Akumulatori
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
Re: Akumulatori
Pomagao kolegi u JNA oko formiranja akumulatora. To se običnim punjačem sigurno nemože uraditi. Ima tamo ceo proces kako se kontroliše reostatom napon i snaga. Tamo su punjači bili veliki. Akumulatori se vezivali za šine sećam se beoše debeli kablovi.
-
bortlonger
- Automobil: lada
dejca wrote:E sad si rekao koliko znanje imaš. Znači fap 1314 ima podizače, ima centralnu, ima i klimu pa mu zato trebaju 2x70A
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
masan_motor
Dejca jel se i ti pališ na gurku kao svaka lada ili mi se samo čini?
Ne sviđa mi se što ovaj sa bežanije vari ovu skalameriju kavez za akumulator, može to mnogo lepše da se odradi sa čeličnim trakama a sa donje strane ispod akumulatora se stave šrafovi bez glave.
Patentiraću ovo i kad se obogatim, deliću narkomanima drogu da ne kradu akumulatore
Ne sviđa mi se što ovaj sa bežanije vari ovu skalameriju kavez za akumulator, može to mnogo lepše da se odradi sa čeličnim trakama a sa donje strane ispod akumulatora se stave šrafovi bez glave.
Patentiraću ovo i kad se obogatim, deliću narkomanima drogu da ne kradu akumulatore
Mislis TOPLA ?? ...ako si na nju mislio to su odlicni akumulatori .Ja sam ga sebi uzeo pre neki dan https://s24.postimg.org/h5w5oqi5x/fffff.jpg .... kazu ,da jedino oni nesmeju da drze robu duze od godinu dana u magacinima......i da je upravo to razlog 0% reklamacije u garantnom roku .Uzeo sam ga iz ciste znatizelje da bas vidim kako to radi .Nikad ga nisam imao do sad .Pred zimu sam detetu stavio Vartu https://s2.postimg.org/twtvn5eq1/IMG_20 ... 105822.jpg ,pa bas da vidimo koji ce prvi da umremasan_motor wrote: u samom vrhu jednog testa našla i slovenačka topola
Ok je ovo ....Godinu dana 100% radi bez greske ,a vrlo moguce i duze ...za te pare i vise nego dostaBoki78 wrote:Ovo bi ti bio odlican izbor, nekako je skroz u skladu sa tvojim misanim procesimamasan_motor wrote:Ili ova egzotika možda? Suvi akumulatori! Koliko vidim debele ploče olovne )mada se i ne vidi razlika ako je 0.8
http://www.kupujemprodajem.com/Akumulat ... d=64535577
-
Boki78
Jos samo neko da sipa kiselinu i vodu u odgovrajucoj razmeri pa onda jos samo da formira bateriju i za x2 cenu dobijes mozda tih godinu dana i qrcic od garancije 
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Plus se tako suve pune inertnim gasom, recimo azot, i tako zaštićene imaju rok trajanja od 10 godina a ova došla sa otvorenim čepovima bacakana ko zna gde a proizvedena 2011. Nije vredno para.
A i verovatno nije bila zamena za reklamaciju već za 5 minuta straha.
A i verovatno nije bila zamena za reklamaciju već za 5 minuta straha.
-
masan_motor
Topla sam moslio, ne znam kako sam permutovao, moj ćale ih je koristio jer pamtim scenu kao klinac kako se dopunjava u kupatilu a napolju veje sneg
Ma naravno da je to sve preteško u vezi formiranja akumulatora kao i nitovanje nove obloge na lamelu i paknove, sve su to nerešive misterije danas.
Ma naravno da je to sve preteško u vezi formiranja akumulatora kao i nitovanje nove obloge na lamelu i paknove, sve su to nerešive misterije danas.
-
Boki78
I pustanje krvi, i kacenje pijavica i sve te moderne metode svojstvene pravim znalcima sa 35 godina na OTO praksi koji znaju sve sem da rese auto koji je malo komplikovaniji od prosecne bicikle 
-
masan_motor
E ono kad su nam ukrali akumulator i stavili novi, ladi je trebalo 20 dana da sastavi pa da radi kako treba, bez cimanja i štucanja, trešenja motora u leru. Zar je moguće da joj toliko treba ponovo da nauči? Kakav je to kompjuter? Retardiran? Na ostalim automobilima posle par minuta sve savršeno radi a vidi kod lade, ko da je bila u dunavu hahaha 
Pošto prošle zime nisam promenio akumulator, napunio ga par puta pa posle nije pravio probleme, reših oveh da ga zamenim.
Nadjoh nekako telefonom Vartu 60Ah L+ u kemo impex-u, ostale radnje koje su mi relativno blizu nisu imale.
Odem u subotu u kemo impex kad imam i šta da vidim na deklaraciju godina uvoza 2014... Pošto mlađeg nisu imali reko neka hvala i odem.
Našao sam još i Exide Excel, jel ima neko iskustva sa njima? Za Exide Premium Carbon sam čuo da su super, al nema L+ i mislim da baš i nije za nivu.
Razmisljam se i o topla akumulatorima.
Nadjoh nekako telefonom Vartu 60Ah L+ u kemo impex-u, ostale radnje koje su mi relativno blizu nisu imale.
Odem u subotu u kemo impex kad imam i šta da vidim na deklaraciju godina uvoza 2014... Pošto mlađeg nisu imali reko neka hvala i odem.
Našao sam još i Exide Excel, jel ima neko iskustva sa njima? Za Exide Premium Carbon sam čuo da su super, al nema L+ i mislim da baš i nije za nivu.
Razmisljam se i o topla akumulatorima.
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Nemoj exide, mnogo ih ima losa iskustva sa njima i uvoznikom. Topla je dobar izbor kao i Monbat, ako mozes baci pogled u Metro i njihove biloxi akumulatore, kvalitetni su a nisu skupi.
Ako niva ima nesto duze kablove kao desetka i samara onda ti pozicija plusa nije bitna, samo zarotiras akumulator
Ako niva ima nesto duze kablove kao desetka i samara onda ti pozicija plusa nije bitna, samo zarotiras akumulator
-
masan_motor
Nama onaj ruski mustang ili magnum ne secam se radi skroz ok od prosle zime.
Taj exide je đubre, dobili ga u novom autu fabricka prva ugradnja za hyundai i zezao nas je od prvog dana. Blokirao bord kompjuter i muziku pa smo morali stalno da resetujemo. Zamenjen novim bosch i od tad nema zime. Mislim da mu je naustrb velike udarne snage i male tezine kvalitet đoka
Taj exide je đubre, dobili ga u novom autu fabricka prva ugradnja za hyundai i zezao nas je od prvog dana. Blokirao bord kompjuter i muziku pa smo morali stalno da resetujemo. Zamenjen novim bosch i od tad nema zime. Mislim da mu je naustrb velike udarne snage i male tezine kvalitet đoka