LADA CLUB CAFFE

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

travelman

Re: LADA CLUB CAFFE

Post by travelman »

jer nema dušu osećaj ko da sam u autobusu.
Pa ti ga napravi da ima dusu :mrgreen: :mrgreen: ...

https://www.facebook.com/Necukucinecuni ... =2&theater

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Xaxaxa

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

travelman wrote:Imao si solidnih ulaganja na njoj :lol: ... mada mrzi me da palamudim, citiracu tebe ... :-x dok ima ovaca, bice i vune..( nista licno ) ... ;)
palamudi slobodno... razlika je sto mene niko nije sisao... komplet sve radove na njoj sam radio sam, a ponavljam za dosta stvari me i svrbeo dzep, i pusti merak... ali je zato bila :prvi
a vecina tih menjanih delova je i pronasla svoje kupce, tako da... vredelo je.. :D
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Boki78

Post by Boki78 »

Jel to ja njusim duple standarde, ili haluciniram? :mrgreen:

Daklem ja sam ovca kad sam sam sebi pazario anlaser i sam ga sebi montirao u zagrejanoj garazi bez lezanja pod autom, dok je napolju bila prijatna temperaturica negde izmedju -15 i -10, dok ti nisi ovca jer si sam sebi zamenio pola automobila onako preventivno :mrgreen: :mrgreen:
bortlonger wrote:a vecina tih menjanih delova je i pronasla svoje kupce, tako da... vredelo je.. :D
Polovni ladini delovi vazda su poznati po trazenosti i dobrim cenama :mrgreen:

bortlonger

Post by bortlonger »

niti njusis, a mozda haluciniras.. kupi sebi jos jedan anlaser da imas za rezervu.. hehe.. 8500 si istresao, za deo upitnog kvaliteta, a mozda je kvar bio reda 500 din.. vreme skidanja i namestanja i novog i starog anlasera je isto.. nisi skapirao.. ja sam ta ulaganjaimao za nekoliko god, delovi su mi bili dosta jeftini za nabavku.. pa tako.. ti i dalje kuouj novi anlaser zbog mozda cetkica, ili biksne i sl. stavr izbora... i naveo sam da me svrbeo dzep, i da sam ima merak da ta lada bude perfect.. toliko .. a ja zamenio pola automobila,. hahah..
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Boki78

Post by Boki78 »

Znaci sa duplih standarda smo presli na princip tvoje govno vise smrdi?

Daklem moj anlaser je upitnog kvaliteta a tvoja krila menjac i ostatak polovine auta su vrhnskog kakav inace je prosecna karakteristika ladinih delova.

Anlaser je pametno popraviti, a krilo je glupo zakrpiti? itd ..

Anlaser sam zamenio rukovodeci se prostom idejom mozgom a ne qrcem kroz zivot. Konkretno da idem na debelom minusu da lezim ispod kola, vadim anlaser, rasklapam ga u kuci, pa onda prevozom sibam ko zna gde po potrebne delove (sto btw cetkice u osnovi problema 100% nisu) da se obajasnjavam da nemam uobicajen ruski anlaser koji ima automat koji se kaci sa tri srafa vec nekog beloruskog mutanta sa dva, kome mozda pasuje automat sa lubenicarke pod uslovom da se isti moze da provuce kroz zvono automata. Pa eventualno nadjem to sto mi treba, namontiram, vratim na kola po istom minusu, probam, pa ako upali hura, ako ne ponovo sve isto. Sve to da dobijem priliku da odem na bolovanje i za par dana istresem ceo novi anlaser, e neka hvala, mozda glup jesam ali toliko mentol nisam :)

bortlonger

Post by bortlonger »

upravo tako... sam si rekao sve ovom poslednjom recenicom...
a sto se tice krila, deset puta je bolje zameniti trulo krilo novim nego li ga popraviti ( ako znas sta sve obuhvata ta popravka, mada i procitaj lepo zasto sam menjao krila, izvlacis iz konteksta)
a anlaser je svakako pametnije i isplatljivije popravljati.. skidanje i montiranje u toploj garazi kao sto si rekao.. a po delove neides peske da bi se smrzao. uostalom iz bg si, nabavka delova je deset puta laksa nego li u nekoj provinciji..
uostalom, posto je ocigledno da ti nedostaje neko kako bi presipao iz supljeg u prazno, ti slobodno nastavi.. ja sam izneo svoj stav i misljenje.. ti nastavi i radi kako hoces... zahvaljujem na paznji.. :D

Boki78

Post by Boki78 »

1. Grejanu garazu mogu uzeti na 15 minuta pola sata i sl, ali ne mogu da kampujem u njoj jer nije moja i u njoj radi normalan servis. Negrejana garaza mi je na 25km (unutar Beograda) od stana i od nje zimi nema vece vajde
2. Novi karoserijski elementi su krsina, imam i novo krilo i polovno u rezervi za samaru. Novo mozes da obmotas oko stapa sa dva prsta o silnog kvaliteta
3. Jesam iz Beograda, ali Beogad na zalost nije tako mali. Kad odem u Jagodinu za 20 minuta prepesacim grad sa kraja na kraj, a ovde odem da se prosetam do najblizeg bankomata. Grejana garaza mi je na 15km, negrejana na 25km, najbliza radnja je na oko 7km, malo dalja gde sam uzeo je na nekih 13km od gajbe itd. Kako je ici javnim prevozim zimi ovde dodji pa proveri obrni par krugova pa posalji razglednicu kad stignes.
4. Ajd jos jednom, anlaser je isplativije popraviti kada za to ima uslova, a popravljati egzoticni anlaser na minusu bez adekvatnih uslova moze ozbiljan talenat sem za slucaj ozbiljne muke ...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja sam kad mi boki rekao za dve radnje koje prodaju reglere napravio preko 20km platio parking, gledao da me pauk ne odnese, :-D

bortlonger

Post by bortlonger »

20 km-1,5l - 2l benzina, i parking jos toliko, a neka si sat vremena izgubio dok odes do te dve radnje.. ipak je jeftinje nego da si kupio novi alternator

bortlonger

Post by bortlonger »

Boki78 wrote: 2. Novi karoserijski elementi su krsina, imam i novo krilo i polovno u rezervi za samaru. Novo mozes da obmotas oko stapa sa dva prsta o silnog kvaliteta..
aha.. bas tako.. kad bi se kvalitet cenio samo po debljini lima...
a i to tanko krilo, kad se ugradi, i odradi zastita i farbanje kako treba, trajace duze, od onog starog - od debljeg lima, kad ti majstor ubaci parce na mestu gde je trulo, i to istacka CO2 aparatom, malterise gitom i ofarba... ( pri tom neisece trulo parce, neizbrusi koroziju do perfekcije, ne uradi pun var oko tog parceta da bbi ustedeo zicu, gas i struju, i platis reda 30 -40 evra, i jos vozis sa flekom na krilu, pa za par meseci pocne da izbija korozija oko tog parceta... )
i sad opet reci, dupli standardi...- nisu, nije isto krilo i anlaser nije isto mehanika i limarija... :D

Boki78

Post by Boki78 »

bortlonger wrote:20 km-1,5l - 2l benzina, i parking jos toliko, a neka si sat vremena izgubio dok odes do te dve radnje.. ipak je jeftinje nego da si kupio novi alternator
A kog to auta, jel ovog sto stoji bez anlasera?
bortlonger wrote:a i to tanko krilo, kad se ugradi, i odradi zastita i farbanje kako treba, trajace duze, od onog starog - od debljeg lima, kad ti majstor ubaci parce na mestu gde je trulo, i to istacka CO2 aparatom, malterise gitom i ofarba...
A tek sta biva kada prelepi parce lima preko korozije, ili jos bolje ovlas presmirgla i zabetonira jeftinim gitom, sto su sve specijaliteti limarske profesije ...

Pa valjda sam sebi radis? Niko te tera da varis tackasto, pregrevas lim, koristis jeftin krs lim, betoniras gitom itd. A nova tanka su dobra ako nemas kratke zivce pa ga posaljes u mesto nastanka dok pokusavas da ga upasujes verujuci da bi lakse upasovao kravu na kos nego to krilo ....

bortlonger

Post by bortlonger »

:D
mehanika, limarija... :cool

travelman

Post by travelman »

Ma to je potpuno normalno plus je dizel pa je neminovno da malo produvava i tera ulje u isparavanje. Nije normalno ko VW pola litra litru na 1000km a i nije baš ni normalno da uopšte ne troši. Ako nivo ostaje isti onda verovatno nešto ulazi u karter, il benzin il antifriz.
Ja se nekad cudio kad su kumu rekli da je po VW standardima 400g ulja na 1000km prihvatljiva potrosnja za 1.2 HTP, posle toga me od vagena vise nista ne cudi ... Mada i dalje mi je interesantno da im ni malo nije cudno da motor ima znacajno manju potrosnju prvih 50-70kkm, pa onda nakon jednog puta na more potrosnja skoci u nebesa i to sve bude i ok i kako treba ....
https://www.youtube.com/watch?v=p_VHH44ZbCg
...
Ako nivo ostaje isti onda verovatno nešto ulazi u karter, il benzin il antifriz.
Ovaj troši samo 10lit plina na otvorenom i 0,00 ml ulja. Antifriz uvek na istom nivou. Ipak je ovo stara skola a ne danasnji turbo folk.
Imageimage host
...
Imageupload pics

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

I dalje stojim iza toga da motor mora da troši neku količinu ulja tj. da nivo na meraču mora da pada čak i u normalnim uslovima rada, uljne karike nikad ne mogu da skinu 100% ulja sa zidova plus kroz klizače mora da prođe neka količina ulja kako bi u oba slučaja bilo nekog podmazivanja a takođe i sva ulja isparavaju. Ako nivo ostaje isti ili se ne meri kako treba, recimo nalije se hladno ulje a posle se meri kad je toplo ili da mu nešto održava nivo ulja.
A i staro ulje mora da bude tamno/crno kada se menja u protivnom ne vrši funkciju pranja.
Last edited by bruyoni on Mon Feb 06, 2017 12:01 am, edited 1 time in total.

Post Reply