dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by aleko-2141 »

Meri kompresiju pa će vidimo dalje

masan_motor

Post by masan_motor »

Ovaj boki progutao neki opasan lubrikant kad je bio mali :D

Boki78

Post by Boki78 »

Ne secam se, al verujem da si ti slican okusio u skorije vreme :mrgreen:

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

dejca wrote:Ali varnicu baca, sa iste daljine kao i ostali kablovi. Jedino da je ipak iz nekog razloga taj napon slabiji pa na malim obrtajima na svećici ne baca varnicu unutra u stublini.
Valjda imam razvodnu ruku novu, samo da je potražim.
Ma merenje kompresije bi puno reklo, dok to ne uradim lutam.
sta ces dobiti ako izmeris kompresiju?
nemozes nista da resis "gledanjem" varnice...
uostalom, jel ti hoces da popravis ladu ili da kupis drugi auto?
daj mi adresu da ti posaljem novu razvodnu kapu...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

aleko-2141 wrote:Meri kompresiju pa će vidimo dalje
nema veze kompresija sa takvim radom motora.... dzaba ce meriti....
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Jok i nema, ako je nagoreo ventil ili karika i nema pravi odnos kompresije ima da brljavi, vozim ladin motor 12 godina i sve sam prošao sa njim, pojedena bregasta, izgoreo ventil, pokidani spaneri, lancanici pojedini, vožnja sa puknutom glavom, trokurenje dok se ne ugreje zbog onih nastavaka za svećice kao za radio smetnju, i da ne pričam, a ti ne znaš kakav je Dejca čovek i gde živi i kako razmišlja, ako bude problema ja cu mu rešiti i jedino mi zao sto nismo bliže da mu to odradim za par sati a ne da se čovek muči.

masan_motor

Post by masan_motor »

Bokte šta sam sve propustio kada sam bacio ladu na đubre čim je počeo motor da zeza :D

Boki78

Post by Boki78 »

Cenim da ti je sada zahvalna do neba

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Menjao popodne i razvodnu ruku, isto radi. Malo stelovao plin, platine i razvodnik i malo poboljsao rad. Dobro motor je bio vruc i radio je 90% kao pre. Sutra ujutru kad je hladan videcu kako ce tad da radi. Filter plina nikad nisam menjao, jeste cistio sam ga ali menjao ga nisam, kad god sam isao za nesto drugo u prodavnicu pitam i za njega oni juce zadnji prodali. Idem sutra da vidim dali imaju.
Evo jedan video kako radi posle stelovanja, na kraju kao vetar da se cuje to se ventilator ukljucio. Imam i video pre stelovanja nego veliki pa dok ga posaljem.
https://www.youtube.com/watch?v=s0IPEb4 ... e=youtu.be

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:Filter plina nikad nisam menjao,
Dejcho, rode, pa hebenih 100-200 dinali b'e. Menjaj pod hitno! :evil: + ti kablovi ti nisu ni za kriv q.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Pa proletos sam ih kupio, gde da kupim bolje druge :roll:

masan_motor

Post by masan_motor »

Nemoj da te lože sad ce da ti nabroje neke fensi nikad čuo marke delova samo da ti izbiju pare iz džepa. Ti originalni kablovi na ladi su sto puta bolji od ovih silikonskih koji traju 5 dana

Boki78

Post by Boki78 »

Pa jel ti vidis kako sami spadaju sa svecica, pa bog te sami pita kakav tek jadan i nikakav kontakt imaju sa njima. Ne znam ili je od tebe gajenje cveca napravilo Dejcu Konana :mrgreen: pa sa dva prsta skines kabl bez problema, ili oni stvarno ni klincu ne sluze. Kod mene ima da zapnes ko sivonja dok skines kabl sa svecice, a tako i treba da bude inace ti je zastita od vlage nepostojeca. Imas tesla kablove na oglasima na kupujem prodajem, nemoj maltratiras auto kupi njih pa idi dalje.

@pederko, vec je zamenio originalne, a ti fensi traju godinama bez da stucnu, no naravno cuvaj ti svoje originalne do groba i ne brini :)

masan_motor

Post by masan_motor »

Dejčo pa tebi četvrti cilindar uopste ne radi sad sam pogledao video. Isto se trese sa i bez kabla dok na trećem zaljulja.
Last edited by masan_motor on Thu Sep 07, 2017 11:34 pm, edited 1 time in total.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Dejča nije hteo Tesla kablove, kaže to je samo brend ko Fox, Vox, Vivax..

Locked