dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
masan_motor
Re: dejca, Lada riva 2107
Ako te odmah sačeka plivajući zamajac onda ni ne treba da voziš auto nego lepo ideš taksijem. duuugo treba zamajcu od polaganih podrhtavanja koje se itekako osete prilikom kretanja do trešenja. Kakav remont pumpe 800 evra ne fantaziraj.
Imao ladu samaru novu, kvarila se i išla nekako, popravljali jeftini delovi dogurala do 130.000 i motor i menjač se raspali. Ova lada 112 se samo kvari, delovi skupi ko otrov katastrofalnog kvaliteta i jedva ide kad ide. Kakve li su ove nove danas? Ne smem ni da pomislim.
Pa jebem ti auto kome ne možeš ni prozor da otvoriš bez 100 evra svakih par meseci!
Imao ladu samaru novu, kvarila se i išla nekako, popravljali jeftini delovi dogurala do 130.000 i motor i menjač se raspali. Ova lada 112 se samo kvari, delovi skupi ko otrov katastrofalnog kvaliteta i jedva ide kad ide. Kakve li su ove nove danas? Ne smem ni da pomislim.
Pa jebem ti auto kome ne možeš ni prozor da otvoriš bez 100 evra svakih par meseci!
-
Boki78
Sta fantaziram, pun remont pumpe koz zeravice krece od 70.000 pa ide na gore, ako ti fantaziras o dihotovanju pumpe ti je tvoj problem. Na taj trosak neko mora da je skine, preveze, doveze, montira i uzupci. A za plivajuci, aha jeste tako je treba ti puno od ko zna koliko hiljada do trece krivine, sve zavisi sta je car pre tebe pakovao, nista,fabriku, zamnski luk, sachs, ... ili lokal remontivano govno. Idi bre masni prodaj maglu na forumu za barbike, ze zajebavaj se ovde 
-
masan_motor
Ne znam ko tamo ide i radi remont, svi kupuju polovnu pumpu sa stranca, toga vala ima na tone. To valjda samo vozači samare fantaziraju. I noćna mora od direktnog ubrizgavanja protkana hororom kompjutera i dizni hahaha 
-
bortlonger
- Automobil: lada
e moj dejco.... jel tebi problem da kupis novu razvodnu kapu?dejca wrote: Imam jednu staru, stavicu nju da vidim sta ce biti.
jesu li te brisk svecice nove, ili su i one stare, a ti ih menjas sa cilindra na cilindar?
kakve veze ima crevo za vakum sa trokiranjem?... bas nikakve... (ima sa nemirnim lerom i radom u leru, ali sa trokiranjem - bas nikakve)
kupi novu kapu ako ti nije problem.. pozzzzz
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
Boki78
Naravno, kupe pumpu identicnu onoj koja im je pre toga crkla u nadi da ce ovaj put bingo biti na njihovoj strani. Posle druge trece dodju na kanal i na sirenje bulje ko i svaki dizelas. Nema tu zumbulko da ne platis, platices svakako, samo je pitanje da li onoliko koliko mora, ili vise i kada.masan_motor wrote:Ne znam ko tamo ide i radi remont, svi kupuju polovnu pumpu sa stranca, toga vala ima na tone. To valjda samo vozači samare fantaziraju. I noćna mora od direktnog ubrizgavanja protkana hororom kompjutera i dizni hahaha
bortlonger, najmanji je problem da sad izvadim iz dzepa i dam pare koliko treba da resim problem i vise ne gubim vreme. Ona na ler gasu i naj losije radi, kad predje 2000 obrtaja poremecaj u radu se ne primecuje. Sutra idem do prodavnice da kupim crevo i videcu dali imaju kapu.
-
masan_motor
Ne poznajem nikoga ko je imao takve probleme sem nekih taksista. I to posle par miliona. Dok god budeš tako razmišljao, vozićeš ladu samaru i menjaćeš gumice i membrane malomaloBoki78 wrote:Naravno, kupe pumpu identicnu onoj koja im je pre toga crkla u nadi da ce ovaj put bingo biti na njihovoj strani. Posle druge trece dodju na kanal i na sirenje bulje ko i svaki dizelas. Nema tu zumbulko da ne platis, platices svakako, samo je pitanje da li onoliko koliko mora, ili vise i kada.
Znam samo da je ova lada od moje devojke, nešto najskuplje za održavanje što sam u životu video. Tragedija!
Dejča za te stare automobile je najbolje da uvek imaš jednu za delove pa probaš
-
Boki78
Ja poznajem, a nisu bas vikend vozaci sa 1500km na tri godinemasan_motor wrote:Ne poznajem nikoga ko je imao takve probleme sem nekih taksista. I to posle par miliona. Dok god budeš tako razmišljao, vozićeš ladu samaru i menjaćeš gumice i membrane malomalo
Na koje gumice i membrane mislis? Nesto ne pamtim kad sam poslednju gumicu i membranu promenio, al mozda ti znas bolje.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Vas dvojica ne kvarite temu :-)
Dejca, skoro sam imao problem da auto loše radi na leru a posle normalno, otišla je bila razvodna ruka, nisam skidao kablove da bi video gde je problem, zameni ti kapu i ruku, jes da je trošak ali to su delovi koji trebaju da budu kako treba.
Dejca, skoro sam imao problem da auto loše radi na leru a posle normalno, otišla je bila razvodna ruka, nisam skidao kablove da bi video gde je problem, zameni ti kapu i ruku, jes da je trošak ali to su delovi koji trebaju da budu kako treba.
-
Boki78
Pa vise te kosta dobar rucak nego kapa i ruka.aleko-2141 wrote:zameni ti kapu i ruku, jes da je trošak ali to su delovi koji trebaju da budu kako treba.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Koga košta ručak :-D
Ali varnicu baca, sa iste daljine kao i ostali kablovi. Jedino da je ipak iz nekog razloga taj napon slabiji pa na malim obrtajima na svećici ne baca varnicu unutra u stublini.
Valjda imam razvodnu ruku novu, samo da je potražim.
Ma merenje kompresije bi puno reklo, dok to ne uradim lutam.
Valjda imam razvodnu ruku novu, samo da je potražim.
Ma merenje kompresije bi puno reklo, dok to ne uradim lutam.
-
masan_motor
Ma šta te briga, teraj to dok se ne raspadne, nemoj da te zamajavaju ove dileje da kupuješ nove delove. Tako počnu od kablova, svećica, kape, ruke, noge, pa završe na komplet generalnoj i sve ti to obrazlože sa: Sad si miran jes da je koštalo ko nov mercedes al sad imaš sve novo