Tenak

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

masan_motor

Re: Tenak

Post by masan_motor »

Dewojka gleda aleka i kaže da je fin, jednog je sahranila daaavno, prvi auto :D

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Znaci voli Rusku silu :-D Ne gine vam Vesta :-D

masan_motor

Post by masan_motor »

Samo preko mene mrtvog, ruska vozila više ne ulaze u kuću :D
Reko sam ženi il lada il ja! :mrgreen:
Saće ravnanje glave pa menjamo ;)

Boki78

Post by Boki78 »

masan_motor wrote: Saće ravnanje glave pa menjamo ;)
Antifriz? :mrgreen:

masan_motor

Post by masan_motor »

Curi ko luda a nigde ne kaplje, svaki put nestane ispod minimuma al smo ušli u fazon pa samo malo dolijemo, onda ona iz sistema naduva do maksimuma rashladnu tečnost.

E sad pitanje. Jel svima na ladi 112 nivo tečnosti u čontri isti kada je ladna i kada je zagrejana? Nama se popne dva prsta. Znači ako ladnoj dospem na maksimum, kad se zagreje onda ima 2-3 prsta preko maksimuma.

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

hahaha.... ccccc.... nalij do vrha, bice ok
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Bila je priča da ako posuda pusta da pravi probleme, probaj da sipas valeov antifriz pa vidi sta se desava, ja sam ga sipao i bukvalno da ne stvara pritisak u sistemu.

masan_motor

Post by masan_motor »

Ma kakav valeo, litar antifriza skuplji od cele lade, šta ti pada na pamet. Treba posudu da promenim ovih dana, raspala se tj dezintegriše se, svuda se pojavile sitne pukotinice. Ne pravi nikakav pritisak u sistemu, sve radi super. Ona kvalitetna posuda iz dimitrija tucovića prodavnice :D
Taman sam staru originalnu izvario i ojačao vizonom 8)

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

To i stvara probleme, kod lade je zatvoren sistem i mora sve da bude ispravno i da ne pusta bas nista

masan_motor

Post by masan_motor »

Ma kapiram da pušta još negde, nema tu leba, creva su čitava i samo u jednom trenutku eksplodiraju. Hteo sam da kupim komplet sva creva i zamenim al ovi naši cigani ne prodaju. Pa kad neko pukne, skratim i pritegnem dok ne zamenim u par dana. Jbg ipak je to lada, valjda je sistem održavanja takav?

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ne znam, moj auto je presao preko 250 000 km, crevo sam jedno zamenio i to je nastradalo u jednom dzumbusu, od kad imam u sistemu valeov antifriz ja sam je preporodio sto se tog dela motora tice.

masan_motor

Post by masan_motor »

Aleko? 250.000 km? Ma daaaaaaaj pali nekog drugog. Pa aleko ne postoji na zemaljskoj kugli više od 20 godina :D

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Mozda i vise, menjao sam dva puta sat, pa za tvoju informaciju ja auto vozim svaki, gledaj radnu nedelju, vozimo kolega i ja do posla, meni je dan min 70 km a da odem do njega i vratim se kuci je 10 km, po toj računici ispadne 800 km za 20 dana, a gde je moj izlazak, vožnja po gradu i ostalo.

masan_motor

Post by masan_motor »

250.000 km... To je minimum 5 aleka :D

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Jedan auto tri puta otvaran motor :-D

Post Reply