Pozicija senzora bregaste u 110-ki 99-to godište

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Pane
Automobil: lada 110 8li

Re: Pozicija senzora bregaste u 110-ki 99-to godište

Post by Pane »

Masan_motor, prozivam te. Tvoja zena vozi Ladu, ali ne znam tacno sta vozis ti. Ajde recimo, kypi Pezoa 307 istog godista ili nemacki auto po tvom izboru. Pa da vidimo koliko ce te odrzavanje kostati, a jos vise defekti. Imao sam Pezo 504 svojevremeno. Fenomenalan auto, isti sa kakvim se slikao Mik Dzeger sa ljubanicom. Bankrotirao sam bio, i za odrzavanje i za popravke. Far mi je neko nocu slomio, kypio sam ga 660 maraka. Nisam uspeo naci polovnog. Ladu novu sam kupio za nesto vise od 6000 eura, i iznavozio se, i jos je vozim. E sada, kukas da nema servo, klimu itd. Da ne preterujemo malo?

masan_motor

Post by masan_motor »

Vozim nešto potpuno treće, mala potrošnja, samo redovni servisi i to je to. Zamena ulja i filtera u ovlašćenom servisu 60-80 evra, sad skoro sam menjao i trakasti kaiš - 40 evra. Na sledećem servisu svećice i antifriz. Eto to su moja održavanja. Bajdvej auto je kupljen nov i sada je na 40.000 km. I koštao je 1000 evra više od te tvoje i ženine lade (bez pdv-a) a ima klimu, servo, abs, podizače, centralnu, daljinsko, retrovizore itd. I troši skoro duplo manje benzina. I što je najbitnije korejanac je to sve napravio da radi a ne da zajebava kupca :D
Da se osvrnem na potrošnju koja je 5,5 litara benzina po gradu, već sam otplatio deo auta u odnosu na ladinu potrošnju :D

od nemačkih automobila sam imao vw polovan, prešao je oko 250.000 km a možda i više, za 50.000 km koliko sam prešao radio sam trap u vrednosti od 120 evra sa sve delovima. I onda izvučeš prost zaključak kolika je lada govančuga.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Izvinjavam se sto kvarim post ali čim sam čuo da pričate o hdi motorima odmah vidim da nemate veze, svaki 2.0 hdi kao i 1.4 hdi koji ja imam mogu da sahrane sve motore, vw i jtd idu bolje ali nisu ni blizu izdrzljivi kao hdi, u mojoj ulici ima 5 hdi motora i svi do jednog su pregazili dosta, drugar ima 406 koji broji nekih 450 000, još ništa nije dirano na motoru, za svaki auto treba majstor a ne potkivac, kvare se auta kod vlasnika koje su stipse kao što kaže jedan moj poznanik jel dosta za veliki servis za 1.4 hdi 100 eura, reko možda dve po sto al jedna nije ni za kršten mali servis, 18 000 din su samo delovi za mene a gde su ruke ( radim sam).

Boki78

Post by Boki78 »

masan_motor wrote:Bajdvej auto je kupljen nov i sada je na 40.000 km. I koštao je 1000 evra više od te tvoje i ženine lade (bez pdv-a) a ima klimu, servo, abs, podizače, centralnu, daljinsko, retrovizore itd. I troši skoro duplo manje benzina. I što je najbitnije korejanac je to sve napravio da radi a ne da zajebava kupca :D
Jbg, ne moze zvako da vozi picnutog, da ne kazem picant-a. Za to treba imati poseban afinitet :mrgreen:

40.000km nije dovoljno za neki kvalitetan zakljucak. Manje vise sve to isto, izuzev potrosnje, moze i moj komsija da kaze za kalinu koja je pregazila slican broj kilometara, pa bismo onda mogli da zakljucimo kako je i to veoma dobar pouzdan i isplativ auto a servisi mu kostaju manje od tvojih.

masan_motor

Post by masan_motor »

Već sam naučio kakvi su servisi za ladu, ako nešto ne radi, odma menjaš protokomer, klapnu ler gasa, modul paljenja, svećice, kablove i još sto kuraca i miran si :D a ovi korejanci BUDALE pa daju 7 godina garancije :lol:

A ova naša lada uginula na 85.000 istrulila skroz :D

Image

Boki78

Post by Boki78 »

7 godina vesele garancije, samo si zaboravio na tekst sa malim slovima. ispod ☺

masan_motor

Post by masan_motor »

Brm brm bibiiip sklanjajte te truliše da prođem :)

Boki78

Post by Boki78 »

Pazi kad vidimo gospodina sa belim ajfonom u picanto-u sklanjamo se sami bez da trazis :mrgreen: Nego deder reci ti nama kako tih 7 godina garancije traje u pogledu guma, akumulatora, svecica, grejaca, kocionih obloga, geometrije trapa, laka na karoseriji, kvacila, i sl trica i kojestarija sto muce sitnu perjanu zivinu koja vozi ladu, fiata, kia-u i sl visokotirzana govanjtza radije nego bentlija i aston martina :)
Last edited by Boki78 on Sun Sep 24, 2017 10:59 pm, edited 2 times in total.

ZokRS
Automobil: Lada Samara

Post by ZokRS »

E te fore sa garancijom su bas fora.. sjecam se da je svojevremeno Fiat za Punta davao 10 ili 12 godina grancije, ne sjecam se detalja, I tako su ga reklamirali na tv-u a onda kad se malo raspitas I, sto kaze Boki, procitas ono sitnim slovima vidis da ta garancija pokriva samo blok motora.. :)

masan_motor

Post by masan_motor »

10-12 je garancija da neće istruliti ko lada 112 za 7 godina :)

Boki78

Post by Boki78 »

I 5 godina garancija da nece da se sljusti lak sa farbe. Izgleda da im je odeljenje hladnog cinkovanja naprednije od lakirerskog. Akumulator, plocice, diskovi i sl bespotrebna tricarija celih 6 meseci :lol:

na kraju se prica svede, na moj prevarant je posteniji od tvog prevaranta i secikese ...

masan_motor

Post by masan_motor »

Pusti te fijat prevarante, to vam je alternativa iz krša u krš :D

Boki78

Post by Boki78 »

Kakav sad fiat? Sve navedeno ti je za Kia-u :) Nema, niti je masni bilo kod babe, ili za tebe dede, za dzabe :mrgreen:

Pane
Automobil: lada 110 8li

Post by Pane »

Masni vozi Kiu, a kudi Ladu. A tek presao 40000. Da bar priceka da istekne garancija. Ja na mojoj Ladi 7 godina niti svecice nisam bio promenio. E sada nakrcala 13 godina, pa rikne po nesto, ali trosak je podnosljiv. A za Kiu delovi imaju bas zanimljive cene. Ali Masni ce Kiu prodati, a Ladu cuvati i kvariti zbog ljubavi prema ovom Forumu. :D

masan_motor

Post by masan_motor »

A svi kao slepi da sam vozio vw sa 250.000 km i to godinama, to su nezamislive kilometraže za lada splačinu, samo prošle godine smo na popravku lade dali 800 evra bolje narkoman u kući nego lada na parkingu :D

Nebi ja imao ništa protiv da taj jebeni modul paljenja MASTER SPORT made in kina može da traje duže od 2 godine :D kad malo bolje razmislim da ijedan deo može da sastavi godinu dana a cena ko za mercedes :lol:
Last edited by masan_motor on Mon Sep 25, 2017 5:28 pm, edited 1 time in total.

Post Reply