Potrosnja!!!

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Sinoc sam potrosio punu bocu plina (40L) i presao tacno 260 kilometara - dakle prosecna potrosnja je nekih 15l na 100 kilometara (15 - 16) GRADSKE voznje jer je svih 260 predjeno po gradu dakle nisam isao nigde van grada ove 3 nedelje.
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Mnogo mu to dodje :shock:
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

sale89bre

Post by sale89bre »

Shone brate, kakav ti je karb na tome? Dupli dvogrli? :lol:
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Mnogo al toliko trosi :) Inace uradjen je servis plinske instalacije, Kablovi, svecice i te zajebancije su ok. Zasto toliko trosi ... bem li ga ja - mozda i do mog nacina voznje. Karb je onaj standardni ladin :))
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Pera

Post by Pera »

Izmeri ti kompresiju i pregledaj ventile,tolko nekad i Niva ne trosi.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

sto jes, jes... tu je stelovanje ventila i reparacija karburatora u najavi(bilo odavno)+ pregled da nesto ne curi... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

samara1500

Post by samara1500 »

Ako je zakivao one gužve na gazeli i brankovom mostu, ovakva potrošnja i nije nemoguća. Kada se meni to desi, ode potrošnja i preko 13 (na motoru 1.3)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Pera

Post by Pera »

Verovatno bi napomenuo da su bile takve guzve.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Potrosnja!!!

Post by altinjanin »

Hajde malo da dignem temu..vezano za potrosnju i kvalitet goriva[benzin i plin]..gde sipate,koja pumpa,koju vrstu.? ja pratim vec duze vreme,i sipao sam gde nisam :D ali poslednjih meseci mi je plin na Gazpromu tj.Nis-u odlican. Nema nikakve "knedle",potrosnja oko 8 .9.litara.Benzin sipam iskljucivo G drive ,100 oktana.Lajka potpuno podivlja.Cuo sam da Petrol ,plin hvale[Ne Europetrol],ali nisam jos sipao,tj.nemam blizu. Na Lukoilu sam sipao par puta plin,sabio mi je 10 litara dok sam upalio :mrgreen: ..mislio sam da nesto nije u redu sa lajkom,ali kada sam sipao ponovo na Gazpromu ili Nis-u,viidm da je sve ok :prvi ...eto,malo cisto da carvljamo ;)
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Ja gde god sipao on proguta :-D

travelman

Post by travelman »

Plin uglavnom sipam na velikim pumpama ali kada sam van grada i muka me natera onda sipam gde stignem. I nikada nisam imao problema sa istim.
Na golfu je mali rezervoar, 30 litara pa se zato dopunjavam na svakoj krivini. Sad ga uglavnom točim na europetrolu jer mi je blizu posla a pre toga na nis.u i knez petrolu.

I da ponovim, za sve ove godine gde god da sam ga sipao, bilo preko ili kod nas, auto se uvek isto ponaša i perfektno fercera.
Filter samo jednom zamanjen i to na prvom servisu po ugradnji. Od tada je prešao 60000 bez ikakve jebe. A i ne planiram da ga menjam ...
Potrošnja 10 litara na otvorenom, isto troši i kada ga gazim i kada ga milujem i mazim. To mi nikako nije jasno ...
Po gradu ni ne merim jer ga tuda i ne vozim.

Samara je čistokrvna benzinjara, pojim je takodje na europetrolu. Sad sam je za vikend natočio do vrha i 2 puta je dopunio na predjenih 100 km otvorenog puta.
Oba puta je potrošnja bila 7,5 litara pri brzini 80/90 km.

Po gradu beogradu troši 10/11litara a od kako je zahladnelo 11/12 litara :evil: ... Ali jbg, volem matoro.

Što bi rekli švedjani, zima ali standard ;) ...

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Gas na Lukoil, Petrol, Knez, Daki ponekad OMV. NIS izbegavam pre 5-6 godina dva puta sam sipao i oba puta katastrofa od potrošnje tako da sam digao ruke od njih. Kod ovih ostalih je manje-više sve isto, nisam primetio neku razliku u potrošnji i ponašanju. Možda se osećala razlika kada natočim u inostranstvu ali ne mogu reći da je bila ogromna. Na ladi je potrošnja gasa bila od 7 l/100km, magistrala 70-90 km/h do 9 kad zaglavim po BG gužvama, nekoliko puta je bila 12 ali sam to po autoputu vukao visoku dvoosovinsku prikolicu. Autoput na 120-130 skoro 8 l/100 km. Filteri po preporuci menjani jednom godišnje. Filter tečne faze je značajnije bio prljav na prva dva menjanja po ugradnji zbog otpada u sistemu na svim ostalima zamenama se jedva primećivala prljavština.
Bnezin sipam bilo gde samo da je pumpa prometna i tu se baš oseti razlika između naše i strane čorbe naročito na motociklu. Probah nekoliko puta shell i agip 100 oktana perverzije ali razlika u ceni nije opravdana u odnosu na običnu 95 čorbu, bar za regularne mašine. Naš od 100 i 98 jeste bolji od onog od 95 ali verovatno samo zato što ga ne uprljaju baš ko što znaju onaj normalni.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Sipam na Petrolu plin, mogu da spustim potrošnju i na 10 i po ovo sto vozim na posao al me mrzi da kilavim pa je tako oko 11, na otvorenom može ispod 9, benzin sipam 100 oktana, ne znam koja bi bila potrošnja da je motor zdrav :-D
Pošto guta sve nisam primetio razliku u plinu kad sipam u Bosni al sa benzinom u Bosni bolje radi.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Plin u Samaru sam sipao na Lukoil, gorivo takodje jer mi je tako bilo lakse kad dodjem po plin. Sada benzin sipam iskljucivo na NIS (poslednje 3 godine), prvo zato sto mi je najbliza od svih pumpi koje imam ovde a i gde god da krenem uvek mi usput, a drugo njihovo gorivo mi se najbolje pokazalo. Do skoro sam u Vectru sipao 98icu a od pre 3 nedelje su uveli G-drive od 100 oktana pa sad sipam to. Caleta sam takodje naucio da sipa na NIS i to 98icu ali nisam siguran da to jos uvek postuje (mislim na vrstu benzina, a gorivo sigurno sipa na NIS).

na OMV nikad nisam sipao (mada njihovo gorivo dosta hvale) jer mi je njihova pumpa na suprotnoj strani grada i bas me mrzi da idem do tamo. pre NIS-a sam sipao na EKO i to onaj od 98 oktana (valjda ga zovu racing) ali mi se ono najgore pokazalo, jednostavno katastrofa. sta da kazem kad imam drugare koji rade na toj pumpi a gorivo sipaju na NIS i OMV... Jedno vreme sam sipao (kada se pojavilo) na Lukoil-u onaj njihov ECTO benzin i nije bio los, pogotovo mi se u Corsi dok sam je vozio bas dobro pokazalo. Kada sam posle Lukoila presao na EKO potrosnja na Corsi mi je porasla bar za 30%, doduse isla je i malo bolje sa onom EKO racing 98com ali ne toliko koliko ga je vise trosila tako da sam se vratio na Lukoil a nesto kasnije poceo da tankam na NIS sva vozila sve do danas jer mi je Lukoil takodje na suprotnoj strani grada i gotovo nikad mi nije usput tako da sam morao bas namenski da odem do tamo i to je vremenom krenulo da me smara (dok sam tankao plin u Samaru na Lukoil sam morao da idem jer je to bilo jedno od dva mesta gde je tada mogao da se sipa plin, drugo mesto je bila EKO pumpa a plin im je bio los, odnosno kvalitet se stalno menjao od ture do ture pa su cak i taksisti poceli da ih izbegavaju i svi su plin sipali na Lukoil-u).
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Boki78

Post by Boki78 »

Sipam kod brata Kneza, ne zato sto sam ocaran kvalitetom vec cenom. Trenutno 70.9 i uvek je pumpa u Jerkovica najjeftinija kod mene. Ako me mrzi da se verem do Kneza, sipam u Univerzumu iza coska, a tamo je promenljivo u zavisnosti od dobavljaca. Nekad ide ko baba, nekad ko avion. Potrosnja 7-8 otvoreni put, 10-12 grad u zavisnosti od guzve i stila voznje.

Post Reply