Kupovina novog ( polovnog) automobila
Moderators: dejca, Shone89, stalker92
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Kupovina novog ( polovnog) automobila
Ne mora sekvent u Z16SE. Kad smo već kod toga ne mora ni polusintetika da se sipa može modričin vrhunac pod imenom supervisk 15W40, u rashladni sistem može samo voda, česmovača naravno... da do kraja pojeftinimo održavanje. Kako je lepo u tom svetu gde broj bregastih odlučuje ide li sekvent
Ti si sad sarkastican ,ali odgovorno tvrdim da NEMORA sekvent plin u pomenuti model auta ,sa pomenutim motorom ......A TO VRLO DOBRO znas i ti......Sta je BOLJE ,je neka druga prica ,ali dal MORA ili nemora to smo apsolvirali ....
Ove fore sa cesmovacom ,i brojem bregastih ,ostavi ,pa to sa travijem se prepucavaj ....ja kad se zezam zezam se ,a kad pricamo ozbiljno ,onda je ozbiljno .....nema potrebe za sarkazam .....Ili mu pomozi savetom ako hoces,mozes,zelis,ili ga batali .....I sam znas da je razlika u ceni izmedju sekventa i i ovog sa lamda kontrolom bar 200e ,znas da je razlika u potrosnji min 1L ,i ako vec hoces da ga naucis necemu ,onda mu sve lepo nacrtaj i objasni ,da zna ,a ne da ga rendaju renomirani servisi jer nema pojma ....On decko ima problem sa zamenom membrane na raspsivacu na drkavoj ladi JER NEZNA,a ti sad uvatio da isterujes mak na konac samnom dali ide voda ili antifriz ....eee jeee
Pusti nas ,mi cemo se nekako snaci....daj njemu da sapnemo nesto da ga nepreveslaju mangupi
Ove fore sa cesmovacom ,i brojem bregastih ,ostavi ,pa to sa travijem se prepucavaj ....ja kad se zezam zezam se ,a kad pricamo ozbiljno ,onda je ozbiljno .....nema potrebe za sarkazam .....Ili mu pomozi savetom ako hoces,mozes,zelis,ili ga batali .....I sam znas da je razlika u ceni izmedju sekventa i i ovog sa lamda kontrolom bar 200e ,znas da je razlika u potrosnji min 1L ,i ako vec hoces da ga naucis necemu ,onda mu sve lepo nacrtaj i objasni ,da zna ,a ne da ga rendaju renomirani servisi jer nema pojma ....On decko ima problem sa zamenom membrane na raspsivacu na drkavoj ladi JER NEZNA,a ti sad uvatio da isterujes mak na konac samnom dali ide voda ili antifriz ....eee jeee
Pusti nas ,mi cemo se nekako snaci....daj njemu da sapnemo nesto da ga nepreveslaju mangupi
- bruyoni
Rekoh i ja da ne mora, ne mora, ni polusintetika ni antifriz... Ne mora. Pomažem ja njemu, da ne sluša savete kojekakvih "stručnjaka" koji nešto tvrde velikim slovima
Samo ću da napomenem da je Z16SE Euro3 motor, e sad ti odgovorno tvrdi drugačije
Samo ću da napomenem da je Z16SE Euro3 motor, e sad ti odgovorno tvrdi drugačije
Jao skoro lupetaš si nešto da ostaneš živ. Pa po tvome niko ništa dosad ne bi trebao da napiše kao savet gagi. A šta je to dizel DTTI ukucaš u gogle i saznaš. Gagu ako je to interesovalo lako je mogao sve da se informiše.
Gago se meni čini da nije išao gledati još ni jedan auto, tek će da se krsti kad krene uživo da ih vidi.
Gago se meni čini da nije išao gledati još ni jedan auto, tek će da se krsti kad krene uživo da ih vidi.
bruyoni wrote: Pomažem ja njemu, da ne sluša savete kojekakvih "stručnjaka" koji nešto tvrde velikim slovima
....razumemo se mibruyoni wrote: e sad ti odgovorno tvrdi drugačije
Sta konkretno??dejca wrote:Jao skoro lupetaš si nešto da ostaneš živ.
Dejco,brate ,prijatelju ......kakav bre fokus DTTI???? ......ima TDDI i TDCI.....sto bre neeespaavaaasdejca wrote: A šta je to dizel DTTI ukucaš u gogle i saznaš.
Ja lupam ,jel??
- bruyoni
Ne razumemo se... MPI sa lambdom je recept za učestalo razletanje cevi od kućišta filtera i oštećivanje MAPa što vrlo brzo anulira mizernu cenu razliku između venturija sa kontrolom i sekventa. Pride, čik prođi atest sa MP! i lambda kontrolom, tako da nemoj širiti dezinformacije.
Sad vidim i ja da se NE razumemo ....jbga.....ponavljanje je majka uspeha
Evo izpocetka ....pitanje ,odnosno tema je bila - dali u pomenuti auto sa pomenutim motorom MORA sekvent plin .Ja sam velikim slovima branio tezu da NE MORA ,a ti si sarkasticnim izlaganjem potvrdio moja velika slova ,uz primese paralela koje nisu bile predmet razgovora (rash.tecnosti,ulja itd)...
Pa da rezimiramo ....NE MORA sekvent !!!! ....Bolji jeste,kvalitetniji je,zakon ga trazi,ekonomicniji je,skuplji je itd ....ali da mora - pa ne mora kao sto rekoh ....
U krajnjem slucaju ,trenutno vozim ubrizgavanje na 4 benzinske dizne(metalni usis) ,i nemam sekvent ,i nije mi crevo raspadnuto ,i prekljuce registrovah auto najnormalnije (sa upisanim plinom u saobracajnu).Dakle ,eto ne mora ....
Slazem se sa tobom da je crevo prvo na udaru - ali nije pravilo .Kad su parametri podeseni kako treba ,i kad je varnica i smesa kako treba ,100god traje bez problema
Valjda se sad razumemo ....ako ne - onda se povlacim jer pocinje prica da gubi smisao ....pocinjemo da mlatimo u prazno .....a i nije ravnopravna "borba" .....ti strucnjak ,a ja kako kazes "nazovi strucnjak".
Slozices se da nismo podjednako nacitani za ovako kompleksnu debatu
Evo izpocetka ....pitanje ,odnosno tema je bila - dali u pomenuti auto sa pomenutim motorom MORA sekvent plin .Ja sam velikim slovima branio tezu da NE MORA ,a ti si sarkasticnim izlaganjem potvrdio moja velika slova ,uz primese paralela koje nisu bile predmet razgovora (rash.tecnosti,ulja itd)...
Pa da rezimiramo ....NE MORA sekvent !!!! ....Bolji jeste,kvalitetniji je,zakon ga trazi,ekonomicniji je,skuplji je itd ....ali da mora - pa ne mora kao sto rekoh ....
U krajnjem slucaju ,trenutno vozim ubrizgavanje na 4 benzinske dizne(metalni usis) ,i nemam sekvent ,i nije mi crevo raspadnuto ,i prekljuce registrovah auto najnormalnije (sa upisanim plinom u saobracajnu).Dakle ,eto ne mora ....
Slazem se sa tobom da je crevo prvo na udaru - ali nije pravilo .Kad su parametri podeseni kako treba ,i kad je varnica i smesa kako treba ,100god traje bez problema
Valjda se sad razumemo ....ako ne - onda se povlacim jer pocinje prica da gubi smisao ....pocinjemo da mlatimo u prazno .....a i nije ravnopravna "borba" .....ti strucnjak ,a ja kako kazes "nazovi strucnjak".
Slozices se da nismo podjednako nacitani za ovako kompleksnu debatu
- bruyoni
Naravno da ću biti sarkastičan, kako drugačije odgovoriti na samoproklamovane "tvrdnje".
Za ne mora se slažemo... ne mora se ni jesti. Slobodna volja je odlična stvar čak i kad se sebi puca u nogu. Lišava nas genetskog kala
Ako bi već da nekom tvrdiš da si načitan... pročitaj nešto
Za ne mora se slažemo... ne mora se ni jesti. Slobodna volja je odlična stvar čak i kad se sebi puca u nogu. Lišava nas genetskog kala
Ako bi već da nekom tvrdiš da si načitan... pročitaj nešto
Pravilnik o ispitivanju vozila
1) uređaji i oprema sa vakuum sistemom regulacije mogu se primeniti samo na usisnim karburatorskim motorima
2) motori sa plastičnom usisnom granom i motori sa MPI sistemom kod vozila proizvedenih posle 1. januara 2001. godine moraju imati opremu sa sekvencijalnim ubrizgavanjem TNG-a,
bruyoni wrote:Pravilnik o ispitivanju vozila
1) uređaji i oprema sa vakuum sistemom regulacije mogu se primeniti samo na usisnim karburatorskim motorima
2) motori sa plastičnom usisnom granom i motori sa MPI sistemom kod vozila proizvedenih posle 1. januara 2001. godine moraju imati opremu sa sekvencijalnim ubrizgavanjem TNG-a,
- bruyoni
za načitanog čoveka nisi nešto upuznat da se rečenica čita u kontekstu a nastavlja i nakon sastavnih veznika. Da pomognem:
a tu je i stav 1) kojeg si vešto zaboravio da povećaš i zamastiš a možda čak i pročitaš? Nemoj da ponovo izigravaš mufljuza sa parcijalnim citiranjemi motori sa MPI sistemom kod vozila proizvedenih posle 1. januara 2001. godine
bruyoni wrote:mufljuza sa parcijalnim citiranjem
- bruyoni
Hvala na potvrdi
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Mir oči povadili :-D
Običan plin na karburator i one stare što su imali klapnu na usisu a sekvent na sve ostale.
Običan plin na karburator i one stare što su imali klapnu na usisu a sekvent na sve ostale.
..... i sad gaga ode i kupi dizelaaleko-2141 wrote:Mir oči povadili :-D .
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Kad se baci na papir ispadnu tu negde benzinac i dizel, evo moj auto, dizne sreća bile polovne 200 eura, sad veliki servis će izaći na 35000 din, mali servis skoro 100 eura, šta može za te pare da bude benzincu.