Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Tenak

Post by bruyoni »

Batali pandure, po toj stvari se oni ne pitaju previše. Jeste da upisuju u saobraćajnu novi agregat ali nisu merodavni za takve manevre ubacivanje agregata koji nije iašo u taj model. Rekoh ti davno da se raspitaš u CIAH-u na mašinskom i u Vinči, radili smo pre komplet ispitivanje i u NS na FTN ali su batalili još dok sam ja bio tamo jer se AMSS hteo kurčiti sa svojim ispitivačima tako da im je sad ostavljeno samo da rade TNG. Ako su u registar vozila upisani Yugo sa turbo benzincom iz Crome i Golf1 sa VR6... što ne bi moglo. Nije lako sve to odraditi ali je izvodljivoa idelano da imaš crteže tehničkih rešenja koja si morao primeniti da bi uglavio motor, pre svega nosač i šolje jer se mahom kod takvih manevara ceo trap seli sa donora. Kad od njih dobiješ homologaciju onda samo u AMS upišeš vozilo u registar kao novi model, pre je to rađeno kod ispitivalja da bi se zavelo u dokumentaciju sad mi se čini da se vodi po broju šasije a onda AMS uvrštava novi model; Golf1 VR6, Yugo Evo... slično kao sa replikama. E sad možda je menjan neki detalj po tom pitanju pa se treba raspitati tačno šta i kako ali još jednom ti kažem idi kod onoga ko ispituje, panduraim kad daš papir da je to odrađeno i po normama oni budu samo daktilografi za saobraćajnu.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ok hvala, ja nemam ništa da prepravljam na mom autu, ovaj izvadim i ubacim taj, gumeni nosac motora je isti, kacenje menjaca za karoseriju je isto, birač isti, jedino je kod mene hladnjak sa strane a tamo ispred motora, da sam se odlučio za bilo koji drugi motor e tu treba dosta prepravke, secenja, varenja i ostalog al ovako sa ovim renoovim motorom mi treba samo gedore.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Bolje malo poliranja nego 9 000 za jednu novu :-)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pa kakvi su bili pa si morao da ih poliras?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Vidiš na prvim slikama :-)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ovako izgleda kad se predje sa onim sprejem za stopaljke, samo ja ne bi rikverc farbao.

Image

Image

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ako ih nećeš tako crveniti probaj naći lak za plastiku da isprskaš to što si polirao. Sad si skinuo zaštitni sloj i otvorio pore plastike pa rizikuješ da brzo matira što zbog hemije što zbog UV zračenja. Ili nađi UV foliju za stakla pa samo prelepi

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Pa presao bih sprejem jer je jedan vid zaštite a i nije neka razlika u nijansi ili sto kazes zalepiti foliju, trebam ovih dana da radim stakla pa cu poneti da ih pitam jel imaju providnih folija.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Djavo mi nije dao mira pa sam sredio i ove na autu, ovo sto se vidi da je oguljeno to je stara farba za stopaljke.

Image

Image

Image

Image

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Reko mi danas policajac što sam ga pitao za motor da se raspitao i da mogu da ubacim, znaci ubacim, odem na tehnički sa uputom za vincu pa odradim atest i opet na tehnički zbog saobraćajne, saznao sam da ima lik koji je bog i otac u Vinci blizu mene pa cu ga potražim da vidim i sa njim sta on kaže.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Ako to moze samo ferari dolazi u obzir, nista slabije i ima da bude nuklearni aleko. :prvi :hello

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Da prodje tehnički ubacim turbo, cenim da bi trebao preko 150 ks da ima

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ruski kanali opet rade :-D
Spone Nemačke proizvodnje, kugle Ruske, hvale ih tako da valjda nece biti problema, zadnji amortizeri Bilstein ovde ih nema a tamo na svakom koraku.

Image

Image

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Probao sam da poliram sa ovim sto imam al treba mi nesto manje, razlika je velika, skoro pa su bile mat.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Malo da vratim felnama stari sjaj :-)