ZokRS - Lada Samara 1300

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
masan_motor

Re: ZokRS - Lada Samara 1300

Post by masan_motor »

staviš valeo komplet i zaboraviš na taj deo da postoji, to rusko njsr ne može da se vozi koliko je loše i raspadne se posle 20-30.000 km.

Vodi računa da nije remontovan set, ja sam insistirao na tome da pregledam delove prvo i moguće da su zato ispoštovali dogovor.
Sach je uglavnom remontovan ali moraš da se ozbiljno potrudiš kako bi našao nov za iste pare, verovali ili ne.

Kada ti trese to su otišle one opruge u sredini lamele. Kod lade spremi 7000 dinara da menjaš i zamajac ako je crkao jer su užasno loši.

Pošto menjaš i ulje u menjaču verovatno, sve to će da te izadje 200-230 evra

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Boki78 wrote:Ako si zelis dobro
1. Sachs ili Luk (luk nisam 100% siguran da se jos proizvodi za samaru, mada pasuje od tipa i sl)
2. Valeo

ostalo batali

nove nive na EU trziste idu sa Valeo setom :)

To ruski originalani je u Srbiji nacin da ti prodaju djubre za razumne pare ....

Iz mog iskustva kad god sam imao srece da nadjem nesto sto nije rusko, poput Tesla kablova, Brisk svecica, Hengs filtera, Magneti Marelli bobine, Facet kape, ruke, termoprekidaca i termodavaca, Valeo seta kvacila, itd sam bio prezadovoljan .... kad sam uzimao ruske originalne 5 cilindre izmenjao sam oko 3 VAZ za redom dok me bog treci put nije pogledao i pre njih jednog fenoxa ....

E sad ima i dobrih ruskih delova, ali makar sto se Srbije tice, solidno retka pojava za naci ...
Uzrečica "ruski original" je najčešće upravo to što Boki kaže, pokušaj da u masnom papiru prodaju neku kinesku malu privredu. Sa druge strane pošto i Rusi imaju imena proizvođača ВазИнтерСервис (kooperacija sa Exidy-jem), Начало, и КрафтТех su odlična kvačila i vredi ih uzeti ako se naiđe na njih i ako im cena nije previše blizu Sachs ili Valeo opcija. Kome je bitno treba uzeti u obzir i da Načalo ima poprilično tvrdu oprugu korpe. Ako imaš opciju da ti neko odavde prenese ceo set to bi ti bilo odlično, kad je već takvo stanje sa delovima u RS

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja sto budem isao za Bosnu to je Zvornik ili Sarajevo.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Setih se, obavezno zameni i semening radilice.

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

To ce me sve izaci k'o Svetog Petra kajgana.. :) Mislio sam se provuci sa 50-ak eura troska za kvacilo I mjenjati samo lamelu I druk lezaj tako da me ne izadje puno jer imam jos nekih troskova za auto.. moram ulje I filter zamjeniti, uzeti I dihtung sa silikonom na ventil deklu, kablove, svjecice + sto danas primjetim da mi anlaser prilikom startovanja jednom okrene I zastane pa tek onda zavergla. I on bi moralo na remont jer odavno on strugne kad pali a sad jos i ovo danas.. do sad je samo jednom bio na servisu.
Zamajac bi trebao biti dobar jer Lada nikad nije verglala puno.. 99% paljenja je islo iz prve, bukvalno jednom okrene I to je to. Za semering radilice mislim da je jedan od tih djelova za koje svi u trgovinama slezu ramenima I kazu da to nikad niko nije trazio mada nisam gledao da li ima.. pase li od neceg drugog na Samaru ili of ovih novijih Lada.. 112-ke mozda?
Sve je to kod mene do sad bilo u redu I nikad, za ovih 30-ak godina I 135 000 km, da kucnem u drvo, nije bilo nekih vecih problema I troskova. Najskuplje sto je radjeno je zamjena karika I gumica na ventilima.. za vecinu problema za koje vidim da se pominje na forumu nisam nikad ni cuo ali da ne pricam puno, da ne ureknem Ladu.. :)

dejca

Post by dejca »

Pa i moja je terala terala, fabrički menjač i kvačilo pa zimus kad beše -20 sve to se pokvari, glavni krivac je bio druk lager. Menjač, set kvačilo, semening radilice i majstor oko 130 e. A cela lada sad košta 200 najviše 250 e.
Pa šta ću, popravih i evo je tera, pre neki dan bila na vlasinu, savila se do zemlje šta je sve dovezla do kuće.

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

ovo ode greskom, neka admin obrise
Last edited by bortlonger on Fri Jul 14, 2017 2:37 pm, edited 1 time in total.
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bortlonger

Post by bortlonger »

kupi kvalitetan set (lamela, korpa i druk) tipa sach recimo.. komplet je negde malo ispod 10 hiljada i miran si... u suprotnom, usteis li sad na manje kvalitetnim delovima, daces isto a mozda i vise od ustede za ruke majstora..
u kakvom je stanju zamajac bideces najbolje kad skines korpu i lamelu.. zupci nisu vazni, iako su losi menjaju se posebno.. bitno je u kakvom je stanju povrsina na koju naleze lamela.
zamajac moze biti recimo ovakav, pa onda koji god set da ugradis nevredi.
Last edited by bortlonger on Fri Jul 14, 2017 2:31 pm, edited 1 time in total.
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

masan_motor

Post by masan_motor »

A pa najviše se zayebu ovi što misle da su delovi jeftini a lada dobar auto. Evo ti si već stigao i karike da menjaš, koja je to propast od automobila cc. Po mom iskustvu, ne isplati ti se da popravljaš, baci i na tih 250 evra dodaj još neku lovu i kupi normalan auto.

Nama se samara na 130.000 raspala i bukvalno nas je u kratkom periodu opljačkala :evil:
Na 150.000 smo je bacili u đubre. Sve je menjano, drugi motor, drugi set kvačila, drugi menjač, hladnjak, karburator, poluosovine, homokinetički, kugle, kočiona creva, sajle ručne, zadnji kočioni, uložak brave, bendiks itd. Rok trajanja svake lade je 100.000 km

Dobro razmisli pre nego što kreneš da ulažeš u propast.

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

To se, izgleda, ne zna sta treba mjenjati dok se ne krene u remont I ne poskidaju se djelovi I dok se okom ne vidi u kakvom je sta stanju.
I t,i Masni, zajebavas.. sve ovo sto si nabrojao je kod mene jos uvijek fabricko I sve radi bez problema.. osim zadnjih kocionih cilindara I bendiksa, jer je alnaser remontovan pa mislim da je I bendiks zamjenjen. Meni se cini da je to do vozaca.. znaci stil voznje I odnos prema autu. Pa te stvari crkavaju na svim autima.. cesto se, medju muskim svjetom, poteze prica o autu I onda se od nekih baja koji voze Golfove dvojke naslusas svakakvih bisera tipa "sta je zalis, ti si nju kupio nije ona tebe" I slicno..
U sustini svaki auto valja onoliko koliko si ga platio.. ni manje ni vise. Ne mozes kupiti polovan auto za 500 eura a htjeti da te sluzi ko nov Mercedes I onda ide prica kako to ne valja niti je u redu donositi sud o nekoj marki auta na osnovu iskustva sa 20 godina starim autom kojem je sat vracen za 100 hiljada. Treba kupiti nov auto, voziti ga 15-20 godina I onda reci da li valja ili ne.
Ova Lada je kod mene u familiji vec 30 godina I znam je u dusu.. svojevremeno je sa 80-90 hiljada na satu prelazila po 1200 kilometara za 3 dana, kad su moji jurili po Federaciji I ganjali da Im se vrati stan. Jedan jedini put je stala a to je bilo zbog vodene pumpe.. iscurio permant. Pumpa zamjenjena I islo se dalje.. Sta sam drva prevezao sa njom ne znam ni sam.. sigurno preko 100 metara a tovarilo se po 1,5 metar sirovih drva u prikolicu a opruge I amortizeri jos uvijek fabricki.. cik da vidim Svabu ili Francuza koji ce to izdurati..
Tamo poslije rata kad je bila kriza pa se malo I obradjivala zemlja I sijali kuruzi nije se imalo za traktor za branje kuruza.. zakacis se prikolica za Ladu I kroz njivu, kroz kuruze.. :) beri I trpaj u prikolicu.
Ima tih prica sijaset ali sumnjam da to koga zanima.. uglavnom nije Lada toliko losa koliko se prica samo se treba odnositi prema njoj kao I prema svakom drugom autu. Primjera radi prosle godine nisam dao ni jedne jedine marke za odrzavanje.. ove godine 5 maraka za gumice na glavnom kocionom I 30 maraca za ovaj nesretni razvodnik koji je izgleda nije dobar pa cu gledati da njih 2 sastvaim jedan da valja.

Boki78

Post by Boki78 »

Nemoj da se uzbudjavas na kontu brata masnog. On je nasa forumska dvorska luda i covek prema kome ne mozes, a da nemas empatije kada vidis koliko pati zarad malo seksa :mrgreen:

bortlonger

Post by bortlonger »

ZokRS wrote:To se, izgleda, ne zna sta treba mjenjati dok se ne krene u remont I ne poskidaju se djelovi I dok se okom ne vidi u kakvom je sta stanju.
bas tako

masan_motor

Post by masan_motor »

Pa kažem ti, lada samara je odličan auto do 130.000 km a onda se sve menja. Kako može loš vozač da istruli hladnjak iako je uvek bio antifriz u njemu?!? Uostalom budi uporan, nemoj da odustaješ ;)

Sve ima rok trajanja da se razumemo a to je ili 100.000 km ili vreme ako su u pitanju gumeni delovi na ladi ili plastika. Do 130.000 km smo menjali samo tu i tamo poneku sijalicu, razvodnu ruku i svećice.

dejca

Post by dejca »

Tako ste je održavali toliko je i trajala, moja šapuće na 168.000 km.

masan_motor

Post by masan_motor »

Dada pošto si tri puta osvežavo motor, to za mene nije auto.

Post Reply