Kupih Samaru - problemi i pitanja

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Tesko ces NGK kablove da nadjes, da su original, ja sam uporedjivao Champion i Lika Sistem, definitivno su bolji Lika Sistem, a i skuplji su.

Najbolje sto mozes da kupis kod nas su Lika Sistem, ali, pazi, ima i kod njih falsifikata, dosta retko, ali ima. Sta reci kada Bosch kod nas kosta 600 din. :roll:

Pera

Post by Pera »

Evo ovako imao sam neke sklj,Champion i NGK
Prvi su probili vec kad sam kupio auto,uzmem Champion xxx i radili su 1,5 godinu i probili,pa sam uzeo NGK u Mass company-ju i rade vec 2 godine bez problema.
Marko uopste to nema veze da bi neko rekao da ima NGK,nego su kvalitet i itekako se oseti na plinu,ko dobro poznaje auto zna,i trosi sigurno pola do litre manje plina ako su kablovi dobri,a na plinu sam presao oko 50 000 km,pa me uveri u suprotno :roll:
Za Liku sam cuo da su dobri,ali ih nisam imao pa ne mogu da kazem.

A kako znas da dobro rade :?:
Radi auto i sa losim kablovima,ali kako?
Najsigurniji je onaj test da se auto upali po mrkom mraku,podigne hauba i vidi,ako varnice kablovi,zreli su za zamenu :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Pera

Post by Pera »

Verovao ti ili ne ima istine :)

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Ce uplasimo coveka, kupio Samaru, a vec cetri stranice problemcica :shock:

Za Pozezanin: Ja kad sam preuzeo samaru, da se vozikam, svaki dan sam jurcao do majstora jer je malo bila vozena dotada 48-9.000 km za 14 godina. Medjutim od tog pocetnog perioda, kada je sve sto je dotrajalo pokazalo pravo lice, nadalje nemam mnogo problema... Najveci problem mi je kada ponekad, kad nestane plin nece da upali na benzin. Od pre neki dan i to znam da resim, pokazao mi majstor...
Jedino sto godisnje ima da menjas, to su plocice & paknovi, ulje na 5000km i ostalo ako strada...

borcham

Post by borcham »

Ne racunam ako kablovi probijaju. Ako su celi, ispravni, TVRDIM da se ne oseca razlika izmedju firmi.
I ja se slazem, samo razlika u brendovima i jeste koliko ce duze da traju i da imaju iste karakteristike posle 5000, 10000 ili 100000 km. Koliko para toliko i muzike.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Original, plavi koje ja imam su ocigledno kvaliteni, ako su ovoliko isterali.

Pera

Post by Pera »

Proveri ti to onim testom sto sam napisao,mogu na oko da izgledaju kao novi,a probijaju

vigmir

Post by vigmir »

Kupi Lika sistem kablove i neces pogresiti. Ja ih vozim sigurno dve godine i mozda vise i nisam imao problema.Nema veze iako su ti malo skuplji u odnosu na neke druge ali ti je ovo sigurna kupovina.

Goxxy

Post by Goxxy »

Flash kablovi su takođe dobra kupovina. Kada su moji (plavi original) kablovi probili tražio sam Lika sistem i nigde nisam našao i pomirio sam se sa tom činjenicom i teška srca kupio Flash (domaća proizvodnja, samo kablovi su proizvedeni u engleskoj). Međutim odmah sam promenio mišljenje, pali bez ikakvih problema. I tih Flash, ako ne nađeš Lika ili Bosch, slobodno kupi jer su zaista sasvim zadovoljavajući.

Što se tiče prskalica - ne znam koje imaš, sa jednom ili sa dve rupe. Ako su ove sa dve, mogu više problema da prave jer se brže nagomila eventualni kamenac. Rešenje - skini prskalicu (lako se skida, samo skineš crevce i izvučeš napolje prskalicu) i pročačkaj sa žičicom i produva sa mesta gde dolazi crevo. Tako par puta dok se sve ne pročisti. Onda ih vrati nazad i ako koristiš običnu česmovaču - nemoj više, pređi na ono sredstvo za pranje stakala koje nema toliko kamenca u sebi. Treba da znate - voda u Srbiji je tvrda :lol: :lol: :lol: :lol:
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Ja sam na Stojadina stavio Lika sistems i odlicni su. Jedino sto za vozila koja nisu zastavina moraju da se prave po narudzbini (tako su bar meni rekli), ali isplati se!!! :D

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Inace sto se tice prskalica, kada ih sredis, nemoj da sipas bas bilo kakvu tecnost za pranje vetrobrana, jer ako je losa ume da bude gore nego da si sipao vodu!!!
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Pera

Post by Pera »

Tim prskalicama se ne treba mnogo opterecivati,ako se i toliko zapusi da ne moze da se otpusi,kupis nove,to je jedno 50 din komad.Veca je steta ako ti ode pumpica ili ona dva elektroventila sto otvaraju-zatvaraju vodu za napred-nazad.
Takodje proveri da ti se crevo za vodu nije negde savilo,pa smanjuje protok.Desavalo mi se i pored novih ventila i prskalica voda jako slabo prska dok to nisam provalio :)

vigmir

Post by vigmir »

Meni su te prskalice vecita enigma.Kako sam kupio Samaru one me zezaju.Cas rade cas ne rade a sad je vreme kada ti najvise trebaju.Zato ja iza mog sedista imam onu malu bočicu sa prskalicom i kada se više ne vidi kroz šajbu ja poprskam i idemo dalje.Više stvarno nemam živaca da se zezam sa njima.Nije mi samo jasno šta je konstruktor umislio kad je stavio i pumpu za vodu i jedan elektro ventil pa drugi elektro ventil....
Stvarno je zakomplikovao u p... m....

Pera

Post by Pera »

Ume ta ruska pumpica cesto da zeza,ja kod mene imam rezervoar i pumpicu od golfa i nikad nije bilo da ne radi,jedino me nervira sto u njeg staje otprilike 2 litre,a u ladin originalni 4-5,ali ne moze i jare i pare :lol:
Vigmir proveri te ventile,ja sam jedno 2-3 promenio i ovi sada rade,desava se da ostane zatvoren ili otvoren pa kad hoces da prska napred,prska i nazad ili uopste ne prska.Prosto ih povezes na akumulator i vidis da li otvara,najpre ce biti da je do toga :wink:

vigmir

Post by vigmir »

Hvala na savetu ali ću ja najpre da ih spojim,ne sa akumulatorom, nego sa kontejnerom ispred zgrade pa ću u radnju po nove. :wink:

Post Reply