dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Boki78

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by Boki78 »

dejca wrote:Pa oboje smo nagadjali da je kao on možda malo kvalitetnije uradjen jer ide na terensko vozilo.
Pa jedna od vecih nivinih da kazes nesreca je sto bas to nije tacno. Isti menjac ide na putnicko vozilo sa trinaesticama i terensko sa sesnaesticama. Mada pije i to vodu kod savesnih vlasnika, vecinu tih menjaca sahrani pristup ma lada je to ....

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Da vam dam moj, preko 200 000 km izivljavanja i opet može sa jednim prstom da se salta :-D

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

I na predhodni i ovaj sadasnji se lako menjanju brzine. Velika prednost tu je sto rucica ulazi direktno u menjac i zato lako ide.

Boki78

Post by Boki78 »

To ti nije nikakva prednost po tom osnovu, lako zbog toga ne ide :) Prednost je sto nemas zglob poluge biraca, maznetnu, mogucnost da pohvata lufotve, ili pak sajle koje kostaju po par puta vise od tvog menjaca i to svaka. BTW ako se ne osecaju kocnice brzina, tj ni malo ne zapinje prilikom ulaska/izlaska onda je to debelo izakan menjac ...

dejca

Post by dejca »

Pa da u tome je prednost menjača koji je odmah ispod, nema onih poluga. Naravno da ima otpora pri menjanju ali računam da je to normalno i može se ubaciti i jednim prstom.

dejo

Post by dejo »

Nije to nikakva prednost što nema poluga, zglobova ili sajli. Ako je mjenjač dobar s bilo kakvim sistemom "ušaltavanja" ide ko u maslo.

dejca

Post by dejca »

Ja dok sam imao zastavu to je na njoj ubacivane i išlo dobro, a ko je seo u nju svi bi me putali kako se ovako dobro ubacuje u brzinu, jer oni sa njihovim zastavama baš imaju problem, naročito rikverc. Ali onaj zglob sa gumom je mnogo bitan kod zastave.

Boki78

Post by Boki78 »

dejo wrote:Nije to nikakva prednost što nema poluga, zglobova ili sajli. Ako je mjenjač dobar s bilo kakvim sistemom "ušaltavanja" ide ko u maslo.
Kako nije, imas obicnu sipku koja ide direktno na birac, napram skalamerije sa plasticnim zglobom, osovinom, polugom, zglobom poluge biraca, manzenom istog te masnetnom same poluge. Sve to dodatno je podlozno otkazima, i na kolima ladinog standardnog kvaliteta itekako ume da pravi probleme... Ili pak sistem sa sajlama na punticu od kojih je svaka 20e u krs kvalitetu, ili npr na doblu gde ono sto se lako nadje po bg krece da kosta od preko 100e pa navise, a bez problema odapne ... Kad pogledas dejca je ceo manjac platio kao moj kolega dve sajle na puntu pred zamandaljivanje istog :mrgreen:
Last edited by Boki78 on Thu Feb 02, 2017 6:21 pm, edited 2 times in total.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Stare gume su trajale dosta godina, ovo danas u ruci se raspadne, odmah dva srafa ili jedan i rešeno sve, ja tih problema sa polugama nemam :-D

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

ladini menjaci su skoro neunistivi, osim ako to neko namerno ne zeli da sjebe... zastavini su takodje dobri, i nemaju skoro nikakvih kvarova.. a gumeni drzac je veoma bitan za lako upadanje u brzinu..takodje, hod menjaca kod lade je mnogo kraci nego li kod bilo koje zastave..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Boki78

Post by Boki78 »

Zavisi sta podrazumevas pod unistenjem. Nadji neki iole stariji da mu ne zvekece prednji lezaj spojnicke ili ne cvile i skripe neki od iglicastih i moz odmah da se kandidujes za Nobela. I da se ogradim pod ovime mislim na samarine i lubenicarkine menjace, za ove nove ne bih znao :)

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

moj post se odnosi na menjace sto idu u nivu i u ladu sedmicu, peticu, ziguli..menjaci koji traju koliko i sam auto, a kad auto otkaze, menjac ide na drugi auto kome je stradao menjac i to prvenstveno rekao bih zbog nepaznje (kao kod dejce)
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

travelman

Post by travelman »

Nadji neki iole stariji da mu ne zvekece prednji lezaj spojnicke ili ne cvile i skripe neki od iglicastih
:)

dejca

Post by dejca »

Meni se na zastavi bio pokvario. Zaglavljivao je u drugu, majstor rasturao, menjao nešto ja sve platio i posle dan dva opet isto. Bačen i kupljen drugi polovan za 50 DEM.
Znam za još jedan koji je imao problem da ide samo u prvu i treću.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ma to ti je sve kako ti se posreci, gazda je imao pasata sa DSG menjačem pa crko a ljudi se kunu u njega da je neuništiv, na golfu 2 sam pre dve godine skidao menjac rasulo se sve od jednom, neki dan burazeru crko na grande puntu menjac, ispod 500 eura nema polovan tako da budi sretan što ima za ladu menjaca na kilo

Locked