Ako je suditi po djapetovom biznisu sa menjacima, koje redovito valja za po 150 evradi (ovde ti je na forumu pa ga konsultuj) bice da je bas mnogo nemarnih lubenicarabortlonger wrote:moj post se odnosi na menjace sto idu u nivu i u ladu sedmicu, peticu, ziguli..menjaci koji traju koliko i sam auto, a kad auto otkaze, menjac ide na drugi auto kome je stradao menjac i to prvenstveno rekao bih zbog nepaznje (kao kod dejce)
dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: dejca, Lada riva 2107
Kvare se petobrzinci, ostanu malo bez ulja i peta brzina strada.
A gde je Djape, odavno nije pisao na forumu i na fb. Ma da je samo dobro ostalo kako hoce.
A gde je Djape, odavno nije pisao na forumu i na fb. Ma da je samo dobro ostalo kako hoce.
ladini menjaci su generalno djubre
sto noviji to gori kvalitet, ali ni to nije nikakva garancija, na mojoj 2103 je prozujao i originalni cetvorobrzinac
od nive su najgori menjaci, posle 2000te su poceli da trpaju plasticnu ogrlicu u lezaj spojnicke, crkava redovno.
delovi za reparaciju su ocajnog kvaliteta
ovo vazi i za zadnji pogon koliko i prednji
sto noviji to gori kvalitet, ali ni to nije nikakva garancija, na mojoj 2103 je prozujao i originalni cetvorobrzinac
od nive su najgori menjaci, posle 2000te su poceli da trpaju plasticnu ogrlicu u lezaj spojnicke, crkava redovno.
delovi za reparaciju su ocajnog kvaliteta
ovo vazi i za zadnji pogon koliko i prednji
j***** auto bez kardana
-
bortlonger
- Automobil: lada
kad je prozujao, posle koliko predjenih km, nakon kolikog "akanja" tog menjaca.. izgleda mi da svi ladasi ocekuju, da i okom ne vide menjac, a da ih on sluzi doveka...veliki broj, nikadne menja ulje, ne otklanja sitne kvarove koji dovode do stradanja menjaca.. otkaze cilindar kvacila- ko ga j.., zamenicu kad stignem, bruji druk- neka bruji.. i posle ladin menjac djubre,. ma da, sigurno..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
bortlonger
samo ti sudi i izvodi zakljucke po djapetovom biznisu.Boki78 wrote:Ako je suditi po djapetovom biznisu sa menjacima, koje redovito valja za po 150 evradi (ovde ti je na forumu pa ga konsultuj) bice da je bas mnogo nemarnih lubenicarabortlonger wrote:moj post se odnosi na menjace sto idu u nivu i u ladu sedmicu, peticu, ziguli..menjaci koji traju koliko i sam auto, a kad auto otkaze, menjac ide na drugi auto kome je stradao menjac i to prvenstveno rekao bih zbog nepaznje (kao kod dejce)
a posto si u drugoj temi napisao kako sam ja mladunac na ovom forumu, mogu samo da ti kazem, da je djape jedan od onih kome je ladin motor na lanac prezubljivao tri puta nedeljno zbog spanera...hvala na preporuci, ali njega sam iscitao davno..
-
Boki78
Slabo mi ide gledanje u pasulj, obaska sto me zivo pa zabole kada si napisao prvi post. Sem toga dokle god ne pocnem da pisem biznis plan idiotarije o remontovanju anlasera i slepanju kocki iz Leskovca do Sremcice sve je ok . BTW mene bi bio blam da pricam kako su ladini menjaci neunistivi 
-
bortlonger
idiotarija remont anlasera, umesto kupovine novog????
bas zbog toga sto ti neide bajanje u pasulj, a jos manje pazljivo citanje postova, samo i tebi moze biti idiotizam baciti 8k dinara, umesto remonta koji kosta manje od hiljadarke i pola sata posla..
slepanje od leskovca do sremcice?
pa kad u toj sremcici za zamenu kvacila, tj skidanje i montazu menjaca na ladi, majstor uzima 2k dinara, a ponekad za iste pare dva puta skida i montira menjac, slep do sremcice se ozbiljno uzima u razmatranje
blam kako su ladini menjaci neunistivi?
kako za koga.. za nekoga ni menjac iz tenka u ladu ne bi bio dovoljno jak da ga ne unisti..
uostalom.. svako ima pravo na svoj stav i misljenje na "forumu", zar ne...
bas zbog toga sto ti neide bajanje u pasulj, a jos manje pazljivo citanje postova, samo i tebi moze biti idiotizam baciti 8k dinara, umesto remonta koji kosta manje od hiljadarke i pola sata posla..
slepanje od leskovca do sremcice?
pa kad u toj sremcici za zamenu kvacila, tj skidanje i montazu menjaca na ladi, majstor uzima 2k dinara, a ponekad za iste pare dva puta skida i montira menjac, slep do sremcice se ozbiljno uzima u razmatranje
blam kako su ladini menjaci neunistivi?
kako za koga.. za nekoga ni menjac iz tenka u ladu ne bi bio dovoljno jak da ga ne unisti..
-
travelman
Majstor proveren, 1. liga ...umesto remonta koji kosta manje od hiljadarke i pola sata posla..
free photo hostingRe: dejca, Lada riva 2107
Čekaj bre ko to i gde uzimaju samo 2000 din. za rad na menjaču. Takav majstor ovde na jugu sigurno ne postoji. Ovaj moj letnji majstor nije skup ali i on bez 3000 sigurno ne bi radio. Sećam se da mi je za zastavu uzimao 50 dem.
-
Boki78
Apsolutno, u odredjenim uslovima je kompletna idiotarija, u drugim je suprotno kompletna idotarija. Covek koji nije mentol ume da razazna te uslove.bortlonger wrote:idiotarija remont anlasera, umesto kupovine novog????
Ne, meni je idiotarija remont koji na zalost u realnim uslovima nije pola sata posla, kosta ko zna koliko jer kao sto rekoh gledanje u pasulj mi nije omiljeni sport, upitno je da li je ovde taj remont i moguc, rekoh da je anlaser neko belorusko/ukrajinsko nestandardno govno za koje je veoma tesko naci automat, ne bi li potom novac u vrednosti istoj ili vecoj bacio sto na smanjenje plate sto na nemogucnost privatnog angazmana.bortlonger wrote: bas zbog toga sto ti neide bajanje u pasulj, a jos manje pazljivo citanje postova, samo i tebi moze biti idiotizam baciti 8k dinara, umesto remonta koji kosta manje od hiljadarke i pola sata posla..
Da ja imam grejanu garaznu podnog gajbe i jos jedan auto onda da u pravu si, ali nemam ni jedno ni drugo prema tome, ostaje mi samo da se uzadam u gram zdrave pameti pa bolje da 8500 da dam u nov anlaser nego u pisanje niz vetar ...
Prvo nije 2000 u Sremcici nego 3000, iz mesta u kome je 2000 ni retka ni neverovatna cena sam dosao pre pola satabortlonger wrote: slepanje od leskovca do sremcice?
Drugo ajd neka nije ni 3000, nego neka je 0, recimo da samo nasli Sremcanskog VAZ entuzijastu kome se patak ukruti kad vidi lubenicarku pa ce je rasturati za dzabe samo da bi mogao da je pipka. Slepanje iz Leskovca do BG-a u najjeftinijoj reziji izadje minimum 100e. Nesto ne vidim kako bi to iz dejcinog ugla uslo u ozbiljno razmatranje.
Naravno, auto koji je pravljen pre svega da bude pristupacan nekom zamisljenom proseku SSSR-a svasta jeste sem neunistiv u bilo kojoj svojoj komponenti.bortlonger wrote: blam kako su ladini menjaci neunistivi?
100%bortlonger wrote: uostalom.. svako ima pravo na svoj stav i misljenje na "forumu", zar ne...
Eno ti ga Gagin majstor u Kraljevu. Licno bar par slicnih oko Race Kragujevacke znadem itd. Ti malo mrdni van Leskovac u sela, pa ko zna sta ces naci i po kojim cenama, a znajuci kakav je mehanicarki prosek u Srbiji koliko god da su losi od proseka tesko da mogu biti mnogo gori.dejca wrote:Čekaj bre ko to i gde uzimaju samo 2000 din. za rad na menjaču. Takav majstor ovde na jugu sigurno ne postoji. Ovaj moj letnji majstor nije skup ali i on bez 3000 sigurno ne bi radio. Sećam se da mi je za zastavu uzimao 50 dem.
Last edited by Boki78 on Fri Feb 03, 2017 10:38 pm, edited 2 times in total.
-
bortlonger
mrdni malo dejco do kraljeva i race kragujevacke, ima tamo remont kvacila za dz... da nema u tom mestu pored sremcice slucajno i majstora koji nabavljaju delove o njihovom trosku??????
-
bortlonger
sam je mogao da sredi taj anlaser za tu cenu.. (nisi skapirao ocigledno)...travelman wrote:Majstor proveren, 1. liga ...umesto remonta koji kosta manje od hiljadarke i pola sata posla..
free photo hosting
usput, fin ti ovaj selfi ispao
Pa ovde su ti ti seoski majstori jos i gori, pogotovo kad te vidi da si iz grad dosao kod njih. Pre neku godinu sam se raspitivao za servis kod jednog seoskog majstora. Zamena semeninga na bregastoj i maloj i velikoj radilici, zamena zupcastog i stelovanje ventila, trazio 40e. Gumice na ventile nije hteo da menja. Onda sam zvao mog letnjeg majstora i on je sve to i jos i gumice na ventile zamenio za 3000 din.
Ovde jeste u boga sirotinja ali majstori mehanicari i limari deru, a sto pojedini tek lazu
Ovde jeste u boga sirotinja ali majstori mehanicari i limari deru, a sto pojedini tek lazu

-
Boki78
Evo ajd se dogovorimo. Evo priznjem da si u pravu, pobedio si, al sl put mu ti plati slepanje, a ja cu ruke majstora u kog ovde uperi prst. Jel OK?bortlonger wrote:![]()
mrdni malo dejco do kraljeva i race kragujevacke, ima tamo remont kvacila za dz... da nema u tom mestu pored sremcice slucajno i majstora koji nabavljaju delove o njihovom trosku??????
-
bortlonger
aha.. vazi... cekamo da dejca sjebe i ovaj "sranje" ladin menjac, pa onda sklapamo deal..