ZokRS - Lada Samara 1300
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
Boki78
Re: ZokRS - Lada Samara 1300
Dejca tri puta osvezavao motor? Da se on pita ne bi tri puta ni ulje promenio 
Nije baš tako, jedno vreme sam ga osvežavao uljem iz bureta SAE30 i evo samo cepa i dan danas.
Motori na kaiš od 1300 c. Prelaze i do 300,000 km. Za ove na lanac ne znam. Danas bio na tehnički i tamo pričao sa jednim radnikom koji ima 105-ticu sa 360,000 na satu, motor fabrički.
Masni mlogo ženske prevozi pa zato izabi kola.
Motori na kaiš od 1300 c. Prelaze i do 300,000 km. Za ove na lanac ne znam. Danas bio na tehnički i tamo pričao sa jednim radnikom koji ima 105-ticu sa 360,000 na satu, motor fabrički.
Masni mlogo ženske prevozi pa zato izabi kola.
-
masan_motor
Taj film nisam gledao već onaj - redovna zamena ulja pristojnog kvaliteta, uvek novi filter ulja i kanta je prolupala na 130 hiljada. Nikad kuvala, nikad džibrena jer mi je stvarno nebulozno juriti ladom i najbitnije je bilo biti nevidljiv 
Pitanje u vezi svjecica.. ima li razlike u svjecicama sa dugim I kratkim navojem I da li pasu bilo koje na Samaru? Uzeo bih neke da valjaju ali sa kratkim navojem a vidim da takvih nema puno, jedino Bosna sto sam usipo naci.. prosle sam godine uzeo nove Bosh svjecice sa dugim navojem ali se izvrcu same, skoro da ih mozes rukom izvrnuti pa bih opet kratke uzeo.
I da li valjaju NKG od 5 km ili 2,5 eura? Jeli to original ili fus neki.. takodje su sa dugim navojem. Brisk ili neke druge koje vidim da koriste forumasi nisam ni nasao.. samo Bosna, NGK I Bosh.
I da li valjaju NKG od 5 km ili 2,5 eura? Jeli to original ili fus neki.. takodje su sa dugim navojem. Brisk ili neke druge koje vidim da koriste forumasi nisam ni nasao.. samo Bosna, NGK I Bosh.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Bsch, NGK, Denso, Bosna... Odes im na sajt, nadjes katalog, u katalogu nadjes tvoju ladu samara, kod nje pisr sifra svecice za nju, zapises sifru i u bilo kojoj opremljenijoj radnji trazis svecice po toj sifri
Kakav dugi, kratki navoj, duzina stabla... svecica se kupuje po sifri kad imas prodavnicu delova.
Ja bih birao Denso
Kakav dugi, kratki navoj, duzina stabla... svecica se kupuje po sifri kad imas prodavnicu delova.
Ja bih birao Denso
E moj bruyoni.. niko te ovde ne pita za sifru. Odem u trgovinu objasnim sto sam dosao I tip stavi pred mene sto ima svjecica pa biraj. Niko te za sifru ne pita..
Mene zanima zasto se svjecica izvrce sama da je mozes rukom, bez kljuca izvuci. Ima li veze sa duzinom svjecice ili navoja? Sad imam kratke Bosnine svjecice i sve je u redu, prosle godine uzmem neke Bosh u trznom centru I montiram ih ali, kazem, izvrcu se same.. bojim se uzeti neke druge svjecice, nebitno koje marke, a one se opet pocnu izvrtati same. Zato pitam ovde zna li neko sta je u pitanju, da ne bacam pare. Da li ima veze sto su duze ili krace svjecice?
Mene zanima zasto se svjecica izvrce sama da je mozes rukom, bez kljuca izvuci. Ima li veze sa duzinom svjecice ili navoja? Sad imam kratke Bosnine svjecice i sve je u redu, prosle godine uzmem neke Bosh u trznom centru I montiram ih ali, kazem, izvrcu se same.. bojim se uzeti neke druge svjecice, nebitno koje marke, a one se opet pocnu izvrtati same. Zato pitam ovde zna li neko sta je u pitanju, da ne bacam pare. Da li ima veze sto su duze ili krace svjecice?
- bruyoni
Šta ima da te pita? Dođeš u prodavnicu, kažeš treba mi šifra ta i ta. Nema ili se pravi pametan, hvala-doviđenja, odoh na drugo mesto. Prodavca boli dupe kako ćeš da se voziš njega zanima da proda.
A odvrću se jer su ili loše stegnute ili neodgovarajuće zbog pameti prodavca.
A odvrću se jer su ili loše stegnute ili neodgovarajuće zbog pameti prodavca.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Moj ti je savet da nadjes Denso, ja ih vozim vec ko zna koliko, ovde kostiju oko 8 eura sve cetri, samo da ustanem pa cu ti dam sifru, sifra pise na samoj kutiji.
Nisu ti momci sto rade po trgovinama sad neki glupanderi koji gledaju da te zajebu nego jednostavno niko ovde ne vodi racuna o tim detaljima..ja ovde na forumu procitam dosta interesantnih stvari , finesa I nekih detalja o nekom djelu za auto I kad odem u trgovinu I pomenem to covjek me gleda k'o da sam u burekdzinici zatrazio svjezeg jastoga iz juznih mora.
Jednostavno ne znaju jer je ovde to dosta uopsteno.. kao sto je slucaj kod mene za svjecice.. covjek ima 3 vrste I to se trpa u sva auta.
Ajd, Aleko, molim te samo sifru I marku svjecica kad budes imao vremena.. za Ladu Samaru. Ako znas 2-3 vrste koje pasu pa koju uspijem naci jer ako budem jurio samo Denso tesko da cu ista uzeti. Slaba je ovde ponuda.. jedino da narucujem preko interneta.
Ajd, Aleko, molim te samo sifru I marku svjecica kad budes imao vremena.. za Ladu Samaru. Ako znas 2-3 vrste koje pasu pa koju uspijem naci jer ako budem jurio samo Denso tesko da cu ista uzeti. Slaba je ovde ponuda.. jedino da narucujem preko interneta.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Danas svratih u jednu od najopremljenijih trgovina auto djelovima u gradu da pitam za svjecice.. ranije sam pripremio spisak sa 3 vrste svjecica koje su, gledajuci po njihovom katalogu, za Ladu Smaru.. NGK, Brisk I Denso. Naravno u trgovini nema ni jedne od ovih 3.. tako mi rece onaj momcic sto radi nakon 2-3 minuta kljucanja po tastaturi I upisivanja onih brojeva.
Pitam ga sta, uopste, ima on mi rece samo Sampion I Beru. Na moje pitanje da li se to trpa u sva auta on kaze da to ide uglavnom u starija auta a za novija se narucuju posebno svjecice I da takvih nema u trgovini jer su skuplje pa Im se ne isplati drzati I cekati kad ce neko traziti.
E sad me zanima da li te Beru Z11 mogu ici na Samaru? Sad sam rovio po njihovom sajtu ali ne mogu naci ono da se bira tip auta I da se gleda preporuka proizvodjaca.
Roveci dalje po internetu na par mjesta, nevezanih za Beru stranicu, nadjoh da pise nesto ovako; LADA SAMARA (2108, 2109, 2115, 2113, 2114) 1100, BERU Z11
edit: nadjoh na njihovom sajtu da pasu bERU Z11 na Samaru tako da cu vjerovatno njih I uzeti.
Jel ima neko nekakvo iskustvo sa ovim svjecicama?
Pitam ga sta, uopste, ima on mi rece samo Sampion I Beru. Na moje pitanje da li se to trpa u sva auta on kaze da to ide uglavnom u starija auta a za novija se narucuju posebno svjecice I da takvih nema u trgovini jer su skuplje pa Im se ne isplati drzati I cekati kad ce neko traziti.
E sad me zanima da li te Beru Z11 mogu ici na Samaru? Sad sam rovio po njihovom sajtu ali ne mogu naci ono da se bira tip auta I da se gleda preporuka proizvodjaca.
Roveci dalje po internetu na par mjesta, nevezanih za Beru stranicu, nadjoh da pise nesto ovako; LADA SAMARA (2108, 2109, 2115, 2113, 2114) 1100, BERU Z11
edit: nadjoh na njihovom sajtu da pasu bERU Z11 na Samaru tako da cu vjerovatno njih I uzeti.
Jel ima neko nekakvo iskustvo sa ovim svjecicama?
- bruyoni
Beru katalog
http://beru.federalmogul.com/e-catalogue/vehicle
Stavio ih jednom i nisam nešto bio oduševljen
http://beru.federalmogul.com/e-catalogue/vehicle
Stavio ih jednom i nisam nešto bio oduševljen
U kom smislu nisi bio zadovoljan? Sta im je falilo? Kratak radni vijek ili..?
- bruyoni
Počelo da štuca nešto nakon nekih 3000 km. Probe radi vratih stare i problem nestao
Opet sitni problemcici.. vidim u garazi par kapi ulja kod prednjeg lijevog tocka I poslije kratkog pregleda konstatujem da balavi na onom nekakvom cepu, ili sta li je vec, na mjenjacu ispod same bobine. Izgleda kao kapica za ventile na gumama.. nije pritegnuto vec je bas labavo I vrti se ali se ne moze skinuti ni pritegnuti. Je li to neki odusak ili sta je vec I kako da sprijecim to curkanje ulja iz njega? Mislio sam navuci komadic nekog crijeva preko toga cepa pa stegnuti senlom ili tako nesto..
I da pitam za prekidace za unutrasnje svjetlo na stokovima vrata.. skinem prekidac I vidim da ima samo jednu zicu na sebi pa mi nije jasno da li tako treba? Po nekoj logici bi trebalo da ima jednu zicu koja vodi struju iz kutije na prekidac I jednu koju ide sa prekidaca na sijalicu.. ili grijesim? Kako to funkcionise u stvari..
I da pitam za prekidace za unutrasnje svjetlo na stokovima vrata.. skinem prekidac I vidim da ima samo jednu zicu na sebi pa mi nije jasno da li tako treba? Po nekoj logici bi trebalo da ima jednu zicu koja vodi struju iz kutije na prekidac I jednu koju ide sa prekidaca na sijalicu.. ili grijesim? Kako to funkcionise u stvari..