Potrosnja struje kada je iskljucen auto

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

Post Reply
oliver
Automobil: Niva 4x4

Potrosnja struje kada je iskljucen auto

Post by oliver »

Pozdrav svima!
Imam Ladu Nivu iz 2004 god. Ima ugradjen alarm i plin.
Moze li neko da mi da podatak, kolika je okvirna potrosnja struje iz akumulatora kada je auto iskljucen.

Cini mi se, od kako su mi promenili neke stvari za plin da bih uradio reatest, da mi se akumulator brze isprazni. Ruku na srce, retko je vozim, mozda jednom u mesec-dva dana.

Naime, moj majstor proverava potrosnju sa lampicom, ne koristi ampermetar. Ja sam merio i izmerio 0.38A. Ako se to malo preracuna, ispadne da se akumulator isprazni za nekih osam dana.
Ranije je bez problema mogao i po dva meseca bez paljenja.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: Potrosnja struje kada je iskljucen auto

Post by dejca »

Ako nemaš unimer veži redno sijlicu od 12v 5w na plus klemu i ako svetli protok struje postoji. Onda vadi osigurač po osigurač i vidi gde se gasi i ondak traži šta taj osigurač napaja.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ako auto pališ jednom u mesec-dva, sasvim je normalno da neće da upali i nemoj da se mučiš tražeći kvar. Lakše ti je da otkopčaš minus klemu i pre vožnje je spojiš ponovo.
Zavisi koja je Niva u pitanju. Ova sa karburatorskim motorom nema nikakvu potrošnju kada je ugašena je nema nikakvu elektroniku koja bi bila budna stalno. Jedino alarm i radio mogu da vuku neku malu struju. Ako je injection, moguće je da njen računar vuče neku malu struju.
Ako ti je alarm previše osetljiv, moguće je da pali žmigavce kada prođe kamion ili neko sa pocepanim auspuhom i da ti se zato akumulator prazni. Proveri kako je podešen senzor potresa na alarmu.

oliver

Post by oliver »

Hvala ljudi,
Imam unimer, i merio sam 380mA. Interesuje me kolika je uobicajena potrosnja stuje kad je ugasen auto. Mozda je to normalno...
Lada je iz 2004. 1.7i

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Mislim da je mnogo. Neka normalna potrošnja kad je ugaše ne bi trebala biti preko 100 mA.
Ako imaš dvorište ili mogućnost kupi punjač za dopunjavanje pa ga poveži na auto kada ga već toliko malo voziš

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

posto i sam kazes da se praznjenje pocelo desavati odkako je rađeno oko plina, onda tu i potrazi eventulnog potrosaca koji vuce toliku struju, ma da neznam koji bi to uredjaj biti. prevelika je to potrosnja, trebao bi da vidis sa nekim elektricarem... nastradace akumulator zbog tako nacina paljenja jednom u dva meseca
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Plinski uređaj mora da ima svoj osigurač. Probaj da izmeriš kada skineš taj osigurač.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ako imas neki rele na plinu raskaci ga, hoce releji da izvlače struju

oliver

Post by oliver »

Hvala vam ljudi!

Post Reply