Pezo 307 HDI karavan

Moderator: lengenda

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Pezo 307 HDI karavan

Post by aleko-2141 »

Pre bi uzeo zakacen i znam da je takav nego ulickan
Dejca, šta god treba pitaj bar mi pežo nije stran.

travelman

Post by travelman »

A zasto bi uzeo zakacen kad ima onih koji nisu zakaceni ... ta mi logika nije jasna.

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Većina odradjena ovde jeftino i natrpano gita

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

travelman wrote: 307ica karavan ... za moj ukus jedan od retko ruznih auta,
A mene pa jedino ona ne podseca na pogrebno vozilo.
travelman wrote:Kazes senik vuce u stranu, enterijer los, spolja izgreban. Za pezoa si vec rekao falinke. Jedino me zanima koje su mane bile na meganu.
Koliko vidim, sve mehanicki problemi. Ludilo brate, igranka u najavi.
Megan je bio skuplji.
travelman wrote:vec si spucao ladinu vrednost u pezoa a nisi ga ni probao.
Ovo sto sam dosad dao pitanje je dali bi zakrpilo rad na ladinom motoru, a ostalo...
travelman wrote:LImarija :evil: ... jesi nas brat ali sto si kupovao auto kome je momentalno potrebna pomoc prijatelja limara.
Koliko se secam i tvoja samara je posetila limara brzo po kupovini. :) Sad to na pragu sto je nagnjaven i tu korodirao i nije neka mana da se samo zbog toga odustane.
travelman wrote:retko se nadje neko ko bi sve te mane priznao. Obicno su hvalospevi, kola iz uvoza su idila.
Ma sta ima da se krije, nasetao sam se tri meseca i video sve i svasta. Nijedna kola za 2000e. sa zapada nisu bila idealna i ne postoje, da sam to trazio ne bih nista ni kupio. To sto sam dosad dao pra je malo koliko sam se ja nadao. Ostala je jos i registracija koju ja i ne racunam kao trosak jer to se radi za svaki auto svake godine.
Lada je odsluzila svoje, ja vidim i odlicno je poznajem i znam sta se je u nju trebalo odraditi, ona je bila za debeo debeo remont. OPET kazem nikada se ja lade ne bih odrekao da ih ima novijeg godista. Da postoji samara ili 2104-ka stara 10 godina sa 60-70 hiljada na satu pare ne bih zalio.
Kad sam one silne primerke ispustio tamo 2013-14 kada je i bilo dobrih eto to sad placam, ali i moja lada je tad bila u jos dobrom stanju i nije mi se dalo zameniti je.
Ko ne plati na most zna se sta ga ceka, ma idemo dalje.

travelman

Post by travelman »

Koliko se secam i tvoja samara je posetila limara brzo po kupovini.
Lose se secas.

Koliko se ja secam moja samara je odmah po kupovini krenula na put do beča i dalje :!: .... i odvozala 1500 km za 3 dana bez ikakvog preblema. Sve to lepo pise na 1. strani moje teme.

A limara nikada nije videla niti ce ga videti.

A sad neka se javi neki junak, ako takvog uopste ima, koji je odmah po kupovini vozila iz uvoza seo u njega i krenuo na neki put. Ili je prvo otisao kod majstora i izmenjao ovo ono ...

Necu da ti mracim temu, ipak si ti nekada bio nas brat bez obzira sto si se sad priklonio drugom jatu i njihovim recnikom opanjkavas ladurine.

Ziv bio ... i ti i lada, pardon pug ....

dejca

Post by dejca »

Zašto tako travelman, lade nikada nisam opanjkavao niti kudio. To tvrdim i dalje da je odlično vozilo ali kada je u mladjim godinama, kada ih vreme pregazi što je nažalost realnost šta ćemo više od njih tražiti. Ja ih u svakoj poruci hvalim a ti kažeš da ih kudim.
Drugo, čovek od kog sam kupio kola je mehaničar pa kad su već bila u garaži kod njega zamolio sam ga da kola pretrese i zameni šta treba.
Treće, valjda je normalno da kad se kupe polovna kola da se zameni ulje, antifriz, kaiševi itd. Ili sam trebao sa sa tim starim delovima da vozim kola.
Četvrto, polako ići će i pežo na probnu vožnju do makedonije, onako da se napuni rezervoar naftom i neki kanister i da se vozimo pola godine sa naftom od 100 dinara.
Pokušaću da nadjem tvoje reči gde si rekao da je na tvojoj samari po kupovini limar zakrpio dve rupice na pod pragu.

travelman

Post by travelman »

Nemoj se dzabe muciti, limar se nigde ne spominje u mojoj temi. Samo ga je ljubomorni Strumpf prizivao jer je hteo da iZede sam sebe sto sam je ja ugrabio pre njega.

.....
Placena je 670e, sa svim troskovima odlaska gledanja, odjave, placanja prenosa, prevoza do bg i bg tablica, izasla je na okruglo 800e.
Sta reci, odrekao sam se godisnjeg odmora za ovu godinu i jos nekih uzitaka a za uzvrat sam dobio auto koji u voznji ne pokazuje znake umora. Presla je 80000, motor odlicno vuce i poteze a za predjenih 200km do bg potrosnja je bila oko 6.5-7 lit benzina. Trap odlican, kocnice ok, sve 4 zimske gume nove i u garanciji, akumulator u garanciji, auspuh od izduvne grane komplet nov, nova benzinska creva, nova pumpa goriva, altenator servisiran, novo ulje i filteri, nova letva volana itd itd... Limarijski zdrava, jedino rupa velicine malog klikera ispod vozacevih nogu i to je sve. Brave na vratima kao nove, svi elektro uredjaji rade a od ulaganja jedino treba promeniti lezaj prednjeg tocka i manzetnu homokinetickog zgloba. Danas sam obavio sistematski pregled kod cika elektronicara tako da ce je on bolje i strucnije opisati.
...
samarica bila kod mene u dvoristu da pokusam da joj nadjem mane.
Ma kakve mane i nedostaci ? Pa sve toliko sija i blista da sam zaslepeo. Odusevljen sam kako izgleda. Kilometraza izgleda prava, prtljazni prostor kao nov, izgleda da je ova samara vise boravila u garazi nego na putu.
OK, ima par sitnica, ali s obzirom na godiste to je zanemarivo. Predlog je bio da se pod hitno nabave korube.
Inace sta dodati ? Pa kad se covek preracuna koliko kostaju cetiri nove zimske gume, akumulator, komplet creva, ... tesko da je bivsi vlasnik povratio ne tako davno ulozene novce.
Sedista ocuvana, tapaciri nebuseni, lik je tek razmisljao o ugradnji autoradija pa nikada i nije ugradio zvucnike. Pepeljara cista, kao da niko nikada nije pusio u autu. Nebo perfektno belo i cisto. Ma prosto nemoguce za sve ove godine da skoro nema nikakvih znacajnijih tragova koristenja.
OK ima. Sofersajbna ima ispod retrovizora naprslinu kao crtu duzine nekih 5 cm sa unutarnje strane, mada mi nije jasno kako je ta naprslina mogla da se pojavi.
Oko zadnjeg levog ruba malo gitovana, izgleda da ju je neko malo ocesao ali nista strasno i to je sanirano. Suvozacevo sediste malo pocepano na jednom mestu pa zakrpljeno ali opet nista strasno jer je bas na sednom delu a naslon je ko da je sad iz fabrike.
....
Kolega sa posla kupio tojotu corolu sa pocetka 90ih, znas sigurno koji je model jer ih i dan danas ima na putevima.
Skupio 1500e za punta i bezuspesno ga jurio mesecima. Slicajno natrci na korolu, matori umro a deca je prodaju za daj sta das jer ih ne interesuje ni za lek. Auto ko nov, malo presao ... ako ti kazem da ju je platio 600e + prevod registracija i ostale sitnice neces verovati ali znaj da ga je kostala duplo manje od nekog auta iz uvoza a sigurno je duplo bolja od svakog uvezenog.

Sve nas ceka globalizacija, nekoga pre a nekoga kasnije tj nekoga ce manje da boli a nekoga vise. Sve zavisi koje kakve srece.

dejca

Post by dejca »

Limarijski zdrava, jedino rupa velicine malog klikera ispod vozacevih nogu i to je sve
Epa na to sam mislio, znam da je negde pisalo nesto, dobro ko prizna pola mu se prasta ;) A eto to je mene tad bas iznenadilo odkud i ta mala rupica na onako savrsenom autu. Ali eto godine.
travelman wrote:Sve nas ceka globalizacija, nekoga pre a nekoga kasnije tj nekoga ce manje da boli a nekoga vise. Sve zavisi koje kakve srece.
To i ja pricam, svim nasim ladama (nive ne racunam) ce za par godina doci kraj i hteo nehteo mora se nesto kupovati zapadno, sto je jos gore sto novija vozila ona imaju vise delova i elektronike i komplikovanija su za odrzavanje.
Pazi ovako, izvadio sam gidore iz lade i eno ih pozadi cute u dvoriste i pita me danas zena sto ne stavis sad one gidore u ova druga kola, a ja reko a stacemi. :sad: :( :mrgreen:

Jedino je nas aleko imao hrabrosti za remont svog aleka kako treba i kome pricam za njega pitajume dali je on u vinklu. A ja ga krvavo branim. :!:

aleko-2141

Post by aleko-2141 »

Pa nije to svi znaju :-D

masan_motor

Post by masan_motor »

Čestitam na novom automobilu ali moram da primetim da si ko moja žena. Sviđa ti se jedno, hoćeš drugo a kupiš nešto potpuno treće :lol:

masan_motor

Post by masan_motor »

Presla je 80000, motor odlicno vuce i poteze a za predjenih 200km do bg potrosnja je bila oko 6.5-7 lit benzina.
ide ko pred smrt, troši ko kamaz :D
Trap odlican, kocnice ok, sve 4 zimske gume nove i u garanciji, akumulator u garanciji, auspuh od izduvne grane komplet nov, nova benzinska creva, nova pumpa goriva, altenator servisiran, novo ulje i filteri, nova letva volana itd itd...

Swe nowo, menjano iz radoznalosti a ne zato što se sve raspalo :lol:
Limarijski zdrava, jedino rupa velicine malog klikera ispod vozacevih nogu i to je sve.

Male rupice, za sreću valja se noga da propadne nek ide život. To mora da je neko probušio namerno nemoguće lada da istruli :lol:
svi elektro uredjaji rade

A lada ima nema šta nema elektro uređaja sva 4 žmigavca i upaljač :kez
a od ulaganja jedino treba promeniti lezaj prednjeg tocka i manzetnu homokinetickog zgloba.

Ma sitnica :D

masan_motor

Post by masan_motor »

dejca wrote: Treće, valjda je normalno da kad se kupe polovna kola da se zameni ulje, antifriz, kaiševi itd. Ili sam trebao sa sa tim starim delovima da vozim kola.
Pa valda si provalio da je ovde ekipa na forumu da menja kaiš tek kad se pokida i zakuca ventile pa opet stave neku kopiju kopije za 200 dinara i mirni su mesec dana :D

Ma pusti travelmana ljubomoran je proći će ga. Otkad se skrljao sa lošim kočnicama i jedva sa kilo farbe za radijator zamuljo ladu, nije više svoj! :evil:

dejca

Post by dejca »

masan_motor wrote:Čestitam na novom automobilu ali moram da primetim da si ko moja žena. Sviđa ti se jedno, hoćeš drugo a kupiš nešto potpuno treće :lol:
Hvala masni, bas tako ko sto kazes. U prvom planu je bio senik, u kombinaciji je jos bio ford fokus, ford fusion, astra g, skoda fabija, pa i megan. Pezo ni u snu nije bio planiran, ali eto desilo se. Odosmo da vidimo kola sto je covek doterao i pade odluka momantalno kad smo videli pezo uzivo. Senik je imao puno mane, ranije sam ih nabrojao ali i pored njih imao je i razlicite brojeve na staklima.
To je sto je, jedno iskustvo vise oko kupovine kola sam prosao i zakljucak da za 2000 e. tesko moze da se nadje vrlo dobro zapadno vozilo.

masan_motor

Post by masan_motor »

Može da se nađe ali moraš non stop da visiš na oglasima i pratiš, čim se pojavi oglas da zoveš i sedaš u auto. Ja kada sam prodavao auto, kako stisnem ono dugme objavi oglas posle par sekundi zove preprodavac i odma dolazi. Dal si spreman na tu psiho torturu jbg dal se isplati? Tako mi pre mesec dana pobegoše rial 15" prelepe ko nove alu felne sa novim zimskim gumama za 150 evra. Toliko sam dao za uboge tigruše i više.

A to za stakla to ti je potpuno nebitno. Klizač izgrebe staklo pa ljudi promene, šoferke isto pucaju ko keks danas otkad ih lepe... Loše.

masan_motor

Post by masan_motor »

Što je najluđe travelman je kupio ladu sa skidanom kilometražom, otišao lezaj točka na 80 iljada a ne znam nikoga kome je otisao pre 120 iljada. I jos sa rupama po podu al ga je neko zalivadio na foru "garažiran deka vozijo" :lol: :kez

Post Reply