O sastojaka trebalo nam je (i trebaće nam):
- 1 polovna instrument tabla
- 2 A4 lista foto glossy papira
- 2 A4 lista samolepljivog providnog mat papira
- Dvoslojni selotejp
- Tanka čvršća plastika
- Zeleni sprej za metal
- Štampač, alat i puno strpljenja
Umesto malih 4 delića i jednog velikog, nova tabla biće napravljena iz jednog velikog dela i još jednog prelepljene preko plastike koja prekriva kazaljke. Taj glavni deo sastojaće se iz 4 sloja: A4 foto papira na kojem su odštampane brojke i informacije, zatim sloja providnog samolepljivog papira, sloja dvostranog selotejpa i sloja tanje čvršće plastike. To bi trebalo da bude sasvim dovoljne čvrstine umesto originalnih limova.
Moram napomenuti da smo krv propišali skidajući kazaklju sa kilometar-sata, i da sam je ja slomio a drugar uz veliko mučenje nekako skinuo. Da li je neko pokušavao ovo da skine i koji je najlakši metod za skidanje kazaljke sa iglice km-sata?
Evo slika delova i trenutno dvoslojnog rešenja (foto papir i providni samolepljivi papir).

Reći ću vam da planiramo i ubacivanje još jedne sijalice u tablu. Pored dve iznad i dve sijalice ispod (u tim plavim plastikama) ubacićemo još jednu da osvetljava kazaljke sa unutrašnje strane, odnosno ispod onog znaka "Sputnik" (koji ću ipak u novijoj verziji da uklonim). Osim te modifikacije, takođe ćemo i ofarbati male kazaljke za ta četiri pokazivača.
Takođe, umesto bojenih pozadina za signalne lampica, stavićemo ili neku vrstu matirane bele plastike ili nešto slično, pošto već imamo zelene LED-sijalice kao rešenje. Jedva čekam da nađemo vremena i da završimo tablu, jer mislim da će izgledati sjajno! Kako se vama za sada čini?