ima u bilo kojoj krstenoj prodavnici rezrvnih delova za ruska vozila...
Gasi se u leru na toplu masinu
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Re: Gasi se u leru na toplu masinu
to nije buksna
nego davac brzine kretanja vozila i to ne za instr. tablu (tamo je mehanicki citac sa sajlom) nego za ecu...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Ma ne mislim na davac brzine nego utikac sto se prikaci za njega. Posto mi se pokidala jedna zica sa tog utikaca ali je nemoguce lemiti jedino da presecem zice I montiram drugi.. I na lambda sondu imam isti problem samo sto su pokidane sve cetri zice I sumnjam da zbog toga trosi mnogo... mislim da cu morati novu da nabavim.
pa konektor se kupuje posabno nov ili polovan ...najbolje je da se obratis nekome od ovlascenih servisa oni bi trebalo da mogu da ga trebuju ako ga nemaju trenutno...
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Probaj ovdeSrnda wrote:Gde mogu da nadjem ovakvu buksnu???
http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-ni ... -11-03.jpg
http://www.selekt-komerc.com/kontakt.php
ma da ali njemu treba i zamena. dosad je sve sam uglavnom pokidao,
pa rekoh da se ne muci kad mu ne ide. na kraju ce sve skuplje da ga izadje..
pa rekoh da se ne muci kad mu ne ide. na kraju ce sve skuplje da ga izadje.." :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Kad je vec tema otvorena ovdje cu pitati.Znaci problem imam sa Ladom Nivom 1.7 bez plina 2001 godina.Gasi mi se na leru sada kad je doslo hladnije vrijeme a prije se nije gasila i nekad drzi ler a vise puta ne drzi ler znaci crkne.Promijenio sam senzor ler gasa prije 8mjeseci.Sta moze jos da bude problem?
moze svasta... od komutatora do sistema za ubrizgavanje goriva i sezora, je li radjena dijagnostika? tewbi je inace stari prikljucak nije obd2...
Nisam bio na dijagnostiki ali ni ne znam ko ima u mome kraju za nju dijagnostiku.To je euro 3 motor.Kako bi mogao da ispitam bilo sta bez dijagnostike?Ona ide dobro ali se gasi cim pustim gas.
Kako senzor taj izgleda i koliko zica ide na njega?
gde je to "ovde " gde se nalazis? nije ti upisano u profilu a meni ne radi staklena kugla zadnjih godina...
kazi pa cemo videti ko u kraju kod tebe moze da ti ocita auto. ako sam budes kopao napravices najvereovatnije vise stete nego koristi a onda ces tek da das pare da sve bude kako treba...
kazi pa cemo videti ko u kraju kod tebe moze da ti ocita auto. ako sam budes kopao napravices najvereovatnije vise stete nego koristi a onda ces tek da das pare da sve bude kako treba...
Istocna Slavonija Hr..a kad bi mi nasao neku sliku od tog senzora gasa pa da ga provjerim nekeko?
POLJOAUTO DOO Šid Vuka Karadžića 34, Šid 022/711-801; 022/710-068; 022/712-111
ovi su ti sa nase strane, mogu ti pokazati sliku senzora ali je jato teska i pipava provera unimerom to i iskusni elektricari znaju da pogrese. zato kazem dijagnostika jer najbrze ces tako resiti. ostalo je sve tapkanje u mraku...
ovi su ti sa nase strane, mogu ti pokazati sliku senzora ali je jato teska i pipava provera unimerom to i iskusni elektricari znaju da pogrese. zato kazem dijagnostika jer najbrze ces tako resiti. ostalo je sve tapkanje u mraku...
Juce malo gledao tamo gdje je motoric ler gasa i vidim da je ispao iz kucista jedno 2-3milimetra ,one male civije sto ga drze u kucistu poispadale pa ja ga vratim unutra i stavim lim vijak .Upalio lajku i nema vise gasenja u leru.Banalan kvar a i imao sam srece sto sam zagledo .Hvala ipak za trud ..pozz
odlicno,dobar pregled moze svako da odradi sam i besplatan je. nego ne razumem bas najbolje je li se motoric raspao ili su se odvili srafovi koji ga drze za kuciste usisa?