Iz Samare u Samaru
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Iz Samare u Samaru
Pa bolje je kad je gore na haubi nego dole kao kod kocka lade. Nego to je najmanji problem da i mi postavimo jednu na haubi. Razmislicemo o tome letos.
-
travelman
Ebo zivot bez vagine i Ladurine
...
To je dobitna kombinacija, zato sam i istrcao napolje cim je upekla zvezda. Ide mi na ganglije ona iglica karba, navikao sam da sve fercera kako treba pa prvi suncani trenutak iskoristi za igrarije ...
Demontaza mi je postala rutina u proteklom periodu. Minut dva i op ...
Obracam paznju na sitnice, po skidanju poklopca mislim da je nivo goriva ok ... do pola je ...
windows 7 print screen
...
Nema trunja u karbu, gorivo kupujem gde stignem jer ovo je Lajka i guta sve. Vide se povrsinske fleke ali sam iznenadjen čistoćom ... mada karb je deda servisirao pre nego sam je kupio od njega ...
image hosting over 10mb
...
Odmah se bacam na iglicu plovka, ona je cilj igranke. Ubrzo potvrdjujem moje sumnje i uveravam se u tačnost dijagnoze zbog čega karb ostane bez goriva.
Uspeo sam i da uslikam kako je iglica u polozaju off dok je plovak spusten. E onda mi pade na pamet jedna sitnica, koliko se sećam na nekim karbovima sam vidjao oprugicu kojom je iglica povezana sa onim jezičkom na plovku i on je ujedno i vuče na dole kako nivo opada.
Te oprugice kod mene nema ... nema ni njenih ostataka pa da kazem da je spala u lonče karba. Vidim urez na iglici gde bi ona trebala da stoji ... a tu je i jezičak na plovku ...
gif hosting
...
screen shot pc
...
Kapiram da je arbajt gotov jer treba nova iglica, ništa do daljnjeg. Setim se da mi je Dejca predlozio da malo ispoliram iglicu vodenom šmirglom pa ajd da ga poslusam. Mozda će tada lakše da klizi. Skidam je ... odvija se kljucem 11 ...
20mb image hosting
...
Ali ništa ni od te rabote, napravljena je iz jednog dela i nema vadjenja ...
image hosting
...
Proverio sam ler diznu i radi. Ne znam kako izgleda gumena zastita na novoj ali na ovoj mojoj se sjebala ali je bitno da dihtuje. Čekam brata Bokija da mi dodje na proleće u goste i da otvorimo sezonu igrarija pa cemo i to zameniti ...
images upload
...
Kupljeno dovodno i odvodno benzinsko crevo, htedo i to danas da sve izmenjam u kompletu + da napravim brezone za kućište filtera ali sam ostavio za sledeći put kada se bude stavljala nova iglica. A taj sledeći put će biti negde oko 1, maja
...
Ispraksovao sam se gde i kako da kucnem srafcigerom pa vise nema skidanja filtera ...
image hosting over 2mb
...
To bi bilo to. Skupljen alat i trk na kuvano vino
...
...
... samo kod mene alat ne stoji u gepeku kao kod onih sto teraju 11x
... jbg, ovo je Samara a ona tera dalje i kad dijagnostika izbaci grešku
...
screengrab
...

To je dobitna kombinacija, zato sam i istrcao napolje cim je upekla zvezda. Ide mi na ganglije ona iglica karba, navikao sam da sve fercera kako treba pa prvi suncani trenutak iskoristi za igrarije ...
Demontaza mi je postala rutina u proteklom periodu. Minut dva i op ...
Obracam paznju na sitnice, po skidanju poklopca mislim da je nivo goriva ok ... do pola je ...
windows 7 print screen...
Nema trunja u karbu, gorivo kupujem gde stignem jer ovo je Lajka i guta sve. Vide se povrsinske fleke ali sam iznenadjen čistoćom ... mada karb je deda servisirao pre nego sam je kupio od njega ...
image hosting over 10mb...
Odmah se bacam na iglicu plovka, ona je cilj igranke. Ubrzo potvrdjujem moje sumnje i uveravam se u tačnost dijagnoze zbog čega karb ostane bez goriva.
Uspeo sam i da uslikam kako je iglica u polozaju off dok je plovak spusten. E onda mi pade na pamet jedna sitnica, koliko se sećam na nekim karbovima sam vidjao oprugicu kojom je iglica povezana sa onim jezičkom na plovku i on je ujedno i vuče na dole kako nivo opada.
Te oprugice kod mene nema ... nema ni njenih ostataka pa da kazem da je spala u lonče karba. Vidim urez na iglici gde bi ona trebala da stoji ... a tu je i jezičak na plovku ...
gif hosting...
screen shot pc...
Kapiram da je arbajt gotov jer treba nova iglica, ništa do daljnjeg. Setim se da mi je Dejca predlozio da malo ispoliram iglicu vodenom šmirglom pa ajd da ga poslusam. Mozda će tada lakše da klizi. Skidam je ... odvija se kljucem 11 ...
20mb image hosting...
Ali ništa ni od te rabote, napravljena je iz jednog dela i nema vadjenja ...
image hosting...
Proverio sam ler diznu i radi. Ne znam kako izgleda gumena zastita na novoj ali na ovoj mojoj se sjebala ali je bitno da dihtuje. Čekam brata Bokija da mi dodje na proleće u goste i da otvorimo sezonu igrarija pa cemo i to zameniti ...
images upload...
Kupljeno dovodno i odvodno benzinsko crevo, htedo i to danas da sve izmenjam u kompletu + da napravim brezone za kućište filtera ali sam ostavio za sledeći put kada se bude stavljala nova iglica. A taj sledeći put će biti negde oko 1, maja
Ispraksovao sam se gde i kako da kucnem srafcigerom pa vise nema skidanja filtera ...
image hosting over 2mb...
To bi bilo to. Skupljen alat i trk na kuvano vino
...
screengrab...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Iglicu ti rekoh da imam, opruga na iglici ne postoji, mislim da imam i tu gumicu za ler dizne, ako si kod kuće radnim danima posle 15h donecu ti.
-
travelman
Ne postoji opruga iglice kod Samare
...
To su novi momenti za mene, pre ovoga sam zadnji put rasturao karb pre nekih 30 godina
...
Nisam ti trazio iglicu jer nisam bio siguran da je u njoj glavna jeba. Sad kad je sigurica, davaj davaj
... predpostavljam da su te tvoje oridjidji i sigurno su kvalitetnije od ovih sto se nude na prodaju ...
To su novi momenti za mene, pre ovoga sam zadnji put rasturao karb pre nekih 30 godina
Nisam ti trazio iglicu jer nisam bio siguran da je u njoj glavna jeba. Sad kad je sigurica, davaj davaj
... predpostavljam da su te tvoje oridjidji i sigurno su kvalitetnije od ovih sto se nude na prodaju ...- aleko-2141
Imam ih dve tj tri jedna je kod mene a da me ubiješ ne znam jesu nove ili moja stara al svakako je bolja sigurno
-
bortlonger
- Automobil: lada
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
travelman
Re: dejca, Lada riva 2107
Beograd je najvece selo u srbiji
... upravo zbog tebe i takvih kao sto si ti koji se ponosite stanovanjem u njemu. Ja sam klikere ucio da igram na terazijama ali to nikada nisam spomenuo niti smatram nekom privilegijom. Svaki q.c je dosao iz 3 lepe i sad se hvali stanovanjem u krugu dvojke. Pa znas li ti da na vracaru i u krugu dvojke, tzv elitnim delovima grada, stanuje najveca sirotinja koja i dan danas zivi u onim udzericama i sora u zajednicku klonju iako je 21. vek. Ako spadas u 1 promil onih koji imaju p.hause od par stitina hiljada evrova onda ti skidam kapu.
Da imas hrabrosti, kao sto nemas
onda bi seo u to plasticno gomance i provozao bi se okolinom i zakljucio da se u belom svetu niko ne hvali stanovanjem u centru grada vec svi beze sto dalje od njega.
Lada vs plasticna gomanca
...
Za sve pare volem vas tako nabedjene koji mislite da smo ljubomorni na vasu PVC ambalazu
... nista sladje nego kad se nadje neka jajara koja pokusava da mi oduzme prednost, jedino nasta mogu da budem ljubomoran su nivaši kojima zavidi sto imaju r.bar a ja ga nemam.
Brani travi čast nas ladaroša, ne samo rečima nego i na delu. Ali za to treba imati mooda a ne samo pametovati i kriti se iza tastature
...
Jedno jajce slicno tebi je ovako prošlo pre par godina, jedina mana mu je sto je podcenio ladu
...

...
Na samurajki, na samoj bocnoj ivici branika je samo ostao trag njegove farbe i nista vise. A njemu je sva borbena oprema otisla u 3 lepe
...
I posle kazu kako su plastikaneri sigurni
... pa sta bi bilo da sam mu tek prodro duboko a ne samo se naslonio na njega
...

...

...
Kolegi Medžiku, jos jednom hvala na strucnim savetima
...

...
Sad odo da karam nešto vlažno, ti mi tako mastan i plastičan više nisi zanimljiv
...
Da imas hrabrosti, kao sto nemas
Lada vs plasticna gomanca
Za sve pare volem vas tako nabedjene koji mislite da smo ljubomorni na vasu PVC ambalazu
... nista sladje nego kad se nadje neka jajara koja pokusava da mi oduzme prednost, jedino nasta mogu da budem ljubomoran su nivaši kojima zavidi sto imaju r.bar a ja ga nemam.Brani travi čast nas ladaroša, ne samo rečima nego i na delu. Ali za to treba imati mooda a ne samo pametovati i kriti se iza tastature
Jedno jajce slicno tebi je ovako prošlo pre par godina, jedina mana mu je sto je podcenio ladu

...
Na samurajki, na samoj bocnoj ivici branika je samo ostao trag njegove farbe i nista vise. A njemu je sva borbena oprema otisla u 3 lepe
I posle kazu kako su plastikaneri sigurni
... pa sta bi bilo da sam mu tek prodro duboko a ne samo se naslonio na njega 
...

...
Kolegi Medžiku, jos jednom hvala na strucnim savetima

...
Sad odo da karam nešto vlažno, ti mi tako mastan i plastičan više nisi zanimljiv
-
travelman
Jedan sasvim običan dan ladaške sirotinje, ništa posebno i ništa vredno pažnje ali čisto informativnog karaktera za one koji na zadnjem staklu imaju nalepnicu sa brojem telefona gde mogu pazvati pomoć tokom cela 24h kada ostanu u kvaru.
Ova moja trulja, zvana Ladurina NE osta u kvaru nikada
... a pare se moraju potrošiti na nešto ...
Ovaj vikend ništa pametno nisam imao u planu pa reko ajd da mu ga dam malo po gasu. Ujedno i pokazna vezba za one gore pomenute koji pre svakog izlaska van grada teraju PVC gomaNce na dijagnostiku.
Jutarnje razgibavanje.
I šta kažete rodjaci, mi Ladaši smo ljubomorni na te vaše prljave i prašnjave plastične igračkice.

...
Naravno, do vrha.
Pre par godina situacija sa pumpe ... ja punim ladurinu do vrha a tip pored mene vadi 500 din da plati ono što je sipao u A8
...

...
Prva stanica ...

...
Malo šetnja, kafica ovo ono ...

...

...
Ovde ga gasiram pravo ... podne je već uveliko prošlo.

...
Beše juče lep i prijatan dan, stajalo se na svakoj krivini što je rezultiralo dolaskom u Arad u kasnim popodnevnim satima.
Rano se smračilo, zimsko vreme čini svoje ali mi to nije smetalo. Jedino nije bilo prilike za fotkanje ali dve crnkinje po ceni jedne su nadomestile sve nedostatke.
Povratak pod fenjerima mada ni to nije neka mana jer su samarini fenjeri pod dugim svetlom izlazili kao pobednici u svakom duelu sa kineskim ksendzama i kojekakvim trandzama za volanom ...

...
...
Pre polaska 5ominutno zagrevanje pa to iskoristi kao priliku za manekenisanje.
Sad da me neko pita što to nisam uradio po danu, rekao bi da nemam pojma. Verovatno zato što mi to nije ni bila namera ali sam se onda setio pojedinaca koji su me u predhodnom periodu pitali šta je sa samarom i u kakvom je stanju.
Kakva je takva je, moja je
...

...

...

...
Motorče gura i dalje, troškari ulje ali zato bljuje vatru na auspuh ...

...

....
I za kraj, uz pesmu ringe ringe raja došo čika paja, jedno veliko i javno HVALA bratu Skoriću kao sponzoru ovog skitarenja.
Rasprodajom njegovih koruba obezbedila su se neophodna materijalna sredstva
....
...

...
Sve u svemu 500 km od svitanja do sumraka. Solidno za ovu moju matoru kljusinu ...
Ova moja trulja, zvana Ladurina NE osta u kvaru nikada
Ovaj vikend ništa pametno nisam imao u planu pa reko ajd da mu ga dam malo po gasu. Ujedno i pokazna vezba za one gore pomenute koji pre svakog izlaska van grada teraju PVC gomaNce na dijagnostiku.
Jutarnje razgibavanje.
I šta kažete rodjaci, mi Ladaši smo ljubomorni na te vaše prljave i prašnjave plastične igračkice.

...
Naravno, do vrha.
Pre par godina situacija sa pumpe ... ja punim ladurinu do vrha a tip pored mene vadi 500 din da plati ono što je sipao u A8

...
Prva stanica ...

...
Malo šetnja, kafica ovo ono ...

...

...
Ovde ga gasiram pravo ... podne je već uveliko prošlo.

...
Beše juče lep i prijatan dan, stajalo se na svakoj krivini što je rezultiralo dolaskom u Arad u kasnim popodnevnim satima.
Rano se smračilo, zimsko vreme čini svoje ali mi to nije smetalo. Jedino nije bilo prilike za fotkanje ali dve crnkinje po ceni jedne su nadomestile sve nedostatke.
Povratak pod fenjerima mada ni to nije neka mana jer su samarini fenjeri pod dugim svetlom izlazili kao pobednici u svakom duelu sa kineskim ksendzama i kojekakvim trandzama za volanom ...

...
...
Pre polaska 5ominutno zagrevanje pa to iskoristi kao priliku za manekenisanje.
Sad da me neko pita što to nisam uradio po danu, rekao bi da nemam pojma. Verovatno zato što mi to nije ni bila namera ali sam se onda setio pojedinaca koji su me u predhodnom periodu pitali šta je sa samarom i u kakvom je stanju.
Kakva je takva je, moja je

...

...

...
Motorče gura i dalje, troškari ulje ali zato bljuje vatru na auspuh ...

...

....
I za kraj, uz pesmu ringe ringe raja došo čika paja, jedno veliko i javno HVALA bratu Skoriću kao sponzoru ovog skitarenja.
Rasprodajom njegovih koruba obezbedila su se neophodna materijalna sredstva
...

...
Sve u svemu 500 km od svitanja do sumraka. Solidno za ovu moju matoru kljusinu ...
- aleko-2141
E da ne radim ovo sto radim pa da imam vremena kao ti za putovanje :-)
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
cekaj bre travi, kakve su ovo boje po Ladi? ne hvalis se... super izgleda. 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
-
Boki78
Isprva deluje cudno, al realno skroz je super i bas ostavi utisak. Sto se mene tice odlicno
Planiraj subotu sa uzivo inspekciju i radnu akciju....
Da bre, sto je ovako isara, meni bila lepsa pre, ono fabrika uvek sam za to.
ccc ...aj sto je on mator i lud,to je opste poznato .....al sto li usra auto da mi je znati

Ne ....sapunjam macora