Trza nakon dodavanja gasa

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
bortlonger
Automobil: lada

Re: Trza nakon dodavanja gasa

Post by bortlonger »

napisao sam cene trinaestica, uostalom svejedno koje god da su.. bas je zazvucalo neverovatno je dunlop malo skuplji, a nokian jeftiniji od wintere..e to sto ti imas ljude, pa se snalazis kad bude rasprodaja, druga prica.. u sustini, dunlop 100% skuplji, a nokian 50% od wintere.. kad bi se svako snalazio kao i ti, niko ne bi ni pogledao winteru... na kraju, nije realno nikakvo poredjenje wintere sa ovim markama.. poredi se guma nize klase sa gumama srednje i vise klase... porediti ladu nivu, sa mercedesom g klase.. he, ne ide nikako
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Lepo odmah rekoh ako se čeka leto i nečija rasprodaja može se svašta naći ali eto nekome leti nije normalno da kupi zimske, tu već nemam uticaja. Svejedno za dimenziju ali ne verujem da je cenovna razlika dramatičnija, štaviše. To je šta ja imam je ekstrem, ali poredio sam i sa gumama do 1000 dinara skupljim i to nije nikakav premium i dobija se osetno više za malo više para ali ljudi mahom znaju za Mišelinke, Kontinentalke, Pireli... i na drugom kraju spektra Tigar, nekako se oni proizvođači između izgube iz vida jer mahom ljudi ne znaju ko je tu u stvari vlasnik koga.

bortlonger

Post by bortlonger »

nisam uopste komentarisao drugo nesto osim navedenih cena, za navedene marke guma koje su mi izgledale neverovatno.. nasao si kako si nasao.. za vecinu ljudi je ta opcija neostvariva.. sto se tice ovoga sto si napisao da se drugi proizvođaci gube, slazem se u potpunosti... a licno moj izbor je pao na hankook gume, jos samo da padne sneg, pa da ih probamo .. pozzz
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bruyoni

Post by bruyoni »

Ostvarivo je svima pošto su to rasprodaje otvorenog tipa, samo treba pratiti sajtove ili okrenuti brojeve telefona velikih prodavaca. Dobar je Hankook ranije su brzo postajale krute ali u poslednje vreme bi trebalo da su se popravili

masan_motor

Post by masan_motor »

Ajde šta ko misli o ruskim gumama Kama? Znam da su prvenstveno teretni program ali vidim ima i putničkih guma u ponudi. Jesu se popravili ili su i dalje plastika/beton? Preleteo sam pogledom neke postove i ljudi kažu za te pare guma avion. Aj rusofili da vas čujem sad :)

Image

bruyoni

Post by bruyoni »

Ruske zimske su smeće. Sada će nivaši da napadnu sa kamama i voltajerima ali bi verovatno drugu pesmu pevali da još neko pravi gume u nivinoj dimenziji i nosivosti

bortlonger

Post by bortlonger »

nikad cuo za tu marku guma

masan_motor

Post by masan_motor »

Ima i rupice u koje mogu da se uvale ekseri tj kramponi, normalno to je kod nas kažnjivo ali je meni zanimljivo kao opcija :)

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Ala ste vi skrenuli sa teme... Sutra je cistim od offtopic postova. Za pricu o gumama ima bar 5 tema a vi se uhvatili bas za ovu.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Da se vratimo malo na temicu trzanja pri dodavanju gasa. Jednom sam pisao temu "Kompjuter nije fama". Ali, zbog navale replika, koje su poprimale karakteristike nekulturnog izrazavanja izmedju nekolicine forumasa, tema je bila zatvorena. A pisao sam o tome kako su mi u servisu za skupe dzipove, kompjuterom trazeci defekat praznjenja akumulatora, ocitali i da mi nije dobra "klapna za gas", ali je bila ljuta zima pa su mi rekli da dodjem kada malo otopli. Rekli su mi da mi auto trza kada dodajem gas, a da pri neznijem vozenju nemam problema. Potvrdio sam da je tako. I, temperature su omeksale, a ja vozio i dalje, s tim sto se zadnjih dana situacija pogorsala.
Lepo me pirjatelj, koji se podosta razume u automobile, pitao kada sam promenio kablove za svecice. Kazem, nikada, jer su dobri. Kaze, od 2003 godine ih nisi promenio? Kazem nisam. Ajde kaze, da ih otkacimo i pogledamo. I, otkacimo jedam. Naizgled je bio dobar. Pipnem onaj njegov kraj koji se natacinje na samu svecicu, i on pukne. izvadimo jos jedan, uhvatim ga sa dva prsta, i on se slomi. Kaze prijatelj, jel vidis, to je postalo tako krto, da vise ne izvrsava dobro svoju funkciju, iskrice probijaju prema bloku motora, i motor ne radi kako treba.
Odem u radnju u Skoplju koja prodaje originalne ruske delove i kupim kablove za 112-tica proizvedene u Toljatiju, Rusija. Platim ih skoro 30 eura, sto me je razocaralo. Na samim kablovima pise da su silikonski i da izdrzavaju temperature od -40 do 175 stepeni. Rezultat? Auto se preporodi. Radi kao sat. Ajde, kazem, da provozamo, mozda su me muvali oni iz serivsa dzipova o nekvoj klapni za gas. Krenemo i auto pokaze iste simptome. Kada jace das gas, on se trnze, zatim nastavi dobro. Narocito se to oseti u prvoj i drugo brzini pod opterecenjem, ili na uzbrdicu. Kao da je gladan za benzin.
Otsteka prijatelj onaj kabel koji se usteka na filter vazduha, motor se ne gasi. Onda izvadi nekakvo belo crevo koje zavrsava malo ispod maske automobila, kaze da dobro funkcionise. Na kraju mi kaze da je konstatirao da je posredi "klapna za benzin" i da me auto nece ostaviti na putu, ali da tu klapnu treba u servisu ili procistiti ili je zameniti.
Tako sam se jos jednom uverio da me momci iz servisa nisu muvali, uverio sam se da mogu tu klapnu ocitati na njihovom kompjuteru, te da su potrosne stvari uistinu potrosne, kao sto su kablovi, svecice, filtri za vazduh i za benzin (koje sam takodje bio ovih dana promenio. Nema druge vec ici u taj servis da resim i taj problem koji ce kostati opet nekih 30 evrica, usput promeniti i ulje (tamo kazu da za Ladu nema potrebe od full sintetik ulje kakvo sam dosada koristio, vec da je najbolje Texaco polusinteticko). Na kraju bih zakljucio da i Lada kao i svaki skuplji auto, trazi pametno odrzavanje. Da se vratim na pocetak teme, kada se krene samostalno na resavanje problema ovog tipa, trebaju se imati nove svecice i dobri kablovi.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Da su kablovi itekako bitni i ja sam se uverio zimus, kad sam ih promenio lada je za najmanje 20% popravila rad, lakse je palila na onom minusu i u voznji je postala bolja.

bortlonger

Post by bortlonger »

Pane wrote:Da se vratimo malo na temicu trzanja pri dodavanju gasa. Jednom sam pisao temu "Kompjuter nije fama". Ali, zbog navale replika, koje su poprimale karakteristike nekulturnog izrazavanja izmedju nekolicine forumasa, tema je bila zatvorena. A pisao sam o tome kako su mi u servisu za skupe dzipove, kompjuterom trazeci defekat praznjenja akumulatora, ocitali i da mi nije dobra "klapna za gas", ali je bila ljuta zima pa su mi rekli da dodjem kada malo otopli. Rekli su mi da mi auto trza kada dodajem gas, a da pri neznijem vozenju nemam problema. Potvrdio sam da je tako. I, temperature su omeksale, a ja vozio i dalje, s tim sto se zadnjih dana situacija pogorsala.
Lepo me pirjatelj, koji se podosta razume u automobile, pitao kada sam promenio kablove za svecice. Kazem, nikada, jer su dobri. Kaze, od 2003 godine ih nisi promenio? Kazem nisam. Ajde kaze, da ih otkacimo i pogledamo. I, otkacimo jedam. Naizgled je bio dobar. Pipnem onaj njegov kraj koji se natacinje na samu svecicu, i on pukne. izvadimo jos jedan, uhvatim ga sa dva prsta, i on se slomi. Kaze prijatelj, jel vidis, to je postalo tako krto, da vise ne izvrsava dobro svoju funkciju, iskrice probijaju prema bloku motora, i motor ne radi kako treba.
Odem u radnju u Skoplju koja prodaje originalne ruske delove i kupim kablove za 112-tica proizvedene u Toljatiju, Rusija. Platim ih skoro 30 eura, sto me je razocaralo. Na samim kablovima pise da su silikonski i da izdrzavaju temperature od -40 do 175 stepeni. Rezultat? Auto se preporodi. Radi kao sat. Ajde, kazem, da provozamo, mozda su me muvali oni iz serivsa dzipova o nekvoj klapni za gas. Krenemo i auto pokaze iste simptome. Kada jace das gas, on se trnze, zatim nastavi dobro. Narocito se to oseti u prvoj i drugo brzini pod opterecenjem, ili na uzbrdicu. Kao da je gladan za benzin.
Otsteka prijatelj onaj kabel koji se usteka na filter vazduha, motor se ne gasi. Onda izvadi nekakvo belo crevo koje zavrsava malo ispod maske automobila, kaze da dobro funkcionise. Na kraju mi kaze da je konstatirao da je posredi "klapna za benzin" i da me auto nece ostaviti na putu, ali da tu klapnu treba u servisu ili procistiti ili je zameniti.
Tako sam se jos jednom uverio da me momci iz servisa nisu muvali, uverio sam se da mogu tu klapnu ocitati na njihovom kompjuteru, te da su potrosne stvari uistinu potrosne, kao sto su kablovi, svecice, filtri za vazduh i za benzin (koje sam takodje bio ovih dana promenio. Nema druge vec ici u taj servis da resim i taj problem koji ce kostati opet nekih 30 evrica, usput promeniti i ulje (tamo kazu da za Ladu nema potrebe od full sintetik ulje kakvo sam dosada koristio, vec da je najbolje Texaco polusinteticko). Na kraju bih zakljucio da i Lada kao i svaki skuplji auto, trazi pametno odrzavanje. Da se vratim na pocetak teme, kada se krene samostalno na resavanje problema ovog tipa, trebaju se imati nove svecice i dobri kablovi.
neshvatas da te voze, ali tvoj auto, tvoj problem..
prvo i osnovno je da na bilo kojoj dijagnostici za tvoj auto nisu mogli da ocitaju gresku za crklu diodu..
sad je malo toplije, vozi nek ti srede u klapnu gasa..

masan_motor

Post by masan_motor »

Dobar auto nema nikada problema sa tim delovima ili jako retko tipa kablovi, creva i slično. U životu ih nisam menjao sem na ladi. Automobil je skup delova a u slučaju lade to je gomila poluproizvoda slabog kvaliteta. Kada to sve zameniš, izađe te ko da si kupio novog mercedesa. Uvek dođe na svoje: Ne platiš na mostu platiš ispod mosta ili što naš narod kaže koliko para toliko i muzike.

Kupovinom jeftine kineske dijagnostike možeš da ublažiš muku i nesreću.

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Opet malih nesporazuma. Bortlonger, ne razumem te zasto si takav skeptik kada je u pitanju tehnologija. Ljudi iz servisa zamenili diodu, i sada je auto odlican, buduci da je bio mrtav sto se struje tice. A to su popravili za male pare, kulturno i brzo. Sto se tice druge stvari, znali su da auto trza iako ga nisu vozili, a mogu reci da u mestu radi kao sat, a ne primeti se niti kada rucno povlacis sajlu za gas. Samo kada vozis i to kada naglo dodajes gas ili ides uzbrdicom. E, sada, mozda se slazes da je u pravu masan_motor da je dovoljna jeftina kineska dijagnostika, a ne kompjuiter koji je zadnja rec tehnike, koji ocitava nove skupe marke dzipova, sto im je specijalnost. U informatiku se razumem prilicno, radim i sajtove i znam da se ta informaticka tehnologija treba dnevno pratiti jer ide tako brzo da uvek iznenade nova otkrica. Medjutim, nisam veliki strucnjak za automobile i nisam se ljudima mesao u posao, niti gledao u taj njihov kompjuter. Kako su i sta su oni ocitavali, njihova stvar, ali su im dijagnoze tacne. Usput, nisu ni trazili da ja to kod njih i odmah popravim, vec su mi rekli da me auto nece ostaviti zbog te "klapne za gas".

bortlonger

Post by bortlonger »

evo da ti pojasnim.
oterao si auto u (odlican)servis zbog problema sa alternatorom, odnosno diodom.. nakacili majstori dijagnostiku i otkrili kvar na alternatoru, a pride i problem sa klapnom gasa.. ja neznam da li si shvatio u cemu je problem sa tim servisom?
ako su tamo majstori dobri, (sto ja i neosporavam), oni su u tebi videli potencijalnog musteriju koga mogu da sisaju kako hoce, iako ti kazes da ti nisu preterali sa cenom, osnovno je bilo da nema dijagnostike za alternator na tom autu i tacka.. tu se zavrsava svaka prica o njima.. to mu dodje skoro pa isto kao da odes kod vulkanizera, a on nakaci auto na dijagnostiku
dobri i posteni majstori znaju da za taj auto i alternator nema dijagnostike, nego unimer u ruke i skidanje alternatora.. (i dioda se proverava unimerom).. eto, valjda si me shvatio... uostalom, ponovicu, tvoj auto, tvoj problem, ti biras majstore za njega.. ja sam napisao svoje misljenje... svako dobro.. pozz

Post Reply