pozdrav

OBAVEZNO!!! Pozivamo sve članove da se predstave i napišu nešto o sebi !!!

Moderators: BokeYGTi, zoran86

kurjakey
Automobil: lada niva

pozdrav

Post by kurjakey »

Pozdrav svima, postao sam clan kluba iz sebicnih razloga.
. Zelim da se kurtalisem lade nive koja mi zadnjih godinu dana krv pije :) nije bas tako ali sam se napatio sa njom...ne znam da li je to uredu na ovom forumu...zelim da je prodam?

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: pozdrav

Post by aleko-2141 »

Pozdrav, reci ti nama sta te muci da mi to rešimo :-)

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

pozdrav..
sto bi da je prodas? ajd daj neke slike, vise detalja.
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

kurjakey

Post by kurjakey »

Pa muci me to sto sam je 2015 u oktobru kupio i odmah poceo da bacam novce u nju...sasvim je normalno da sam prvo uradio veliki servis vec prvi dan...zamenio zadnje amortizere...ali vec drugi dan je krenulo anlaser, alternator, kontakt brava, amortizeri gepek vrata, brave na vratima, sedista, komande za migavce...i td. Motor su mi rekli, gde god sam bio da je odlican...i zaista je tako...ali sve ostalo ne valja...malo je vozim...crkne osigurac neki...pa stopaljka...pa jabucica...na kraju umesto da ostane na zlatiboru kod caleta za potrebe uspona ona zavrsi kod mene u pancevu, ravnici...a ja caletu dam normalan auto...vozio sam je bezbrizno do avgusta...tad sam dao u servis da se zameni set kvacila...od seta kvacila ispao je servis menjaca...stavim je na prodaju...dodje covek kupi je i vrati se posle 3 sata, kaze nije ovaj auto za mene...ja reko stariji je covek, vratim mu novce...sutta sednem u auto krlja reduktor...ajmo servis reduktora... stajala je kod majstora 3 meseca, jer ja nisam mogao da je gledam ocima...i tako sad kad sam je uzeo saznao sam da ima da se pretresu kocnice, da se zameni servo kocnica, da se zameni ili popravi kpntrolna tabla...leva kugla...a ja vise zivaca nemam...ja sam je platio 2650e...skrljao u nju bar 1500e... i sad je prodajem za 2350e...mada dao bih je i jeftinije...lada je 2006 god. Karburator, ima plin, atest za plin 2015 uradjen, nema servo...klot...nigde rdjava...ima krampon gume na sebi i jos tri ravne...a stoji...tuzna prica :)

kurjakey

Post by kurjakey »

A na oglasima je, plava lada pancevo

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Znaci ima spasa :-)

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

sad kad si vece kvarove popravio, i kad su ostale kocnice, kugle i tabla ti bi da je prodas? grubo racunajuci, i nemas ulozenih 1500 evra u nju, bar po onome sto si napisao, sve sem kvacila, reduktora i velikog servisa i nisu nekakvi kvarovi, vec sitnice uobicajene za ladu.. e sad ovako, tvoj je izbor i odlucio si da je prodas, kako bi uzeo bolje vozilo, mozda i terenca.. razmisli malo, sitniji kvarovi cije su popravke na ladama ceste, i koje moze da ti odradi iole neki majstor, kao i delovi- nisu skupi.. za razliku od lade, kad bi imao nekog modernijeg terenca, kvarovi su zaista redji, ali kad se dese, delovi su papreno skupi i nemoze da ih odradi bilo ko, vec samo provereni majstori cije su cene takodje zaista visoke.. evo ti samo jedan primer( mada ih mozemo nabrojiti mnogo) - set kvacila za jednog modernijeg terenca sa cenom za ruke majstora bi te kostao trecinu ako ne i polovinu svega onoga sto si ulozio u ladu... a kvare se i ta modernija auta itekako...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Gde si vozio auto na servise?

kurjakey

Post by kurjakey »

Znas kako...kad saberes ruke, slep sluzbe, drndanje...malo je napisanih 1500e... auto je popravljan u auto centru smiljkovic i auto remont centru pivasevic pancevo...menjac i reduktor su me samo kostali 450e....ja bi je najradije prodao i kupio auto...a ovaj traktor da ne gledam vise...a i posao mi trazi karavana...a u nju mogu da stavim dzak krompira...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Menjač i reduktor nov ili polovan 450€?

travelman

Post by travelman »

Pa znas kako ... Niva nije napravljena da bi se u nju tovario krompir.

Ako je neko uspeo da ti proda tako izakan primerak + da si toliko keša VEĆ uložio u nju + da još toliko TREBA da uložiš u nju :roll: onda ti ja slobodno mogu reći da je problem u tebi a ne u Nivi.

Veruj mi na reč da ovako misle i ostali članovi samo ti iz pristojnosti neće reći, već ćute. Naravno, nista lično ali zbog takvih sporadičnih mišljenja kao što je tvoje i kruži fama da je Lada krš, ovo ono bla bla truć ...

Trebao si da se javis pre kupovine i ovde dobijes korisne savete a NE sada kada je kasno za sve. Znas ono, posle ebanja nema kajanja. Sada ti preostaje da samo cujes iskustva pravih Nivasa koji ce ti reci da je to neprejebiv auto koji sluzi godinama sa puno predjenih km i bez ijednog kvara.

A moj savet bi ti bio da se lepo prijavis na neki drugi forum i tamo potrazis savet u vezi kupovine karavana ...

Živ bio :hello ...

kurjakey

Post by kurjakey »

Druze, vozio sam skoro ladu nivu 2009 god. Sa klimom i abs-om...dojam je isti...a imam tojotu land cruiser 3.5...vozim punta...imao sam preko 20 auta u zivotu...verujem da mi je sud o tome kakav je auto na zavidnom nivou...a i imam autotapetarsku radionicu zadnjih 11 godina...trebalo bi da sam nesto naucio...lada niva je auto za ljude koji imaju vremena i zivaca i krecu se po neravnom i blatnjavom terenu...ne za mene... a sto se tice troskova...samo slep sluzba od cacka do panceva me je kostala 120e...a nisam neko ko ne zna oko kvarova...
vidim da je ovo klub pametnih a ne ljubitelja lade... sve filozof do filozofa, a auto stoji jer mi se gadi da je vozim...

kurjakey

Post by kurjakey »

Uostalom, vi sto pisete...ima li neko od vas nivu?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ja nivu nemam ali komšija preko puta je ima i vozi je non stop. Evo cele zime sa njom ide u Kukavicu za drva i prikolicom ih dovozi ovde u grad. Niva ga sluzi odlično.
Drugo ja sam te pitao menjač i reduktor nov ili polovan si platio 480€. Polovan peto stepeni menjač ovde na jugu košta 60€.

kurjakey

Post by kurjakey »

Ovde sam ja nasao menjac polovan za 130e...a servis je kostao, samo menjaca 200e...isao sam logikom da ako kupim polovan, opet ne znam sta sam kupio...a i inace 5 stepeni menjac za ladu nisam video ispod 130e

Post Reply