Pozicija senzora bregaste u 110-ki 99-to godište

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

masan_motor

Re: Pozicija senzora bregaste u 110-ki 99-to godište

Post by masan_motor »

Evo bryjoni prvi prodaje ladu i pokušava da se reši bede na polovniautomobili. Nikad nije kasno, ja ovu ladu procenio za par minuta, njemu trebalo sto godina.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Procenio za par minuta ali je i dalje koristi...
Očigledno vežba da bude gluplji, niko nije toliko glup prirodno.

masan_motor

Post by masan_motor »

Ja ne sedam za volan tog đubreta to je ženino eventualno proverim ulje, vodu, gume i kad se nesto zali. To je auto koji ne poželiš ni da preparkiraš.

bruyoni

Post by bruyoni »

Vode fali, gume krive i pojedene, ulje curi... znači čak i to uspeš da zajebeš.

masan_motor

Post by masan_motor »

Gume nove tigar a ispuštaju, posuda nova stavljena u ovlašćenom ladinom servisu bušna i pušta, ulje ne curi nego lije kod lade. Dotegao sam poklopac dekla i ne curi više ništa, u rezervi nov silikonski.

Jednom rečju izgleda kao da je prešla sto miliona kilometara a jedva 85.000

bruyoni

Post by bruyoni »

Znači zajebeš...

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Sve što masni kaže ti radi kontra

trivajuve
Automobil: lada110

Post by trivajuve »

No kako stara dobra uzrečica kaže "sve što treba da se uradi kako treba-uradi sam".Članovima našeg foruma na pitanje koje sam sam postavio sam dobio adekvatan i stručan odgovor.Možda nekog bude zanimalo...
Naime,te prve lade(110-ke) ne poseduju navedeni senzor nego se potrebna informacija za kompjuter dobija iz senzora radilice poput nekih ranijih Škoda ,kako su mi naveli Fabija ili Felicija...nešto tome slično...nije začudžujuće jer koreni svih tih agregata potiču iz grupacije Folksvagen-Audi-Porše.Kako je kod prvih serija korišteno karburatorsko napajanje gorivom pa se kasnije prešlo na direktno ubrizgavanje ,ovaj sistem sa jednim senzorom je bio prelazno rešenje do upotrebe i senzora bregaste koji je doveo do boljih rezultata karakterističnih za verzije 16V i euro 3 standarda.Kako su se na tržištu pojavljivali noviji modeli i sistemi koji su regulisali ovaj agregat koji se u principu i dan danas koristi(sa manjim izmenama)su bili modernizovani i tako danas imamo modele Lada sa euro standardom 6.
Inače kod nas u Novom sadu ima svega par krštenih autoservisa za naše modele lada sa kvalitetnim dijagnostičkim pregledom.Ja sam dosad odlazio kod majstora po drugarskoj preporuci i do ozbiljnijih situacija sa vozilom kao što je moja bilo je sve u najboljem redu,no vreme je za korak dalje i posetu nešto skupljim servisima gde se nadam da kad preuzmem vozilo neće biti polu popravljeno.
Vezano za dijagnostiku same Lade isto tako mi je rečeno da dijagnostika koja se primenjuje nije baš savršena kao napr.kod VW,Mazda,Reno vozila itd...da se potkradu kvarovi koje sama dijagnostika ne može da uoči te su majstori prinuđeni na odokativne metode metode što za jedan automobil sa direktnim ubrizgavanjem neki put nije dovoljno...

masan_motor

Post by masan_motor »

Auuu spremi se za katastrofu brale kad nećeš da se pomiriš sa time da ta lada košta 250-500 evra u najboljem slučaju. Takav auto, problematičan u svakom smislu sa elektronikom, popravlja se isključivo na otpadu. Već sam pisao o tome da su svi ti senzori, moduli i ostale pičke materine kod ove lade apsolutno nepouzdani i poluispravni čak i novi kupljeni kakvi takvi. Da ubodeš šta je probl treba da izmenjaš sve redom od step motora, senzora, protokomera, modula paljenja, kontakta i čega sve ne jer - je auto teška improvizacija. Bolje igraj loto, pametnije ćeš da potrošiš lovu ili se kockaj :D

Evo moja žena je prošle godine dala 800 evra samo za nove delove i popravke (sve ono što istruli ili se raspadne pa mora da se menja) ove godine je dala 350 evra za sada ali ima još 3 meseca da strepi :)
I sad sednem u ladu, i dalje nema servo, nema klimu, centralna je skroz crkla, trese se na leru, turira na semaforu, škripe paknovi, radi samo najveća brzina ventilatora, jedan podizač radi do pola na celom autu, trese se kad ubrza do stotke misliš otpašće sve... Jednostavno to je sranje od auta. Rusi su usrali motku sa direktnim ubrizgavanjem.

Parkiraš na blagom nagibu i lada ti upali da nemaš dovoljno ulja, staneš na ravno i dalje nema ulja. Ugasiš i zmeriš ulje na maksimumu. Pa BOMBU bi im bacio kakav ovlašćeni ladin servis, jedva smo stigli do kuiće i onda mi majmun telefonom kaže da promenim još pet delova, mogu jel ja to sam, sve po 50 evra :evil:

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

E boze gospode! Deset godina za redom Ladom idemo na godisnji odmor, vise puta u Grcku, po dva puta u Crnu Goru i Dalmaciju. Kilometraza nije za potcenjivanje. Ponavljam, sa decom. Niti jedan problem, niti jednom dolivanje ulja ili vode. Da je tako kako Masni kaze, ni do predgradja Skoplja ne bi stigli, a ne do Mora.

masan_motor

Post by masan_motor »

Lada prešla 85.000 km. I jebeni zamajac je riknuo!

trivajuve

Post by trivajuve »

Lada je u stvarno nezavidnom položaju što se tiče kritika od strane onih koji je voze.Nešto poput fudbalera u svojim timovia a možda je bolji primer naš Nole.Kad pobeđuje onda je Bog otac a kad mu neide-odma pada blaćene i olajavanja.No nije Lada tu jedina u tome.To znaju i Vlasnici Citroena,Volvoa,Pežoa i Fiata ali svakako tu prednjače pre svih ponosni vlasnici francuskih vozila većih kubikaža...
Za ovo što sam napisao nisam morao da guglam,bilo je dovoljno da se pozovem na moje kolege sa posla i mog brata koji je uzgred imao na "pouzdanom" Volvo-u nerešiv kvar na nivou naše države(pre recimo 10-ak godina),naime dešavalo se da pukne zupčasti i da mu ventili odu u tri lepe i to par puta a svaka ta avantura nije ni malo koštala.Auto je prodat a i sledeći vlasnik se nije baš obradovao...Sledećeg mogu da spomenem mog kolegu sa posla koji je u zadnjih dve godine dao oko hiljadu(možda i više)evra za raznorazne popravke na svom Citroen Ksari i auto je još uvek polu-popravljen.Gazdarica je na primer prodala svog Pežoa 307 jer su problemi na ubrizgavanju HDI motora bili učestali,a svaki odlazak majstoru se merio desetinama hiljada dinara...Komšija je recimo imao toliko upaljenih lampica u svom Fiat Bravo da je podsećalo na novogodišnju rasvetu kao i moj drugar koji vozi trenutno Reno tvingo...primera je na pretek.
Stvar je u tome da su Ladu,korištenjem sistema sa direktnim ubrizgavanjem,ugurali u kolo sa svim ostalim markama vozila i da posle ekonomskog trajanja vozila na zapadu(čitaj više od pet godina) počinje poseta "gremlina" u motornom odeljeljenu.Samo lako je Ladu i recimo Zastavu, pljuvati ali ja sam se u oba automobila sa adekvatnim i redovnim održavanjem baš navozao bez ikakvih problema dok to nije bila situacija dok sam vozio francuski auto...ajd uzdravlje...

masan_motor

Post by masan_motor »

Da ti malo pojasnim, taj volvo je najebao jer je kaiš zupčasti koštao 350 dinara. Davno je meni majstor rekao, oćeš da te ne boli glava? Naruči originalni kaiš vw a ako hoćeš da ga menjaš na 25.000 km uzmi taj dajko. Od francuskih motora valjaju sitni benzinci i samo 1.4 hdi jer nema ove sve umotvorine današnje. Uopšte od polovnjaka moraš dobro da se informišeš kada kupuješ a ne ko moja žena i većina prosečnih vozača - ovaj je lep a ovaj mi je ružan auto. E takvi najebu najslađe. I nervira me posle kada krene urlanje i histerija po kući. Kažu ljudi nemački auto a zaboravljaju recimo da opel i ford to nisu ali mogu da posluže. Sve u svemu kod nas se uvoze samo i isključivo lešine, uključujući i oštećene popravljene nove automobile koji su tamo negde usput ispali sa fabričke trake, vraćeni, udareni, lupani itd. Balkan je septička jama za automobile. O delovima i ne vredi polemisati, ista stvar. 90% proizvođača novih automobil i delova ide sa time da te zajebe.

Boki78

Post by Boki78 »

To za dayco se prosrao za medalju. To su kaisevi koji idu u fabricku ugradnju na francuzima koji su potom pod lepom garancijom.Na trzistu su jako dobra opcija za kupovinu, cene su korektne, prodaju se brzo pa je tesko nabosti primerak koji se vuce godinama po magacinima. Naici na los kais je prilicna retkost, sama tehnologija izrade je takva da se fusiranje ne isplati jer vodi ka momentalnom pucanju. 99% problema sa kaisevima potice od konjeva koji su ih natezali.

trivajuve

Post by trivajuve »

Kad je reč o Pežou to je baš bila verzija 1,4 Hdi a kaiševi za Volvoa su stigli od preko i nisu bili baš jeftini jer su bili dopremljeni preko šogora iz Švajcarske a i logično je da su oni prvo pod udarom sumnje,nego neka njih...
Sad što se Lajke tiče juče naručen protokomer mi je stigao i gle čuda-situacija se normalizovala,rad konstantan, motor se utisao ,pri kočenju motorom konstantan otpor,tečno i snažno povlači.Nije ni čudo jer se golim okom videla gomila prljavštine na mrežici pre svega neko suvog sitnog lišća a sam senzor na metalnim delovima je poprimio neku čudnu boju koja se može se reći blago nataložila e sad kako se to desilo pa najverovatnije loše održavanje vozila kao po pravilu.
Naravno stavljen je nov filter vazduha,pazljivo utisnut u svoje ležište kako Bog zapoveda...
Posmatraću vaše postove i dalje jer su stvarno zabavni i hvala onima koji su se potrudili da pomognu nekim korisnim savetom...do sledećeg problema...pozdrav...

Post Reply