ZokRS - Lada Samara 1300

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
bortlonger
Automobil: lada

Re: ZokRS - Lada Samara 1300

Post by bortlonger »

naprotiv, nemam se cega stideti, uzivam citajuci tvoj monolog..
preporucujem da ovaj tvoj izum postavis na neki poseceniji forum, da malo prosvetlis ostatak sveta kako se popravlja instalacija.. jos bolje da snimis video klip pa na youtube, vise ce biti posetilaca, pa cemo onda zajedno citati komentare i blagosiljati te sto te Bog poslao na zemlju..
mogao bi i da ovaj tvoj izum patentiras, to se retko vidja.. :lol:
edit: slike motornog prostora mog auta trazis? dzaba cu ih postavljati, nisu tamo osiguraci pa da ih podglavim tiplom, a ima puno senzora, elektronike.. previse je komplikovano to za tebe... :D
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ne bih ja ovo budženje radio za far. Bolje otvoriti tablu i odraditi novu instalaciju do osigurača ili preraditi na ubodnu varijantu ko što Aleko kaže. Ipak je to 55-60W koji treba da rade 2, 3, 4, 5... sati u kontinuitetu preko osigurača, i instalacije do osigurača, koja u slučaju ovakvog prespajanja nije predviđena da trpi toliku dodatnu snagu.
Povlačenje paralele kačenja instalacije za prikolicu je loše jer je instalacija i osigurač na 90% vozila već dimenzionisana za takav dodatak.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Mir oči povadili :-D
Ja bi našao sliku table kako je odrađeno al nesto mi ne ide :-D

travelman

Post by travelman »

Dzabe sada predlazete kada je Zoki vec dobio savet koji je sproveo u delo. Gde ste bili sinoc.

A kacenje instalacije za prikolicu se nije odnosilo na novokomponovana vozila vec za lade mada je ta informacija dobrodosla Perici da to propametuje na nekom drugom forumu.

Mene i dalje zanima kako resiti problem kutije osiguraca negde u Sibiru kada lajka zbog nje stane.

masan_motor

Post by masan_motor »

Pa jedno je dokotrljati se do kuće iili servisa a drugo rešiti problem na duge staze, kvalitetno i povoljno, nisam ni ja za razbacivanje kada su u pitanju automobili od par stoja evra.
Za ove krševe lade stvarno moraš dobro da poznaješ mehaniku i elektriku inače si skroz propo ako sve treba da platiš. Onaj ko ima da plati vozi nešto mnogo bolje jednostavna je računica.

bruyoni

Post by bruyoni »

Savet koji je dobio je loš, sad treba ispraviti da ne dođe do kuršlusa.
Instalacija je bila dimenzionisana za kačenje prikolice čak i na buljavim 2103, tristaćima, pezejcima, polonezima... isto ko što je sada spremna i na najnovijim vozilima. Ko što rekoh 90% vozila... svih, ikada, ima spremnu instalaciju za prikolicu.
Opet loše poređenJe. Kad bide u sibiru il na putu onda se budži dok se ne stane negde da se popravi, ti čoveku predlažeš budž kao opravku
Last edited by bruyoni on Mon Feb 27, 2017 10:02 pm, edited 1 time in total.

travelman

Post by travelman »

naprotiv, nemam se cega stideti, uzivam citajuci tvoj monolog..
preporucujem da ovaj tvoj izum postavis na neki poseceniji forum, da malo prosvetlis ostatak sveta kako se popravlja instalacija.. jos bolje da snimis video klip pa na youtube, vise ce biti posetilaca, pa cemo onda zajedno citati komentare i blagosiljati te sto te Bog poslao na zemlju..
mogao bi i da ovaj tvoj izum patentiras, to se retko vidja.. :lol:
edit: slike motornog prostora mog auta trazis? dzaba cu ih postavljati, nisu tamo osiguraci pa da ih podglavim tiplom, a ima puno senzora, elektronike.. previse je komplikovano to za tebe... :D
sacekacu sta ce mi senjor Travelmen savjetovati posto vidim da je njegova Lada tip-top a za to ipak treba imati znanja i iskustva..:)
Javi se kada budes dobio ovakav kompliment. Naravno, pre toga moras napredovati sa 2 na 4 tocka.

masan_motor

Post by masan_motor »

Qq travelman ti si jedinac? :D

travelman

Post by travelman »

Ne, ja sam samaricanin ...

Sad nesto gledam celu temu, Zoki je pre 3 dana zatrazio savet i dok ja nisam konkretno rekao sta i kako, svi ste cutali.

Licno smatram da nije budzevina, imao sam to na prosloj samari a imam i na ovoj godinama. Kod mene je prekidac ventilatora u pitanju,

bruyoni

Post by bruyoni »

Koliko vidim Aleko je čoveku pre tebe dao odgovor sa pravim rešenjem.
Ti si premostio za ventilator kabine koji ima 20-30w i koji se pali ponekada, plus ti tvoju samaru ni ne voziš toliko, a daješ isto rešenje za više od dva puta jačeg potrošača koji će se koristiti svakodnevno i u mnogo dužem trajanju što zbog dnevnog svetla što noću. Nadam se da uočavaš šta je problem.

travelman

Post by travelman »

Trudim se ali ne uocavam. Mada nije ni bitno jer se iskljucujem iz diskusije ... pisem putopis na drugom forumu, 1400 km za 3 dana ... i to sve sa instalacijom koja je mojih ruku delo ...

bruyoni

Post by bruyoni »

Ako ne uočavaš razliku između 20W i 55W i njene posledice onda zaista ne bi trebao da deliš savete vezane za električni sistem.

masan_motor

Post by masan_motor »

I moj komšija gurao godinama novčiće u glavne osigurače pa jednog dana spalio zgradu :D

travelman

Post by travelman »

Ma nemate vi pojma, niste mi zanimljivi. Čekam Pericu da se javi, jedini pravi stručnjak na forumu :D

bruyoni

Post by bruyoni »

Nema veze zanimljivo ili ne. Iz najbolje namere si čoveku dao opasan predlog utemeljen na čistom neznanju.

Post Reply