Pojasevi, novi zakon.

Post Reply
dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Pojasevi, novi zakon.

Post by dejca »

Čitam na b92 za zadnje pojaseve i broj putnika 4 ili 5, do sad su nive imale taj problem a sad će izgleda svi.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1259134

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Pojasevi, novi zakon.

Post by aleko-2141 »

Budale, stoji da treba imati pojas zbog sigurnosti, ja mogu da ugradim pojaseve jer je sve ostavljeno, tj ima za jedan odvojen i onaj kao dupli, izgleda da cu morati to da rešim uskoro jer mi treba auto za 5 mesta

angler
Automobil: Lada Niva 1.7i 4x4

Post by angler »

Za Nive je dobro sto je uvoznik poslao dopis MUP-u, a MUP svima koji rate registraciju i tehnicki pa je prodecura znatno smanjena. Samo se menja saobracajna.
Inace jutros sam isao u SUP da podignem saobracajnu, red za vozacke dozvole je u 7:30 bio dug 15m sa po 2-3 coveka sirine
Ja sam iz Vojvodine, imam libelu u glavi, nemoj ti meni nije uzbrdo

dejca

Post by dejca »

Ja citao da to za stara vozila jugo, zastava, lada to ne vazi. Ima mesto i u moju ladu ali fabricki nije ugradjeno. Mislim se dali da ih trazim na kp, imalo ih je ranije.

Boki78

Post by Boki78 »

Samara ima sva 3 pozadi, doduse dva sa zatezacima plus jedan nazovi pojas....
angler wrote:Inace jutros sam isao u SUP da podignem saobracajnu, red za vozacke dozvole je u 7:30 bio dug 15m sa po 2-3 coveka sirine
Ta me zabava ceka iza vikenda, mada me teski sto je po BG-u pun q. MUP-ova, doduse ima i vozaca koliko volis ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Ako auto nema fabrički ugrađene pojaseve- mogu da ga duvaju lagano ;-)

dejca

Post by dejca »

Ne znam niko se jos sa kocka ladom nije javio da je bio na tehnicki pa da cujemo kako je proso.

masan_motor

Post by masan_motor »

Pa ja ti kažem kako stoje stvari za oldtajmere, auto nema sigurnosne pojaseve i tu je kraj priče. Drugar je davno imao fiat 125 koji fabrički nije imao niti je morao da stavi - za vozača i suvozača. Ne može to da se menja, nekada su automobili pravljeni od drveta i šta sad? Uništiti sve oldtajmere? Glupost.

Boki78

Post by Boki78 »

Pored starosti da bi auto bio oldtimer mora biti u originalnom fabrickom stanju, kao i to da sam auto mora imati znacaj u auto industriji. Riva godine moze da nabije, jedna od milion je u farbickom stanju, a ni jedna nema ikakv znacaj ni ovde ni bilo gde drugde. Zivo me zanima kako bi sredio papire da je prevede u oldtimera.

masan_motor

Post by masan_motor »

Nema to veze sa oldtajmerima već kakav je automobil proizveden- ne mogu oni danas da zahtevaju od vlasnika da prepravljaju auto u euro 5, da ugrađuju abs, erbegove, poboljsavaju šasiju za crash test za 5 zvezdica itd. Nema tu prevođenja papira u oldtajmere, svaki auto od 30 godina je oldtajmer a to sto je proizveden u velikoj seriji utiče samo na njegovu tržišnu vrednost i ništa više.
Isto važi i za originalne delove u istom, samo diktiraju cenu.

dejca

Post by dejca »

U naprednoj srbiji je sve moguce, narod dobar i plati sve sto oni smisle, kad im je prosao reatest 2013g. sve ce proci.
Kocka lada 2107 ima je fabricki i sa pojasevima i bez, moja je 21072 i valjda samo ta serija nema pojaseve fabricki ugradjene, pre i posle nje serije imaju. I u moju ima rupe za njih.

Post Reply