aleko-2141 wrote:Sve bi stavio sem fenox delova :-)
Nisam stoposto da kapiram šta si htio reči.. Ti bi stavio fenox dijelove ili ne?

Znači si fan fenox djelova.. Izvini pošto vjerovatno pitam glupost
bruyoni wrote:Lebe mekani! :-O
Samo... ako je motor u dobrom stanju ja bih stavio polusintetiku 10w40, može se i 15W40 naći ako neko želi tu gradaciju. Creva se nadam da su VAZ, DAAZ ili Balakovo sve ostalo je po mom iskustvu curenje u najavi. Takođe one Fenox svećice uzmi u jaču ruku, zafrljači što dalje možeš i kreni da trčiš u kontra stranu. Stavi nešto čestito (Densko, NGK, Brisk, Eyquem... Bosch ako baš imaš provereno original)
Tako po preporučenju interneta in čitanju teme u maziva i druge stvari, i po preporučenju Lada manuala, bili su mi i jedna i druga opcija interesantna.. I kako piše u manualu, da se može ova ulja miješat

sada nisam više siguran šta da sipam.. Možda sada to kad ga več imam, pa drugi put 10w 40
Gore su sad NGK sviječice ja mislim, imajo možda 300 kilometara napravljenih, al sam htio biti onako pravo ruski... Ovo kako si napisao, bolje da ih nemam ni u gepeku
Dare wrote:
Inače svaka čast na nabavci !
Da li delovi iz Mađarske izađu jeftinije nego iz Rusije ? Kakvi su Mađari za saradnju?
Puno hvala! Uf, zavisi cijene ne bi mogao rečt.. Čekirao sam još ladapower in tu negdje so bile cijene..
Možda kao orientacija; ove tri stvari od mađara su bile najviše:
pumpa vode 33,21€;
bubina sa nosačem 17,67€;
pumpa benzina 17,43€..
Ovaj naručuje dosta tih stvari iz Rusije in onda shipping dalje. Dogovorili smo se u par dana, znači šalješ mu šta trebaš, on vrati informaciju koliko šta dođe + shipping.. Ja sam se dogovarao u nekoj osnovnom engleskom jeziku.. Platiš i za par dana čeka te paket.. Skoro sve došlo ok, jedno staklo za prednje svijetlo je puklo (uzeo levu i desnu).. Slao sam mu slike, i htio je odmah slati još jedan paket, al ču vjerovatno za par mjeseci još uzet poneku stvar pa čemo onda..
Ako te zanima za neki artikal na sliki pa kaži, pogledam račun in postam