Trza nakon dodavanja gasa

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Trza nakon dodavanja gasa

Post by bruyoni »

To ti je rezervoar za kondenzovanje benzinska isparenja i to im je loše rešeno što se tiče kombinacije materijal/lokacija. Ako su kanister sa ugljem i EVAP solenoid ispravni za tim rezervoarom nema potrebe pošto je u pitanju slepo crevo prvih ubrizgavanja koja su išla u lade, jedna dizna i bez kanistera sa ugljem na 8V modelima
Sada ti je dovoljno da na dolazno crevo staviš nepovratni ventil za benzin (da ne dozvoljava povratak para ka motoru) i sa ventila da izlaz povežeš na crevo koje vodi u rezervoar. Ako se i dalje bude javljao pritisak u rezervoaru onda samo burgijom od milimetra napraviš rupu na čepu za dolivanje.

lada-senta

Post by lada-senta »

Da to je u redu,a sad je nastupilo nešto drugo. Zbog ulja u trećem cilindru i slabije kompresije u istom,i što se povrmeno pali signalna lampica pritiska ulja,i onda gubi snagu motor.....odneosam prekjuče kod majstora da proveri motor. I sad je me uveče zvao i kaže sledeće:
Skinuo je dovod goriva i računao na to,da će da izcuri oko pola litara goriva,što je uobičajeno zbog pritiska u sistemu goriva,koji se stvara,zbog pumpe....Ali izcurelo je oko litru i jos je curelo,pa je stavio jedan sraf u crevo,da zaustavi,ali pored šrafa je i dalje kapalo gorivo,kao da ima pritisak u rezervoaru,madfa je u međuvremenu skinuo čep,tako da sigurno nema! Jel imao neko bilo šta slično,kaže on u životu nije video tako nešto. Sad konkretno je crevo veyano višlje od nivoa rezervoara i na kraju pored šrafa polako kap-po kap izlazi gorivo. :evil:

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

menjaj majstora...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

branko111
Automobil: lada111

Post by branko111 »

bruyoni wrote:To ti je rezervoar za kondenzovanje benzinska isparenja i to im je loše rešeno što se tiče kombinacije materijal/lokacija. Ako su kanister sa ugljem i EVAP solenoid ispravni za tim rezervoarom nema potrebe pošto je u pitanju slepo crevo prvih ubrizgavanja koja su išla u lade, jedna dizna i bez kanistera sa ugljem na 8V modelima
Sada ti je dovoljno da na dolazno crevo staviš nepovratni ventil za benzin (da ne dozvoljava povratak para ka motoru) i sa ventila da izlaz povežeš na crevo koje vodi u rezervoar. Ako se i dalje bude javljao pritisak u rezervoaru onda samo burgijom od milimetra napraviš rupu na čepu za dolivanje.
Pozdrav ljudi, Išao bih do Italije sa lajkom. Za ovih godinu dana nije me ostavila ni jednom, jes da je malo prešla ali nije paljena dugo, medjutim pokaza se pouzdana. Motor je bukvalno ko nov.
E sad to je sve po lokalu, a ja bih na duži put.

Šta da ponesem od delova, ti Brijoni imaš iskustva sa tim putem. Pravim spisak rez.delova, sajla kvačila mi je prva. Lamelu i korpu sam skoro menjao.

Ne bih vozio iznad stotke mada znam da može da potera do 170 ko ništa. Ali polako, ne žurim..

Ajmo neki tips :)

masan_motor

Post by masan_motor »

Ponesi pištolj na put, konopče i litar rakije da ti se nađe :D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Realno ako je sve ispravno nema potrebe za bilo čim. Ja sam imao u gepeku modul paljenja i 4 stare svećice (koje nikako da bacim), sajla kvačila mi možda stoji kod boce. Kad razmislim možda najpametnije poneti i senzor radilice jer on kad ne radi ne radi ni motor a svi ostali ne uzrokuju prestanak rada.
Modul je tu iz nekih strahova... ljudima ovde crkavali ali sam tokom godina to pripisao lošem izboru svećica (glupi princip "lada je to pa trpi sve"), meni je počeo da brljavi zbog pukotine na izolacionom stubu, pukotina ošmirglana ispunjena epoksijem i stavljen termo buži i radi, sad služi kao rezervni.
Od alata stoje uvek mali šrafciger sa izmenjivim štapovima, kombinirke, malo paljene žice, plastične vezice i BT ELM dijagnostika.
Last edited by bruyoni on Sat Jun 17, 2017 9:38 am, edited 1 time in total.

masan_motor

Post by masan_motor »

Branko bolje ti vidi ono AMSS osiguranje dodatno za šlepovanje ili šta već jer tamo preko nema delova i sve je skupo ko otrov. Znam ljude koji su čekali 5-6 dana da deo stigne + spavanje + popravka= €€€€€€€€€€€€

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Moj ti je savet da uplatis AMS osiguranje i mirna glava, ako ti stalno mislis sta ce da bude nema tebi puta, meni aleko ima motor koji je davnih dana za otpad ali auto ide bez problema, imam i noviji auto al meni draže da idem na put u Aleku.

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Evo mene opet. Ta lada sto je isla u servis radi dobro. Ali moja druga Lada - Lada LI 8v, bas me zafrkava. A sa njom skoro i da nikada nisam imao problema. Pali super, onda u mestu radi dobro, nakon dva-tri minuta u mestu pocne kao sama dodavati gas i smanjivati i onda dimi iz auspuha. Ako krenem, pocne poskakivati i onda se ugushi, buduci da zamasti svecice i ugasi. E, ali, ako u mestu sacekam i ne krenem, onda jos jedno dva-tri minuta Lada divlja, gas ide gore-dole i dimi, ali se potom smiri, obrtaji padnu na 0,9 i moze se lepo krenuti i voziti bez problema. To sto sam primetio je da se motor smiri kada temperatura dodze do blizu 70 stepeni. Bas mi se ne ide ponovo u servis, malo zbog para, a malo zbog toga sto je mozda neka sitnica.. Mogu li sam resiti ovaj problem, jer auto mi izgleda dobar, a i vuce odlicno...

masan_motor

Post by masan_motor »

To je sve normalno za ladu Li. Da curi mas' na auspuh. Nema da brineš, to je podmazivanje klipova i karika a turiranje je automatsko čišćenje step motora klapne.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

branko111 wrote:
bruyoni wrote:To ti je rezervoar za kondenzovanje benzinska isparenja i to im je loše rešeno što se tiče kombinacije materijal/lokacija. Ako su kanister sa ugljem i EVAP solenoid ispravni za tim rezervoarom nema potrebe pošto je u pitanju slepo crevo prvih ubrizgavanja koja su išla u lade, jedna dizna i bez kanistera sa ugljem na 8V modelima
Pozdrav ljudi, Išao bih do Italije sa lajkom. Za ovih godinu dana nije me ostavila ni jednom, jes da je malo prešla ali nije paljena dugo, medjutim pokaza se pouzdana. Motor je bukvalno ko nov.
E sad to je sve po lokalu, a ja bih na duži put.

Šta da ponesem od delova, ti Brijoni imaš iskustva sa tim putem. Pravim spisak rez.delova, sajla kvačila mi je prva. Lamelu i korpu sam skoro menjao.

Ne bih vozio iznad stotke mada znam da može da potera do 170 ko ništa. Ali polako, ne žurim..

Ajmo neki tips :)
-Samo napred drugar!!Ja sam do Treviza isao lajkom. 760 km koliko me secanje sluzi.Proveri homokineticke,svecice zameni,kablove,bilo bi dobro da imas modul u rezervi,vrucine su,ali ja iskreno nisam nikada o tome razmisljao.Put je dobar kroz Hrvatsku,a kroz Sloveniju narocito,putarina jeste skupa,ali samo po gasu.Proveri zupcasti,uplati svakako AMSS,.I srecan put! Samo hrabro...ja sam jedno vreme stalno jezdio po Evropi.pa puce kais..fals...ali dobro,i skuplje masine staju..sad sam stariji,pa mi vise nije do voznje toliko,ali ima sve svoje drazi...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

masan_motor

Post by masan_motor »

I ja sam kao mlađi išao na put od 250 km u jednom pravcu tom relacijom -ladom i nikada se nije vratila, zbrinjavanje na otpad 30 evra :D stvarno je fenomenalan put kroz rvacku ali su potpuno ludi koliko traže razbojnici. Oni svesno potpuno unistavaju turizam u toj jadnoj zemlji. Da ne pricam o jugu do koga ti treba 100 evra samo za putarine i jos 4-5 rezervoara goriva. Definitivno je italija samo za avion ali jbg ljudi se plaše letenja...

branko111
Automobil: lada111

Post by branko111 »

A šta se dobija ams osiguranjem? Da ne njuškam po netu.

Kod ovog mog auta je dobra stvar što samo može da ga zaustavi kaiš, lamela i taj modul paljenja. Lamela i kaiš sam već proživeo i novo je zamenjeno. Znači modul i eventualno senzori. Mada imam osećaj da neće ništa da se desi :?
Ipak je to 55 k prešlo, vozim lagano i oprezno 8) zbog potrošnje jbg..6-8l u gradu jednom sam uspeo i 5.5 u gradu :)

Jedno pitanje, da li neko zna da li je poboljšan kvalitet one plastike u štop svetlu, rešio sam da kupim novu, ne pomažu više čačkalice :lol:

@masni

što se tiče spavanja, karavan je to..ako zatreba.

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

Pane wrote:Evo mene opet. Ta lada sto je isla u servis radi dobro. Ali moja druga Lada - Lada LI 8v, bas me zafrkava. A sa njom skoro i da nikada nisam imao problema. Pali super, onda u mestu radi dobro, nakon dva-tri minuta u mestu pocne kao sama dodavati gas i smanjivati i onda dimi iz auspuha. Ako krenem, pocne poskakivati i onda se ugushi, buduci da zamasti svecice i ugasi. E, ali, ako u mestu sacekam i ne krenem, onda jos jedno dva-tri minuta Lada divlja, gas ide gore-dole i dimi, ali se potom smiri, obrtaji padnu na 0,9 i moze se lepo krenuti i voziti bez problema. To sto sam primetio je da se motor smiri kada temperatura dodze do blizu 70 stepeni. Bas mi se ne ide ponovo u servis, malo zbog para, a malo zbog toga sto je mozda neka sitnica.. Mogu li sam resiti ovaj problem, jer auto mi izgleda dobar, a i vuce odlicno...
ta lada je za remont... kad je ostavis da u leru radi par minuta, nema previse ulja do svecica, koje su jos uvek hladne i ome to ulje sagore.. kad je hladnu turiras,previse ulja ode na svecice koje su jos uvek hladne i onda zamaste i ugasi se...
taj motor nije dobar, teosi ulji, i treba potraziti kvar
sto se tice putovnja, najbolji alat i delovi, je novav u dzepu.. nikad nemozes biti siguran sta moze da otkaze da bi poneo i deo i alat potreban za zamenu
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Motor mi izgleda odlicno, vuce super, radi tiho i mirno, kao sat. Osim ta dva tri minuta, kada kao da auto sam dodaje i oduzima gas. Dakle, pali kao mina, radi dva tri minuta mirno, onda se obrtaji postepeno smanjuju, pa nakon dva tri minuta rada u mestu, pocne sama dodavati i oduzimati gas. To traje takodje dva-tri minuta, za koje vreme pocne dimiti iz auspuha, pa se onda auto umiri i pocne raditi mirno, obrtaji stoje na 0,9, a ne dimi uopste, cak i kada se turira. Ne pali se chek engine. Voznja je zatim odlicna, bez trzaja. Dosada nije trosila ulje niti milimetar. E, problem je ako krenem u tim momentima kada sama dodaje gas. Onda se upali chek engine i voznja postaje neizvesna. Neko mi je rekao da ocistim Shtek strujnih kablova pinjona za kilometrazu, i da je najbolje i zameniti ili ocistiti taj pinjon (ili je senzor), a i probati dva - tri puta uzastopono ulevati u rezervoar sredstvo za prociscavanje kanala za dovod goriva u motor.

Post Reply