Tenak
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Tenak
Hm, ce sipao onda lm
- aleko-2141
Mann filtere preporučam, odnosno obožavam. Uvijek u radnjama tražim isključivo njih međutim u zadnje vrijeme radnje su preplavljene nekim jeftinijim markama, primjerice Comline i slične takve. Očito je bolja marža na škart robi.
Ti sad uradi servis sve po propisu ko da ti je nov motor.
Od koliko je ml ovaj aditiv? Jel ovo 300 ml?
Ti sad uradi servis sve po propisu ko da ti je nov motor.
Od koliko je ml ovaj aditiv? Jel ovo 300 ml?
- aleko-2141
Pa zamenio sam filter na skoro 10 000 km tj od avgusta, ulje dolivam tako da je stalno cisto :-D a crevo je zamenjeno posto sam imao dva filtera, aditiv je od 200 ml, jedva sam ga sipao sve sam ulje sipao kroz aditiv tj sipam u bocu ma muckaj i tako svih 4l.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pa ti nisi normalan :-D
Napuniš motor i onda jednom propereš uljem bočicu od aditiva i to je to.... hahah svaka dva deci promućkao u flašici trebao si to da snimaš i da pošalješ LM-u garant bi te nagradili :-D
Knecht, UFI, MANN, Unico, Hengst, Filtron, Champion, Filtech, ToyoRoki, Eiken od filtera ali generalno prvo tražim Unico jer se dobija MANN za manje novaca.
Napuniš motor i onda jednom propereš uljem bočicu od aditiva i to je to.... hahah svaka dva deci promućkao u flašici trebao si to da snimaš i da pošalješ LM-u garant bi te nagradili :-D
Knecht, UFI, MANN, Unico, Hengst, Filtron, Champion, Filtech, ToyoRoki, Eiken od filtera ali generalno prvo tražim Unico jer se dobija MANN za manje novaca.
- aleko-2141
Ma djavola morao sam tako da sipam
- aleko-2141
To je titulu :-D
Jedva sam ugrejao auto tj upalio ventilator, onaj valeov antifriz je majka, jedno sam vremena sam turirao da bi se ugrejao
Jedva sam ugrejao auto tj upalio ventilator, onaj valeov antifriz je majka, jedno sam vremena sam turirao da bi se ugrejao
- bruyoni
Iskreno, to znači da antifirz i nije baš kvalitetan tj da toplotu ne odvodi dovoljno brzo. Antifriz i u mešavini svakako ima manji i toplotni kapacitet i termalnu provodljivost od destilovane vode ali kvalitetni antifrizi imaju tu razliku dosta manju od nekvalitetnih. A možda i termostat jednostavno ne zatvara ili pumpa nema dovoljan kapacitet
- aleko-2141
Meni je dobar, dobar je termostat a i pumpa je njegova u mestu i leru se brže ugreje al u vožnji teško
- bruyoni
A vidiš u NS Frad naći misaona imenica čak i zvanična proadvnica nije jednom imala filter za 110 (verovatno ima u prodavnicama za Zastavu) , Knecht i UFI lupaju po ušima, Hengst jedino vazduha i to zato što ide u neke starije Audije i VW-ove. MANNa ima ali Unico uzeti na 5 min peške od kuće.
Paaaaa... osnove termostata, ako se lepo ugreje u leru i dok stoji, a hladi kad se kreće ne zatvara dobro.
Paaaaa... osnove termostata, ako se lepo ugreje u leru i dok stoji, a hladi kad se kreće ne zatvara dobro.
- aleko-2141
Ufi koristim na Fiesti, ne hladi se u vožnji mnogo u autu ne može da se bude kad se pusti do kraja grejanje, pričao sam sa Bokijem78, izgleda tu ni jedan pokazivač nije usklađen kako treba