan_motor »

Kao što rekoh, možeš samo da mi zavidiš a to je urođeno tovarima :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Zavidim ja glupim ljudima, tako im je... lepo. E sad stoci ko što si ti, to je druga stvar

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Post by Ajvanho »

@ bruyoni :prvi
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

zoran64

Post by zoran64 »

Po ovoj šemi,čini mi se da K6 dobija napajanje od F18 a ne obrnuto.Nisu mi baš jasni ovi šantovi,po njima napon dolazi iz
Ш5 коntakt 3 na F18 pa na K6

bruyoni

Post by bruyoni »

OK ako ti kažeš, verovatno se razumeš više u elektro šeme. Ali nije nemoguće ako je tako ko što kažeš nekamo mi logično da struja dolazi direkt do Š5-3 pa preko osigurača do releja koga pali ključ i onda preko nekog drugog kontakta do potrošača. U tom slučaju tražio bih da li ima i kako dolazi struja na kontakt Š5-3. Možda jednostavno oksidirao kontakt ili se precvikalo na papučici?

PS: Kad smo već tu ajd ko ume nek pojasni čitanje šeme. Interesuje me koja je razlika između ukrštanja dva voda sa crnom tačkom (npr kod F20) i bez crne tačko (npor s aleve strane F10) Hvala

zoran64

Post by zoran64 »

Ne,ne, na kažem ja da se razumem u šeme a ti ne,izvini.Kažeš da ti je logično da struja ide direktno na Š5
pa na F18 pa na K6.Pa ja sam upravo to i rekao,Š5-F18-K6.Kažem nejasni su ovi šantovi,u Š5 bih i ja tražio

Post Reply