dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: dejca, Lada riva 2107
Dejca, rekao sam ti kako da izmeris kompresiju i to ti je amin, kakvo menjanje karika na 10 kompresije, da imaš 7 pa ajde, ja jednom merio u Ruskom servisu i imao 8 kompresiju kaže to nije ništa za Ladu samo ti vozi, skini tu glavu, odnesi na obradu, vrati glavu, zovi majstora da stegne i vozi, da uzupcis ne možeš da pogresis.
A da kupim novu glavu, ima na njoj vodjice ventila ali ventile nema. Dali tu trebaju novi ventili ili mogu i stari? Ima na kupindu za 3.100 din. Neznam koliko bi me kostalo ovu da remontujem. Cinimise da je otprilike ta cena i za remont stare glave a ovo je ipak novo.
trebalo bi novi ventili
-
masan_motor
Da zameni karike i opet za 20.000 isto sranje. Ovako pojuriš i polovne klipove, nove karike i hop, miran si sto godina. Salim se pazari drugi motor i samo promeni
Ovako aj promenimo sve dihtunge, aj promenimo i sve semeringe, aj ovo aj ono. A malomalo iskoči neka lada na oglasima za 300 evra penzos umro.
Ovako aj promenimo sve dihtunge, aj promenimo i sve semeringe, aj ovo aj ono. A malomalo iskoči neka lada na oglasima za 300 evra penzos umro.
Glava motora za Ladu (LADA 2105)
Vitalni delovi (vođice i ležišta ventila) fabrički zaštićeni tankim slojem ulja
Stanje proizvoda - NOVO!!!
http://www.kupindo.com/Automehanika/942 ... -LADA-2105
Last edited by masan_motor on Mon Sep 25, 2017 11:43 pm, edited 1 time in total.
- aleko-2141
Remont, menjao sam vodjice posle 250 000 km a ventili su još fabrički, skini glavu sam i nosi majstoru valjda je normalniji od tih mehanicara, glava da se poravnja, ventili i vodjice da se premere, na četvrtom obavezno vodjica druga, pošto si rekao da je ventil bio pretegnut jedina nada za manji trošak da sacekas još tih par dana i opet merenje kompresije onako kako sam ti rekao
-
masan_motor
Pošto su novi ventili za ladu? Koja bagatela sve zavrsis za par sati. Greota stare da obrađujes u novoj glavi 
- aleko-2141
Nisu jeftini, mislim da oko 7 hiljada izadju svi, Dejca, živim od 1 km majstora koji radi glave, ceo zivot sam sa njim i tako da slušaj ti mene i usdedeces a Lada će da peva
-
masan_motor
7000? Pa za golfa 1800 dinara komplet koji pljačkaši
https://www.kupindo.com/Automehanika/18 ... ni-4komada
https://www.kupindo.com/Automehanika/18 ... ni-4komada
- aleko-2141
Dejca gleda pola karavana :-D
-
masan_motor
Truli su ko bulja i razvaljeni a i ne znam koja je poenta tog automobila pa kec ima više tovarnog prostora od tog pola 
Špijuniraš špijuniraš, polo je otpao iz kombinacije a izgleda i da je otpala i kupovina drugog auta. Juče sam išao i gledao nekoliko reno senic druga generacija 2000/2002 ono što ima za 1800 do 2000 je nigde i ništa, problemi u najavi koliko hoćeš, tek za 2400€ može da se nadje pristojan, jednog smo naši i rdjavog na patosu. I zato će ladilak da se popravi i uživa mirno u životu. Možda već sutra ode kod majstora.
-
masan_motor
Kupi ti jos jednu lajku pa samo premeštaj tablice po potrebi i teraj
Misliš da neću, samo da naleti dobra kocka karavan lubeničarka moja je.