dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
masan_motor
Re: dejca, Lada riva 2107
Ja sam na originalnim kablovima samo menjao tu gumenu izolaciju. Jedino sam morao od bobine do kape da menjam kabl, on je izgoreo a verovatno je bio uzrok crkavanju razvodne ruke.
Last edited by masan_motor on Thu Sep 07, 2017 11:37 pm, edited 1 time in total.
Ma spada jer sto puta sam ga skinuo i vratio, klestima stisnem i nema da spada.Boki78 wrote:Pa jel ti vidis kako sami spadaju sa svecica,
Evo drugi video pre stelovanja.
https://www.youtube.com/watch?v=VWiVSHs ... e=youtu.be
Morao sam da menjam originalne jer su probili i lada pocela da puca kad vergla.masan_motor wrote:Ja sam na originalnim kablovima samo menjao tu gumenu izolaciju. Jedino sam morao od bobine do kape da menjam kabl, on je izgoreo.
-
masan_motor
Četvrti cilindar crko. Ako baca varnicu, najverovatnije je izgoreo ventil, puko klip ili karike. Jel dimi vise na iberu nego obično? Prska?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Dejca ne radi četvrti nikako, meri kompresiju nije do struje
Na iber laufu nema dim, ma radi 4 cilindar nekih 70% radi, malo se promeni zvuk kad skinem kabli. Da kompresija kad se izmeri puno ce reci. Popravio se rad kad sam odvrteo na isparivacu onaj sraf za stelovanje ler gasa, i sad reaguje na razvodnik kad okrenem levo desno, ranije nije reagovala, zato sutra idem da kupim filter.
-
masan_motor
Izmeri kompresiju. Imas i da kupis to njsr jeftino je ali nije bas izbazdareno. Ugl videces ako postoji razlika izmedju cilindara.
I naravno opet u prodavnici nemaju filter za plin. Skinuo sam stari, ocistio i vratio nazad. Lada radi skoro kao i ranije, dobro na 1.2 i 3 cilindar kada skinem kabli sa svecice razlika u radu je i dalje veca nego kada skinem sa 4-tog cilindra. Ko zna mozda je taj cetvrti cilindar tako radio i ranije, pisao sam vec da kada sam je vozio na benzin taj cetvrti cilindar mi je mastio svecicu, ima neki problem sigurno. Secam se da mi je majstor rekao da mi je na njega polomljena vodjuca ventila.
Uglavnom lada radi mnogo bolje, nadam se da ce se jos popraviti kada potrosim i ovaj plin. A ubrzo cu i za vodu na vlasinu pa cu ice preko surdolice i gazicu je malo i na auto put da je produvam.
Uglavnom lada radi mnogo bolje, nadam se da ce se jos popraviti kada potrosim i ovaj plin. A ubrzo cu i za vodu na vlasinu pa cu ice preko surdolice i gazicu je malo i na auto put da je produvam.
- aleko-2141
Crni Dejca sad kažeš da je polomljena vodjica, taj ventil onda ni ne radi kako treba, ne zatvara, pojeo je i bregastu sigurno jer radi kako se namesti
-
Boki78
Moze Dejca da tera i sa dva cilindra, nije kao neki da mu treba turbo i dva litraaleko-2141 wrote:Crni Dejca sad kažeš da je polomljena vodjica, taj ventil onda ni ne radi kako treba, ne zatvara, pojeo je i bregastu sigurno jer radi kako se namesti
- aleko-2141
Jel to nešto na moj račun ili za fensi prijatelja? :-D
-
Boki78
na tvoj
Stalno kukumavcis te ti treba turbina, te kovana radilica, te razbuseni blok, te renoov motor, a covek vozi bez jednog cilindra i zemlju i vodu i cvece i jos nakrivio kapu i uziva 
- aleko-2141
Xaxaxaxa, pa vozio bi i ja tako da sam u njegovim godinama al posto nisam i ludim sam onda mi to treba :-D
-
masan_motor
Ta lada trošiiii kao tenk hahaha na tri cilindra a vamo štedi