dejca, Lada riva 2107

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Re: dejca, Lada riva 2107

Post by dejca »

aleko-2141 wrote:Crni Dejca sad kažeš da je polomljena vodjica, taj ventil onda ni ne radi kako treba, ne zatvara, pojeo je i bregastu sigurno jer radi kako se namesti
To tako tera odkad sam je kupio, majstor rekao da nije neki problem i da tako moze. Tako je presla 80.000 km. Da je pojeo bregastu to bi se vec videlo, pre dve godine su stelovani ventili.

Boki78

Post by Boki78 »

Znaci Dejco izdominirao si za medalju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cemu stelovanje ventila sa polomljenom vodjicom ? to je kao da operes polomljni zub bez da odes kod zubara da ga sanira i budes sretan sto je cist ....

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Dejca legenda od čoveka, :-D

masan_motor

Post by masan_motor »

Imo sam ja davno drugara, vozio forda i stalno sipo staro motorno proceđeno ulje i posle se čudio kako mu izgore bregasta. podseti me dejča na njega :)

dejca

Post by dejca »

Ama ljudi ja to nisam video kako izgleda i koliko je oštećena, on je rekao da samo ne može da lepo naleže semening i da tako teram dok se nekad glava ne skida. Hteo sam ja to odmah da promenim kad je reko ali opet kažem ubedio me da za to nema potrebe nije veliko oštećenje. Poverenje u njega imam, čovek se dokazao.

masan_motor

Post by masan_motor »

Ama čoveče tebi 4ti cilindar uopste ne radi, mozda se tu i tamo pridruzi na visokim obrtajima alo ovo sigurno trosi 30%vise plina ili benzina. Do sada si potrosio 10x skidanje glave i saniranje problema.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Ma to je Lada, guta sve :-D

Boki78

Post by Boki78 »

dejca wrote:. Poverenje u njega imam, čovek se dokazao.
Poverenje treba da imas samo u sopstveni mozak. Ako hoces da zadrzis taj auto onda je trosak neminovan jer ovako bas solidno rasipas gorivo. Ako ne zamandrljaj lajku i predji na novu patnju.

dejca

Post by dejca »

Ih pa daleko od toga da ću je ovako terati, kao što rekoh da završim tu neke poslove što su mi hitni i posle prelazim na ladu. Četvrti cilindar ipak radi nekih 70-80% i na leru. Kad je vozim brže ništa se i ne primeti. Rad motora sam puno popravio štelovanjem struje i plina.
Da cilindar ne radi teško bi palila, nebi bila ovako startna i ko zna koja bi joj bila plafon brzina. Ovako na jednom kratkom kaldrma putu od 3km. ide preko 100.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Dejca ja sam vozio sa puknutom glavom ali nije htela na plin pošto je ledio isparivac, prvo palenje teže tj okrene par puta dok istera vodu i posle pali normalno, čudo je to od tehnike :-D

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

dejca wrote:Ih pa daleko od toga da ću je ovako terati, kao što rekoh da završim tu neke poslove što su mi hitni i posle prelazim na ladu. Četvrti cilindar ipak radi nekih 70-80% i na leru. Kad je vozim brže ništa se i ne primeti. Rad motora sam puno popravio štelovanjem struje i plina.
Da cilindar ne radi teško bi palila, nebi bila ovako startna i ko zna koja bi joj bila plafon brzina. Ovako na jednom kratkom kaldrma putu od 3km. ide preko 100.
nisi probao sa novom razvodnom kapom?
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

aleko-2141 wrote:Jok i nema, ako je nagoreo ventil ili karika i nema pravi odnos kompresije ima da brljavi, vozim ladin motor 12 godina i sve sam prošao sa njim, pojedena bregasta, izgoreo ventil, pokidani spaneri, lancanici pojedini, vožnja sa puknutom glavom, trokurenje dok se ne ugreje zbog onih nastavaka za svećice kao za radio smetnju, i da ne pričam, a ti ne znaš kakav je Dejca čovek i gde živi i kako razmišlja, ako bude problema ja cu mu rešiti i jedino mi zao sto nismo bliže da mu to odradim za par sati a ne da se čovek muči.
ako je nagoreo ventil, ili karika - taj motor ce dimiti... to si mogao da naucis nakon 12 godina voznje ladinih motora...
budi siguran da puno vise znam gde dejča zivi, kako razmislja i sve ostalo..
za to ga i nebacaj odmah na klipove, karike i ventile, vec neka radi covek redom kako i treba da se radi...
treba probati sa drugom kapom, drugim kablom, svecicom.. pa nakon toga kopresija, ventili, glava i sl...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

A sta ćemo sa tim da su kod mene klipovi i karike od standarda a hilzne negde između treće i četvrte i još ovalne pa na auspuh ne izbacuje plavi dim, svećice nisu masne nego bele, malo duva na iberlauf ali skoro se i ne vidi da ista izlazi, karike će teško da zeznu pošto auto nije pregrejavan, problem je što taj ventil ima svoju putanju i ne zatvara dobro pa samim tim i nema dobar rad, Dejca je majstor za većinu ovde aktivnih, i da mu je loš motor da trba otvaranje ja bi mu pomogao, nije mi prvi ladin motor koji sam otvorio.

masan_motor

Post by masan_motor »

Dimi samo kada spadne ili okameni gumica ventila. Karike se mnooogo brže habaju u potrošenom cilindru tj hilzni. Zato to osvežavanje motora traje 40-50 soma i bacanje je para dok puna generalna mnogo više. Možda je i klip pukao/nagoreo. Možda je i kompresiona karika pukla. Ne vidim zašto bi kapa bila problem ako su kontakti ok. Definitivno je motor mrtav na cetvrtom cilindru i trese se. Izmeriti kompresiju kako bi se izbegli nepotrebni troškovi i probati sa drugom kapom, kablom i svećicom.

Tipujem na kariku i ventil.

dejca

Post by dejca »

Nisam vozio ladu nekoliko dana i danas reko da je upalim. Iz prve nije htela da upali, dok je verglala čulo se nešto "psk, psk" kao da negde ispusta vazduh. Ako je ventil izgoreo dali se tad čuje takav zvuk ili ipak negde uvlači falš vazduh. Hoće li dihtung na usisnoj grani da javi takav znak?

Locked