dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Gago
Automobil: Samara 1.3s

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by Gago »

Meni je majstor kada sam ga pitao za cenu zamene seta kvacila rekao da je za stalne musterije ( mene) - 2000dinara. Mislim da mi je toliko uzeo i za veliki servis..
Samo Samara Srbina Spasava

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ma naplati kako ko hoce, znam po rodjaku, pitam ga za veliki servis drugaru za fiestu on kaže 40e kad je završio uzeo mu 3000, drugarica doterala yuga za veliki servis uzeo je dve hiljade itd

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Za cenu ga unapred nisam pitao jer izbora nemam. Jedva sam ga i dotle došlepao. Iz dvorište ga nas troje nismo mogli izgurati od leda nego sam ga isterao nazad verglajući. Da je lada mogla sama da ide kako tako pa i da obidjem nekog majstora ovako ovaj mi je tu u ulici.

Boki78

Post by Boki78 »

bortlonger wrote:ajd pricaj mi malo o tome kakve su cene na jugu srbije..
Pa sta je onda cudno za 2000 tamo?
bortlonger wrote:kod vas neznam, cim za 3000 dva puta skida majstor menjac, dejci se isplati da doslepa auto da mu tamo zamene kvacilo...
Pa naravno, da Dejca lepo da plati par stotina evra za slepanje, pa da ko pravi domacin ustedi 30e za radne sate :) Sad mi je skroz jasno zasto je tebi logicno da se anlaser popravlja na minus 15, jeste da se baci ceo nov kroz primanja, al se zato ustedelo na popravci :mrgreen:
bortlonger wrote: i evo jednog predloga od mene, ja cu prvi da ga prihvatim i postujem..tema je ovde dejcina, popravka kvacila na sedmici.. dosta je vise trolovanja...
Pa postuj ti to niko ti ne brani, samo mi smo freestyle forum pa ce to biti malo cudno :)

travelman

Post by travelman »

evo jednog predloga od mene, ja cu prvi da ga prihvatim i postujem..tema je ovde dejcina, popravka kvacila na sedmici.. dosta je vise trolovanja..
Jbt, kako je tebi dobro ... na čemu si :? ...

Pa nemaš ni 3 male nužde na forumu a već predlažeš i postavljas uslove :roll: ... zato ti je velika nužda za medalju :prvi ...

Nego ... što prodade lajku :? ... Rekao si da si zeleo da bude cakum pakum i da si je doveo u to stanje. Da je bila ovakva i onakva ... a onda bum tras i prodaja. Nema puno pametovanja i trolovanja oko zakljucka, ili si sve te popravke loše odradio pa je sve to bilo kratkog daha ili su te maheri preveli žednog preko vode i ošišali za sve pare :? ....

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

otvori drugu temu pa cu ti objasniti i na cemu sam, i za veliku i malu nuzdu, a i od kad sam na forumu.. i ovom a i nekim drugim.. toliko..
za boki 78, zamenu kvacila nema sanse da mu majstor odradi za 2000.. druga je prica rodjaci, prijatelji, stalne musterije... proguglajte malo, pa vidite cenu radnog sata kod automehanicara..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

dejo

Post by dejo »

Nije problem promijeniti kvačilo na ladi međutim na ovakvim vremenskim uvjetima zaista ne vrijedi se patiti. Bez tople garaže i dizalice to je ravno ludilu. Može i kanal al dizalica je zakon.

Može se to odraditi za sat dva, međutim treba pogledati u kakvom je stanju zamajac treba li ga skinuti i poravnati, kad je to sve već dolje možda i semering na radilici promijenit, provjerit krstove kardana, nosač mjenjača u kakvom je stanju...
Skupi se sitnica pa se to oduži.

Cijena kod nas se vrti oko 50-60 eur.

Boki78

Post by Boki78 »

bortlonger wrote:za boki 78, zamenu kvacila nema sanse da mu majstor odradi za 2000.. druga je prica rodjaci, prijatelji, stalne musterije... proguglajte malo, pa vidite cenu radnog sata kod automehanicara..
Zasto bi guglali? Nominalna radna cena je prosecno u rapsonu od 10 do 30e. Ima izuzetaka i iznad i ispod.

E sad to je prica za sredine gde to moze da se namuze, za sredine gde ne moze, 2000 je nista posebno cena i za rodjake, prijatelje, stalne musterije, komsije, komsijine poznanike, zenine drugarice, slucajne prolaznike i manje vise svakoga ...

Gago

Post by Gago »

Boki78 wrote:Nas brat Strumpf je sebi menjao kvacilo za 3000 kod nas u Sremcha sitiju i to je nagnjavio coveka da mu dva puta skida menjac :)
Zaboravio si da napomenes da je u tu cenu uslo i to sto je lamela totalno proklizala kod Sajma, pa je auto slepovan od Sajma do Sremcice... :D :D :mrgreen:

Boki78

Post by Boki78 »

A za to je namunjio coveka koji sa time nema nikakve veze :lol:

Gago

Post by Gago »

Bar je korpa bila odradjena kako treba... :shock: Posle onoga sam odustao od remonta momentalno...
Izmenjas do pete brzine ( ili cetvrte ako si Travi :P ) i nabacio si pola kg misica u levu nogu :mrgreen:

Secam se kad si ti probao auto, odmah si pitao sta je ovo jbt :mrgreen:

Boki78

Post by Boki78 »

Izremontovana za pravog bildera. Posle nje me je koleno bolelo dve nedelje :lol:

travelman

Post by travelman »

Izmenjas do pete brzine ( ili cetvrte ako si Travi :P )
Jbg, ja se svoje sirotinje ne stidim :oops: ...

Kamo srece da sam i ja kao onaj nas dragi kolega pa da se qrcim kako sam skinuo 4brzinca i stavio 5brzinca jer me svrbeo dzep. A onda isti taj skinuti menjac prodam za kintu od koje uradim veliki servis + mi ostane kes za koju litru corbe :lol: ...

A cisto informativno da se zna, Travijev 4brzinac je stigao dalje nego vecina 5brzinaca :kez ....

P.S. Brat Dejca da se ne ljuti sto mu trolujemo temu :mrgreen: ...

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

da, bas tako.. svrbeo me dzep, kupio petaka, i prodao onaj drugi... jel to kurcenje? hehe.. ako za tebe jeste, onda sorry, nemogu ti pomoci... uzivam citajuci tvoje postove.. i cekam da otvoris temu da ti objasnim sve to, i oko male i velike nuzde...
sorry dejco, rekose da je ovo freestyle forum..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

travelman

Post by travelman »

uzivam citajuci tvoje postove.
E ovo si u pravu :prvi ... Zasluzio si 5 bambi poena i jedan veLki + u dnevnik :lol: ....
Mada, navikao sam na takve pohvalne komentare ... i ovde a i na drugim forumima :) ....

Locked