dejca, Lada riva 2107
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: dejca, Lada riva 2107
Ma dobro razmenjojemo mišljenja i učimo jedni od drugih. Probao sam senika, pedale u mnogo boljoj poziciji od 2107, stub volana i sam volan nimalo ne smetaju nogama, sedište odlično i udobno, kad se šoferira vidljivost puta odlična. Za servo i ostale prednosti to uglanom znamo koje su.
-
Boki78
Tako je dejco ugledaj se na mlade biznismene koji pozajme od mame i tate za remont pumpe i plivajuci pa ne vrate.Vazda je bolje da ti masazeri mlate po bulji, bar onaj deo koji jos radi, dok mama i tata otplacuju kredu, osecas se bitnije, moze se reci i da si uspeo u zivotu, jos ako im saopstis da ce unuce da trpi ima da finansiraju sve samo da prsti.Marko wrote:Dejca ne obaziri se na ljubomorne price ljudi koji su sebe ubedili da je Lada najbolji automobil, sebe tese izjavama "komsija kupio Audi pa mu se pokvario" ili "ko vozi dizela na kratkim relacijama nadrljao je",a vikende umesto sa decom provode ispod Samara i slicnih polu-proizvoda.
Obaska sto stvarno treba biti talenat pa ljubomorisati na to sto neko sebi zeli lesa od 400e u nabavci
Dejco bolje pazari lesa kome je dusa izasla na diznu, nego novu ladu koja je gle cuda i dalje nov zapadnjak (reno nisan) sa ladinom znackom. Dejco ne budi glup izdominiraj, treba komsike da ovlaze na 4 kruga, na ladu dobiju grc u preponamaMarko wrote:Sta god da pazaris i sa 300.000 km predjenih bolji je auto od nove Lade.
Nema ako smo kao forum ikada dosegli dno ono sa masnim svakako jesmo pa i ovom nebuzlom sad
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Auto sa 300 000km nikad ne može da bude bolji od nove Lade.
-
masan_motor
Vodi računa, taj u testu lik je visok metar i kikiriki pa svi automobili izgledaju ogroooomnidejca wrote:https://youtu.be/ekehgSmkyPo
@Marko rekao sve ono što i ja mislim, kratko i jasno. Uopšte mi nisu jasni vozači lada koji apsolutno beže od realnosti u neku dubiozu i ludilo.
sad skoro mi jedan član foruma poželeo da ću vidim šta su korejska vozila kad mi iscuri ulje iz serva pa ću da dolivam a zadnjih 10 godina sve elektro
-
travelman
E brate Boki, nismo mi ljubomorni kao sto pojedinci misle nego se njima patka vise ne dize pa se qrce sa zapadnim krsevima umesto sa necim drugim.
Malo malo pa me neko pita kako me nije blam da vozim Ladu. A u jbt kakvih sve kompleksasa ima ... mada je moj odgovor takvima vrlo kratak i jasan, traviju dlake jos ne smetaju pa mogu da vozim i triciklo a kamoli Samaru.
Nego ... gde vam je abortus, forumska devojcica ... samo jos on fali u ovoj diskusiji
... Hebo ga Skora, isti su ... a kako i ne bi bili kad su se u mladosti obojca vise druzili sa devojcicama i preskakali lastis umesto da su vezbali stelovanje platina.
Kad ga vec spomenu, onda i da mu se zahvalim sto pokusava da me citira, vidi se da sam mu duboko prodro ... cak do malog mozga
...
Ostao sam vam duzan objasnjenja o kaljenju svecica i potapanju blokova u morske dubine ali ... ali nije travi jak samo na recima. U praksi to izgleda malo drugacije ... Sto veca visina, to je okaljenost bolja
... naucite vec jednom, nemojte da se ponavljam i stalno vas ucim jedno isto
....
...

...

...
A sto bratu Dejci niko ne predlozi strujomobil
... ima ovde pametnica koje sve znaju pa bi mogli neku pametnu da prozborimo i na tu temu
...

...
I znaci zapadna krsina sa predjenih 300.000 je bolja od nove Lade
...
Pojedinci se secaju mog putopisa kada je STARA Samara za 3 dana odvozala Bec i okolinu bez ikakvih problema
...
Ali kada sa zapadnom NOVOM pvc konfekcijom pokusate iz beca da dodjete do BG, to je onda vec malo teza misija
...

...
Ovaj je iz neke druge price, prokuvao je i izbacio tecnost iz sistema a nema jos ni 30.000 a kamoli 300.000
.

...
Brate Dejco, pa ti si meni pronasao i preporucio sadasnju Samaru, koja je u medjuvremenu otisla do pariza i vratila se bez ikakvih problema, a sebi dozvoljavas da te pojedinci uce sta da kupis.
Nego, jel ti neko vec rekao da kada to zapadno govance budes preterao u svoju avliju trebas odma i da iskesiras 500e za prenos i veliki/mali servis + ostale gremline.
Nije to Samara pa da se kupi u full.u i samo tera bez ikakvih ulaganja
...
P.S.
Boki, Gago ... jedan vikend radna akcija kod mene u servisu. Da se malo druzimo uz kocu i napolitanke ... a i treba mi vasa pomoc oko Strumpfa
...
Sad sam odje, u mom selu ... pa ima vremena za pametovanje
...
Malo malo pa me neko pita kako me nije blam da vozim Ladu. A u jbt kakvih sve kompleksasa ima ... mada je moj odgovor takvima vrlo kratak i jasan, traviju dlake jos ne smetaju pa mogu da vozim i triciklo a kamoli Samaru.
Nego ... gde vam je abortus, forumska devojcica ... samo jos on fali u ovoj diskusiji
Kad ga vec spomenu, onda i da mu se zahvalim sto pokusava da me citira, vidi se da sam mu duboko prodro ... cak do malog mozga
Ostao sam vam duzan objasnjenja o kaljenju svecica i potapanju blokova u morske dubine ali ... ali nije travi jak samo na recima. U praksi to izgleda malo drugacije ... Sto veca visina, to je okaljenost bolja
...

...

...
A sto bratu Dejci niko ne predlozi strujomobil

...
I znaci zapadna krsina sa predjenih 300.000 je bolja od nove Lade
Pojedinci se secaju mog putopisa kada je STARA Samara za 3 dana odvozala Bec i okolinu bez ikakvih problema
Ali kada sa zapadnom NOVOM pvc konfekcijom pokusate iz beca da dodjete do BG, to je onda vec malo teza misija

...
Ovaj je iz neke druge price, prokuvao je i izbacio tecnost iz sistema a nema jos ni 30.000 a kamoli 300.000

...
Brate Dejco, pa ti si meni pronasao i preporucio sadasnju Samaru, koja je u medjuvremenu otisla do pariza i vratila se bez ikakvih problema, a sebi dozvoljavas da te pojedinci uce sta da kupis.
Nego, jel ti neko vec rekao da kada to zapadno govance budes preterao u svoju avliju trebas odma i da iskesiras 500e za prenos i veliki/mali servis + ostale gremline.
Nije to Samara pa da se kupi u full.u i samo tera bez ikakvih ulaganja
P.S.
Boki, Gago ... jedan vikend radna akcija kod mene u servisu. Da se malo druzimo uz kocu i napolitanke ... a i treba mi vasa pomoc oko Strumpfa
Sad sam odje, u mom selu ... pa ima vremena za pametovanje
Travelmane prijatelju znam sta me ceka KAD bi se kupilo to sto se planira kupiti. Ali ja sad i u ovu 2107 ako zelim dalje da je vozim moram da dam skoro 300e. a mozda i vise.
Drugo ovo od lada sad sto se nudi na oglasima nem bog zna sta da se probere, a tako je vec duze vreme.
Trece i da kupim senika koji je u planu znam i tu koju muku cu imati oko nabavke rznih supstrata za cvece, on jeste visok, mozda i vislji od lade 2107 ali ja sa mojom ladom opusteno se spustim pored veternice a dole zadnji put suvo siblje visoko ko lada ali ladilak gazi i nista mu nije, a kako li cu sa senikom ne znam. Jedino u rano prolece i to je to.
Velika mana kocka lade je i zadnj poklopac gepika, napravili ga da se otvori jedva do pola, koliko li sam puta cvece polomio dok vadim gajbe.
Juce sretnem starog poznanika taxista ima bas senika, uvoz iz italije, imao je plin kada ga je kupio, tad je na satu pisalo 170000 (kao po obicaju) sad mu pise 340.000 km. Sem redovnih servisa nista mu se nije kvarilo.
I tako videcemo, kraj ce kaze.
Drugo ovo od lada sad sto se nudi na oglasima nem bog zna sta da se probere, a tako je vec duze vreme.
Trece i da kupim senika koji je u planu znam i tu koju muku cu imati oko nabavke rznih supstrata za cvece, on jeste visok, mozda i vislji od lade 2107 ali ja sa mojom ladom opusteno se spustim pored veternice a dole zadnji put suvo siblje visoko ko lada ali ladilak gazi i nista mu nije, a kako li cu sa senikom ne znam. Jedino u rano prolece i to je to.
Velika mana kocka lade je i zadnj poklopac gepika, napravili ga da se otvori jedva do pola, koliko li sam puta cvece polomio dok vadim gajbe.
Juce sretnem starog poznanika taxista ima bas senika, uvoz iz italije, imao je plin kada ga je kupio, tad je na satu pisalo 170000 (kao po obicaju) sad mu pise 340.000 km. Sem redovnih servisa nista mu se nije kvarilo.
I tako videcemo, kraj ce kaze.
-
Boki78
U kom trenutku je mrmot zavio cokoladu, kad je uzeo auto ili sada?dejca wrote:Juce sretnem starog poznanika taxista ima bas senika, uvoz iz italije, imao je plin kada ga je kupio, tad je na satu pisalo 170000 (kao po obicaju) sad mu pise 340.000 km. Sem redovnih servisa nista mu se nije kvarilo.
Dejco nemoj da pustis da te ljudi farbaju bas toliko. Senic je ok, ali da je bezgresan nije i da je njihov prosek nesto intenzivniji sa odrzavanjem to jeste. Ti sam negde moras sa shvatis sta zelis, ako ti je 300e ulaganja u kola mnogo, pri tome je skroz vanredna i retka situacija, onda da porazmislis da predjes na neku riksu i sl, Kako ces onda podnositi auto kome je varijabilna remenica 250e a hoce da crkava, kome je redovan veliki servis slicne vrednosti itd, manje vise skoro sta god da pipnes na njemu nema da stotkica ne ode ...
-
masan_motor
U životu nisam imao trošak veći od 100 evra na godišnjem nivou dok sam vozio nemačke polovnjake. Uglavnom je to 50 evra ulje i filteri doduše znao sam da nađem dobar primerak i onda sam godinama bio miran. Samo redovni servisi i uživanje u vožnji što ne može da se kaže za ladu- stalno si napet da se ne usereš od muke 
-
travelman
Evo ga jedan sto se preporodio ... ali mu srce ipak cezne za necim drugim ...Dejčo ignoriši ove sumanute sektaše, poslušaj zdrav razum i logiku kao svi mi koji kada smo gurnuli ladu u presu, kao da smo se ponovo rodili.
...

...
Kako sadTo su traume koje se teško leče posle lade, dal ćeš uopšte da kreneš negde ili stigneš.
Kolegi na poslu crkao neki potenciometar klime, senik je u pitanju. Velicine je kao kutija sibice ... cena 60e polovan i to jedva nasao po toj ceni.
Da se razumemo, najlakse je kupiti automobil ali sta posle. Ko ima platu somica evrica njega stoli bojko za servis i kvarove ali takvi su u manjini.
Nama sirotinji ostaje samo da budemo ljubomorni ...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Vratio se Travi :-D
Novija auta nikako nisu jeftina za održavanje, svi znate da imam i Ford Fiestu, dva zadnja ležaja, paknovi, sajila ručne su izašle skoro 20 000 din, mali servis je oko 12 hiljada, sad dolazi veliki i mali znači i tu jedno 30 000, a auto je prešao 200 000 km, drugar uzeo Audi A3 2004 god pre tri meseca, pukla glava ovo ono cifra 1200 eura, pa kažu to je auto to se ne kvari, za šta god se uhvati 100 eura, balast za xenon u Porsche u 56 hiljada, polovan nema ispod 70 eura i to budi srećan da radi, neka klapna gasa koja služi da se auto mirno ugasi i ona oko 70 eura a auto stvarno prešao 200 i nešto hiljada, ima i pezoa 406, auto ima 450 000 km i njega sad vozi pošto je auto u servisu a radi vani, mogu da pričam do sutra ali za Dejcu je astra i senik sve ostalo je previše za njegove potrebe,
Novija auta nikako nisu jeftina za održavanje, svi znate da imam i Ford Fiestu, dva zadnja ležaja, paknovi, sajila ručne su izašle skoro 20 000 din, mali servis je oko 12 hiljada, sad dolazi veliki i mali znači i tu jedno 30 000, a auto je prešao 200 000 km, drugar uzeo Audi A3 2004 god pre tri meseca, pukla glava ovo ono cifra 1200 eura, pa kažu to je auto to se ne kvari, za šta god se uhvati 100 eura, balast za xenon u Porsche u 56 hiljada, polovan nema ispod 70 eura i to budi srećan da radi, neka klapna gasa koja služi da se auto mirno ugasi i ona oko 70 eura a auto stvarno prešao 200 i nešto hiljada, ima i pezoa 406, auto ima 450 000 km i njega sad vozi pošto je auto u servisu a radi vani, mogu da pričam do sutra ali za Dejcu je astra i senik sve ostalo je previše za njegove potrebe,
Ma sve sam vec to cuo i naslusao se i nacitao koliko kosta odrzavanje i delevi tih zapadnih vozila.
Znam ja da kad bi u moju ulozio 300e. bila bi ona sredjena i terala bi super ALI na njoj postoji jedan problem u najavi, na vozacevom kosu gde se srafi viljuska postoji vec rupa, pisao sam vec o tome, slike mi je obrisao dodjars. To sam ja video jos 2013 godine i tako ona tera, rupu sam zakrpio poliesterom a pre toga sve osistio i oprao, kada sam zakrpio poli esterom nasipao sam onu moju zastitu. Tu ona ako crne to mi prvo niko nece uzeti da radi a drugo i ne verujem da ume, treba promeniti ceo kos. Znaci 300e. bi bile bacene pare.
Zadnji post na stranici.
viewtopic.php?f=15&t=4827&start=15
Znam ja da kad bi u moju ulozio 300e. bila bi ona sredjena i terala bi super ALI na njoj postoji jedan problem u najavi, na vozacevom kosu gde se srafi viljuska postoji vec rupa, pisao sam vec o tome, slike mi je obrisao dodjars. To sam ja video jos 2013 godine i tako ona tera, rupu sam zakrpio poliesterom a pre toga sve osistio i oprao, kada sam zakrpio poli esterom nasipao sam onu moju zastitu. Tu ona ako crne to mi prvo niko nece uzeti da radi a drugo i ne verujem da ume, treba promeniti ceo kos. Znaci 300e. bi bile bacene pare.
Zadnji post na stranici.
viewtopic.php?f=15&t=4827&start=15
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
A jesi li pitao pošto su Delphi pakne, SKF ležaji i Linex sajle za Ladu? Plus ruke majstora. Ne bi to izašlo značajno niže od tih 20k koje si dao za Fiestu.aleko-2141 wrote:... dva zadnja ležaja, paknovi, sajila ručne su izašle skoro 20 000 din, mali servis je oko 12 hiljada, sad dolazi veliki i mali znači i tu jedno 30 000...
Kod vozača istočnoevropskih vozila se ustalio mentalitet da deo mora biti jeftin ali i da crkava često jer je lošeg kvaliteta pa se to prenelo na majstore koji većina kad vidi ladu uzima najjeftinije pa se to prenelo na "Lada" prodavnice gde na lageru pre svega imaju krš dok ostali kad im kažeš za ladu kažu "ne držimo" a kad im daš kataloški broj bude "vidi imamo" ali to kvalitetnije traži možda 10% vlasnika.
Hoću reći da održavanje vozila koja nisu potekla iz ex...xyz države ne mora biti skupo. Ok, košta malo više ali nije skupo.
Za Astru bih se složio, ali zaključno sa G, takođe i Vectra B oba od 2002 kada je GM krenuo da cinkuje kompletno vozilo. Sve sa canbus-om, uključujići senika bih izbegavao. Ne znam za šta ćeš Dejča prevashodno da koristiš vozilo ali ako ti je glavno tegljenje cveća, zemlje, saksija... Dacia Pikap, 1,9 dizel, malo troši, raga od motora, ima dobar menjač, ima polušasiju, zadnja vuča ili 4x4 delova ima kvalitetnih.
Ne moze dacia, eee jedna li je muka, a cevi za sanke kako da prevezem. Visoko je i gore nemoze nosac. Senicu je pod visok, lako se montira nosac na krovu, dimenzije vozila mi odgovaraju za u garazu, benzinac nema plivajuci, koliko i kako bih ga ja vozio trajalo bi to naravno podrazumeva se da odmah sledi reset tj. servis i po potrebi nove gume. Znaci da se kupi, i +500e.bruyoni wrote:
Za Astru bih se složio, ali zaključno sa G, takođe i Vectra B oba od 2002 kada je GM krenuo da cinkuje kompletno vozilo. Sve sa canbus-om, uključujići senika bih izbegavao. Ne znam za šta ćeš Dejča prevashodno da koristiš vozilo ali ako ti je glavno tegljenje cveća, zemlje, saksija... Dacia Pikap, 1,9 dizel, malo troši, raga od motora, ima dobar menjač, ima polušasiju, zadnja vuča ili 4x4 delova ima kvalitetnih.
Sa dizel motorom ih ima puno ali svasta pricaju za taj plivajuci pa ne znam
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Šta ima da pitam kad sam sad platio skf za moj auto komad 2900, druk ležaj je ovde 6000 a drugar mi doneo iz Rusije za 30 eura, kad se hoće pravi deo on košta al sto kažeš moraš po katalogu.bruyoni wrote:A jesi li pitao pošto su Delphi pakne, SKF ležaji i Linex sajle za Ladu? Plus ruke majstora. Ne bi to izašlo značajno niže od tih 20k koje si dao za Fiestu.aleko-2141 wrote:... dva zadnja ležaja, paknovi, sajila ručne su izašle skoro 20 000 din, mali servis je oko 12 hiljada, sad dolazi veliki i mali znači i tu jedno 30 000...