ZokRS - Lada Samara 1300

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

bortlonger
Automobil: lada

Re: ZokRS - Lada Samara 1300

Post by bortlonger »

Klasican primer kako NE TREBA popravljati instalaciju...
Ovo je cist fuseraj koji samo moze dovesti do vrlo opasnih problema..
Moj savet, ovo nemoj NIKAD da radis... uzmi ispravnu tablu i sredi instalaciju kako treba da se ne kajes posle.. pozzz..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

travelman

Post by travelman »

A tvoj komentar je odgovor isfrustriranog kompleksaša kome se patka više ne diže pa pametuje po forumima.

A sad mi objasni, zašto je ovo fušeraj. Naravno tehnički.

masan_motor

Post by masan_motor »

Pih bmti ladu kad nemaš na svom mestu rezervne osigurače po ps-u :D
Menjaj kutiju kad imaš rezervnu a staru budži u slobodno vreme. Msm ta plastika je katastrofa u svakom slučaju, samo ti odjednom nešto ugine u autu :evil:

Ps: Kada je lada u pitanju, ja sam uvek za neku kvalitetnu budževinu jer je sam auto loša improvizacija. Ako ja mogu 10 stvari bolje da uradim od fabrike- to onda nije auto nego zajebancija.

Ovo šta je travelman mi je donekle jasno i ok ali:
1: Tipl mora da bude od nezapaljive plastike.
2: Mora da bude slobodno ležište tj rezervno neupotrebljavano, nikako zbudziti na jos neki potrošač na postojeći jer će se to grejati i... Još gore staviti jači osigurač.
3: Može ako se dodaju releji za kratka svetla eventualno mada bi ja tu izveo struju za novi par osigurača i releje.

U svakom slučaju bi to sve počupao i stavio ozbiljnu kutiju sa osiguračima.

travelman

Post by travelman »

Matorog homosa nema da odgovori ...

Ok, staviš novu kutiju i za 3 meseca ista pesma. Osigurač nema kontakt. I sta onda, menjas svaka 3 meseca. Jači osigurač je tu oduvek tako da on nije u priči.

Premošćavanje nije budženje. Ajd ovako. Crkne ti šteker u zidu, u podrumu. Šta radiš, jel dovedeš struju sa bandere na krov pa onda sa tavana stemujes 3 sprata do podruma. Ili dovedes sa razvodne kutije.

1,Tipl je ne zapaljivi, električarski.
2,Ležiste je slobodno.
3.Releji vec postoje ...

I sta sad .....

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

Prvo jedan gromoglasni smijeh iz dubine duse izazvan opstenarodnim rijecnikom koristenim u elaboratu.. Svaka cast,.. uz ovakvo objasnje svaki problem izgleda manje strasan!
Jedno krajnje jednostavno i kreativno rjesenje dostojno Lade.. u sustini treba potklocati limic da se ne pomjera a pri tome koristiti tiplu jer je plasticna I suplja pa ce fiksirati taj pimpek taman koliko treba.. ne previse da ne mozes zamjeniti osigurac a ne preslabo da se limic pomjera. Treba li tiplu necim zalijepiti, da se ne pomjeri u voznji po ovim nasim utegnutim drumovima?
Nadam se da mi bajpas nece trebati tj. da mi taj limic nece skroz otpasti ali ako se to desi onda bih morao povezati na osigurac br. 10 jer preko njega ide struja za lijevo kratko svijetlo? Da li treba staviti jaci osigurac jer cu mu natovariti jos jedan potrosac koji nije predvidjen u konstrukciji kutije?
Imam ispravnu rezevnu kutiju pa mi nije toliko zapelo ali bih volio da ova koja je sad u autu radi kako treba a da rezervna ostane rezevna.. zlu ne trebalo!

masan_motor

Post by masan_motor »

Jesi siguran da postoje releji za kratko svetlo? Za dugo postoje (cakće kad ablenduješ) i tu nema zime. Rekao bih da za kratko nema releja jer je slabije od dugog. Davno sam imao samaru al ispravite me ako gresim jer mnogi ozbiljniji automobili nemaju.
Opet ruku na srce, mislim da ovo i nema preterano veze sa potrošačem, tabla je krsh i umiru za sve i svasta ta lezista od osigurača- bakar je neka teška beda. Bolje zbudžiti novu kvalitetniju tj od nekog normalnog automobila.

Ps: Kratkoročno može staniolom da se improvizuje tj poveća dužina osigurača ali to je sve kratkog daha.
Last edited by masan_motor on Mon Feb 27, 2017 7:00 pm, edited 2 times in total.

travelman

Post by travelman »

Ne treba da lepis tipl, odokativno ga nategnes :D :D :D ...

Jedan nema ni auto, vozi biciklu i pametuje od prvog dana od kako se pojavio na forumu.

Masni se pokazao fleksibilnijim, kao tipl :mrgreen: ... zasluzio je 3 bambi poena i + u dnevnik.

Krivo im sto nemaju lajku ko ja pa troluju ... Sve pametnica do pametnice, ispade da odrzavaju lajke ko da voze MIGa :lol: ... nek pale na forum ministarstva odbrane pa nek tamo glume ludilo :hello ...

Jel ima jos pitanja :? ...

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

travelman wrote:A tvoj komentar je odgovor isfrustriranog kompleksaša kome se patka više ne diže pa pametuje po forumima.

A sad mi objasni, zašto je ovo fušeraj. Naravno tehnički.
Moj komentar je kratak i jasan odgovor koji moze da razume svako, tako da nisu potrbna dodatna objasnjenja. Ovakvom popravkom, pod uslovom da te i poslusa, jedino sto moze da dobije to je rizik koji imati uvek kad god sedne u auto da se ne zapali i izgori u kompletu sa autom.
Moj komentar je pravi i 100% ispravan odgovor, koji tebe iritira pa se brines za moju patku. Sto se toga tice, morao di da se sagnes malo, pa da se sam uveris kako stoje stvari. ( citaj-patka).
Bas me boli ona stvar, citaj kako je načisano u zagradi, da tebi objasnjavam i to tehnicki zasto je to fuseraj.. :D
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

travelman

Post by travelman »

Jel si se to napokon uzbudio posle dužeg vremena pa mucaš i gutaš slova ... di že ti se na me ne :? ....

Ako imaš muda pruži ruku ... ja javno obećavam da ću da se sagnem i vidim kako ti stoji, pod uslovom da detaljno i tehnički potkovano objasniš zasto je ono fuseraj.

U medjuvremenu postavi sliku tvog auta, motorni prostor i enterijer pa da ti ja strucno prokomentarišem. Ti moju temu znas pa da vidimo ko je stručan a ko ne.

masan_motor

Post by masan_motor »

Nikako nemoj da prespajaš na jedan osigurač pa da stavljaš jači, bolje izvedi novo ležište.

Ovaj rad desno:

Image

travelman

Post by travelman »

A ko spominje jaci osigurac ...

A sad za tebe i homosa pitanje ... kako se izvodi naknadna instalacija za prikolicu ukoliko imas kuku za vucu ... jel i to fuseraj ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Pa Zoki pita dal da stavi jači osigurač ako sve prespoji na drugi far, nisi ni pročitao post a daješ mu savete jbt uzbudio te owaj mentol priznaj :D

Pa izvodi se tako što se dodaju novi osigurači jbt, nešto o čemu ja trubim od početka mada... Prespojiš i šta te briga vuušššš ne stigne ni za kvaku da se uvati da iskoči iz buktinje :D

travelman

Post by travelman »

Sad Perica šlajfuje mačora dok čita moje postove, ubo sam ga u tačku G :mrgreen: ....

Ja sam kod mene REDNO povezao ventilator kabine tako da je osigurač ostao isti. Nema topljenja i pregorevanja.

Ukoliko radi baj pas kao i ja, onda moze npr da vidi koji je osigurač za grejač zadnjeg stakla pa da odatle uzme izlazni + sa osigurača. Tako bi ja uradio, sa grejaca zadnjeg stakla jer se retko koristi a verovatno ima i relej.

Uostalom sto mene pitate, nisam ja stručnjak. Tu je Perica, ovlasceno i strucno lice.

masan_motor

Post by masan_motor »

De si lud pa taj grejač zadnjeg stakla sisa ko lud struju, ima da gori ko hepo kockica :D
Meni svojevremeno skroz nagoreo kabl grejača retrovizora i pukao, nisam verovo svojim očima

travelman

Post by travelman »

Mozda sisa na 11x, ovde je ipak samara u pitanju ;) ...

Povlačim se u carske odaje, mozda i Perica hoce nešto pametno da kaže a stidi se.

Sad cu ja da slajfujem na njega kao sto je on na mene :mrgreen: ...

Post Reply