Pozdrav

OBAVEZNO!!! Pozivamo sve članove da se predstave i napišu nešto o sebi !!!

Moderators: BokeYGTi, zoran86

Post Reply
Teodor

Pozdrav

Post by Teodor »

Pozdrav narode,novi sam na forumu.Zivim u Baru Crna gora,jos uvjek nisam vlasnik nive i ako planiram to duze ali uvijek me nesto odgovori od nje :D E sad moze li mi neko od vas reci zasto bas vozi ladu nivu,koji su razlozi?hvala

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Re: Pozdrav

Post by Dare »

Pozdrav Teodore.
Ja sam je kupio prvenstveno zbog potrebe da u svako vreme stignem tamo gde treba. U međuvremenu sam uvideo brojne prednosti, tako da od 1996. godine vozim Nive.

Teodor

Post by Teodor »

Pozdrav i hvala na odgovoru.Mene uvijek odvuku razne price i onih koji su je imali i koji nisu,sad da li je to zbog totalnog neodrzavanja ili je stvarno toliko losa.To bih volio ako neko moze da mi pojasni njegova iskustva?

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Slabo održavanje i isprobavanje nemogućeg su glavni razlozi.

Kocha
Automobil: Niva

Post by Kocha »

Pozdrav Teodore, Dare ti je dao najbolji odgovor. Ja sam vlasnik NIve manje od tri meseca, ali na terenima je arcim preko 7 godina. Do pre 3 meseca nikada nisam zavirio pod haubu iste, jer su to odradjivali vozaci i mehanicari. I do tada sam mislio da je to lesina raspala, ali jako korisna lesina. To je bilo zbog stanja tih sluzbenih Niva koje su posle 3 godine eksploatacije isle na djubre. Ali, uvideo sam da je to stanje do manjka odrzavanja i odnosa prema tim mucenim Nivama, gde radnici zlostavljaju ta kola kako ko stigne. Sa takvim tretmanom i Mercedes bi izgledao kao olupina posle 3 godine. Od kako imam Nivu, imao sam srecu da sam naleteo na "zdravu". 19 godina star auto, koji je za 3 meseca presao 10000 kilometara. Sem jedne stvari (osovine druk pumpe) koja je ostala kao problem od prethodnog vlasnika, ja nisam imao ni jedan problem. A i to je reseno i djagnostikovano uz pomoc forumasa ovde (hvala Daretu, Aleku i Jeronimu). A peo sam je na vrh Rudnika u uslovima da majku staru rasplacu, i evo vuce tim od 5 ljudi vec dva meseca po teskim terenima bez da je stucnula, plus svaki vikend relacija Kg-Bg i nazad. Ako je odrzavas, redovno proveravas ulje i ostale stvari, dosao sam do zakjlucka da je fenomenalan automobil. Jedina ogromna mana je bezbednost, ali hej, sa Nivom ces tesko biti i umesan u visokobrzinski sudar gde ce ti crumple zone i vadusni jastuci igrati ulogu :D

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Potisujem da što se više vozi auto manje se kvari, dolijem ulje i mogu gde hoću da stignem, dobri delovi po katalogu i stvar rešena, nešto se može napraviti u svojoj režiji ako se ima umeća, videh na netu da koriste nivin nosač reduktora kao nosač menjača kod Aleka, pošto sam u neku ruku bravar navravio sam jači nosač tj konstrukciju za nivin i tako rešio sebe muka.

Post Reply