Iz Samare u Samaru

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

travelman

Re: Iz Samare u Samaru

Post by travelman »

Svi mi koji imamo starije Ladurine se i vozimo u njima bez ikakvih problema, to kreše i ide bez ikakvih problema po ovom kijametu.

Ja sam mislio da će Nivaši sad da se raspišu i pričaju svoje snežne zgode i nezgode jer ovakva snežina je merak za njihovu vozačku dušu . Ali moša, ništa od toga. Oni se uvatili ruku pod ruku sa ovima sto teraju lajke 11x i samo traže savete u vezi kvarova :mrgreen: ...

Čitam na drugim forumima kako se ljudi qrče sa mišelinkama, te kvatro ovo ono :roll: ... pa reko ajd i ja da okačim neku sliku i branim našu forumašku čast po ovom snegu i minusu ...
koje dve zimske gume da kupim obzirom da je vektra pala moj test na prvom snegu
Mada, malo i da reklamiram ove kineske gume što imam. U prevodu Lajka kinez VS vektra mišelinka ;)

Dodjem popodne sa posla i reko ajd malo da se razgibam. Počistim sneg u dvoristu a onda se dosadjujem i gledam da li i ovo da počistim ...
Imagetemp image upload
...
Pogledam u Samaru kad i ona na kraju dvorišta pod snegom ... malo su lošije slike jer je mrak ali je to ovaj put manje bitno ...
Imageimage hosting 30 mb
...
Sednem i odma kresnem ali iglica standardno zajebava pa se posle 10ak sekundi mašinka gasi, jedva čekam lepo vreme da je rasturim i sredim. Tu do izražaja dolazi mojih ruku delo ... stereo osvetljenje, u onom mraku se vidi kao po danu ...
Image20mb image hosting
...
Kad smo već kod osvetljenja, evo jedna i iz gepeka. I tamo sija u mraku za medalju ... Ovo je nekad bila Samarina plafonjerka, sad je gepekovana ...
Imagegifs upload
...
Bilo je snega nekih 30ak cm ali šta je to za Lajku, teram je ko po suvom ...
Imageupload pictures online[/url
...
[url=https://postimg.org/image/surifm2v3/]Image
free photo hosting
...
Uzlete Lajka očas posla na ulicu, nije proklizala ni jednom. Inače, kako su počele vejavice svi se parkiraju na ulici pošto su nam dvorišta u rupi, jedino sam ja sa ulice pobegao u rupu :mrgreen: ... Jbg, jedini ja sirotinja i najgori od sve dece pa teram Ladurinu :oops: ...
Imageimage free hosting
...
Gledam u onaj sneg sto je u dvoristu nabacan na gomilu pa mi nešto pade na um :mrgreen: ... a onda mi žena sa prozora dobaci kako zaludan pop i jariće krsti :mrgreen: Prijala mi je igranka sa Lajkom pa uze sav onaj sneg i baci Samari pod noge. Kad mogu pojedinci da teraju lance na gumama po betonu u dvorištu, onda valjda mogu i ja da se igram bez njih po snegu. Ovde je vec bila ozbiljna gomila mada je Samara sve to samlela bez problema ...
Imageadult photo sharing
...
Imagehost images
...
Ubi ja tu 2 sata, igralo se samo tako. Klinci se sankaju po ulici a ja se sankao po dvoristu. Na kraju balade je to izgledalo ovako ...
Imageupload pics
...
To bi bilo to. Za vikend najavljuju nove padavine pa me ludo zanima da li Samara moze da gazi pola metra snega uz brdo :lol: ...
Vise ne čistim sneg na gomilu ... sad sve njoj bacam pod točkove :!: ...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

A ja čekam idući četvrtak i odlazak na slavu, lepe smetove treba pobediti. Dosad sa ladom nikad nisam imao problema iako je zadnja vuča. Pisao sam već zašto je to prednost, dok sam imao zastavu par puta su me izvlačili konjima seljaci, zajurim se u smet i oćeš motor se nasuče i točkovi u vazduh. Moju ladu ovih dana nisam palio, radi samo na plin i znam da će umznuti, ćuti pod garažu zavejana. Ovde prva dva dana bila jaka vejavica i sve sneg podvukla pod krov. Sutra ako dodje do -5 krešem je.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Dobro ti zena rekla, vozim i ja ovih dana, kolegama su auta u kvaru, na reno kango otisao dihtung glave, golf 4 otisao termostat pa ne greje tako da samo moje čudo radi i greje bez problema, palim stalno na plin bez problema, prvom nulujem prekidač i verglanjem par sec podignem ulje i onda palim bez problema jedino sto nije sretno nastelovan pa neće da radi pod sauhom nego ja moram da držim gas, u planu mi je kad jednog dana budem rešavao motor menjac da sredim i ubacim LSD da bude zabavno zimi :-)

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Ne trebaju vektri miselinke da bi gazila sneg. Zadovoljila se Savom, sada je vec druga pesma. ;)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

dejca

Post by dejca »

Aleko paliti zato sto je u ztvorenoj garazi, a i kod vas je toplije. Da si ovde na jugu na -18 i da ti prenoci napolje da vidis dali bi ti upalio. I da upali posle 10-15 sekundi ce se ugasiti umrzne isparivac. Palio sam je ja kad je zort, sipem zapusac benzina u karburator i kresne ali opet isparivac hoce da zaledi ako je -20 a skoro svako vece je toliko u LE.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ovih dana je bilo -12, -15 i stoji napolju nekih 8-9 sati sto je vise nego kad sam kod kuće, pali bez problema, prošle godine kad sam pisao da mi je zaledio plin u vožnji mislim da je bio bas veliki minus.

dejo

Post by dejo »

Super stvar ovo stereo osvjetljenje motornog prostora. Naše stare lade 2001-2017 imaju to serijski...

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Kad otvorim haubu svi se čude sta je to i kad im kažeš šta je oni kao pa ovo nema ni jedan auto :-D
Treba staviti samo neku led sijalice jer se sa običnom slabo vidi a sa led bi bilo ko po danu :-)

dejca

Post by dejca »

aleko-2141 wrote:Ovih dana je bilo -12, -15 i stoji napolju nekih 8-9 sati sto je vise nego kad sam kod kuće, pali bez problema, prošle godine kad sam pisao da mi je zaledio plin u vožnji mislim da je bio bas veliki minus.
Stavi ga napolje 24h. na -15 pa da vidis dali ce ti upali na plin, i da upali ugasice se.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Moj auto ako stoji više od 8-9 sati znaci da mu nesto fali :-D tako da 24h stajanja teško, za ng je prenoćio napolju i upalio je, ako bude jos neki minus ostaviću napolju i pokazaću ti da će da upali,
Ubice nas travi što mu kvarimo temu :-D

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

dejca wrote:
aleko-2141 wrote:Ovih dana je bilo -12, -15 i stoji napolju nekih 8-9 sati sto je vise nego kad sam kod kuće, pali bez problema, prošle godine kad sam pisao da mi je zaledio plin u vožnji mislim da je bio bas veliki minus.
Stavi ga napolje 24h. na -15 pa da vidis dali ce ti upali na plin, i da upali ugasice se.
Palio sam Nivu na plin na -20°C prve zime kad je ugrađen plin. Sad više nisam tako radoznao pa prebacim na benzin uveče kad je jak mraz. Mada desilo se par puta da zaboravimo i normalno ujutru sstart je na gas. Samo ne valja u prvih 2-3 minuta odmah pustiti da duva grejanje. Jednom sam to uradio i isparivač se zaledio. Jednostavno, ne može odmah motor da razvije potrebnu toplotu. Ali već 4-5 minuta je dovoljno.

travelman

Post by travelman »

Super stvar ovo stereo osvjetljenje motornog prostora. Naše stare lade 2001-2017 imaju to serijski...
Na Samari je ovo gornje serijsko a ovo donje sam ja turio. To su bila sretna vremena kada je Skora pokusavao da trguje Samarama pa sam ja sa njih sve skidao sto mi zapadne za oko.

Mogla je da se stavi led sijalica ali je meni glupo pratiti modu na starim kolima. Bitan je starinski detalj a ne modni trend, bar sam ja u tom tripu.

Ovako je izgledala lampa kada sam je skinuo :mrgreen: ... mozete da mislite kakav je onda motorni prostor bio ...
Imagescreen shot on windows
...
Imagefree image host
...
Ubice nas travi što mu kvarimo temu :-D
Kod mene moze DA se pise i DA pise ko sta hoce. Jebes forum gde svi cute

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

A ti imaš dve :-D

dejo

Post by dejo »

Nisam znao da su i Samare to imale serijski. Kojoj god sam uživo vidio motorni prostor nisam to vidio. Uglavno su sve bile zapuštene pa me i ne čudi.
Kod samare je to bolje zamišljeno i odrađeno nego kod 2101-2107

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Kod mene je ista takva lampa

Post Reply