dejca wrote:a dali su bolji u istoj klasi od konkurencije to će nam reći ucenjivač

ucenjivac,mufljuz ....doooobroooo
dejca wrote:WV ti je u startu skuplji jer se traže ta vozila
U principu si sam dao odgovor na postavljeno pitanje .....skuplji su jel se traze ,a traze se jel su bolji...i sad tu dolazimo do momenta kada treba definisati sta zapravo znaci - BOLJI
Ako bi sada celu pricu sagledavali kroy prizmu prosecnog kupca iz Nemacke ,Svajcarske itd ,mislim da bi prica bila bezveze,jer mi ipak nismo na toj razini.Ona vozila koja oni izvozaju nama su interesantna,tako da oni svoje ocene i sudove donose na osnovu kilometraze od 0 do 250.000km .....a mi od 250 do 400+
Tu je ustvari pocetak nase price....na 250.000km pa na dalje .Da nebude zabune ,ja sam se fokusirao na dizele jer su definitivno trazeniji kod nas u nekom odnosu 70-30%
Ajmo grubo neko poredjenje cisto da izdvojimu sustinu .
- Neki svaba kupio novog fokusa TDCI tamo neke 2002ge,vozio ga do danas 2018te ,radio samo redeovne servise na vreme ,i vas neki rodjak ga nalazi tamo ,probro ga samo za vas ....auto tip top spolja .unutra ,sa pravom pravcatom kilometrazom nekih
276000km ,skuplji je malo u odnosu na ostalu ponudu tamo jer ima servisnu istoriju PRAVU (Scheckheftgepflegt) ,i prvi je vlasnik.Vama se svidi ,i kupite ga .Krecete da ga vozite ....treci mesec vi ujutru na posao ,on vergla i mi da cuje .Dizne !!!! ...vi u potragu ,srcka vas udara provereno ....cena otrov za nove .Stacete ,nema druge ,daj samo da ga upalim i odmah u oglas .Nalazite polovne za par stotina evra ,srafite ,kodirate ,ode brdo para ,i eto fokusa u oglasima sa opisom najstrasnijim - Kupljen po preporuci ,deda jedan vlasnik ,imao kracu nogu nije mogao da dodaje gas do daske itd itd .....Prodajete ga ,malo ste izgubili para u odnosu kolko ste dali od momenta od kad vm je rodjak javio ya znjega ,ali nema veze ....Vodite se logikom - to je polovan auto ,to je kvarljiva roba ,jbga yadesilo vas je tako ,vozili ste ste u krajnjem slucaju sa njim ,a prava istina je ustvari sledeca - TRI MESECA VOZNJE ,GUBITAK 1000e !!!!! da ste iznajmili renta kar ,manje bi vas kostao !!!
Pazite sad dalje .....u vasu avliju Ford nikada vise nece uci nijedan!!! .... jer ste skupo platili skolu ....ali kad vas prvi komsija pita - STO PRODADE auto ,koji si tek uvezao ,vi nikada necete reci pravu istinu ,vec cete vesto situaciju predstaviti ovako - MA JA DAO OGLAS IZ ZEZANJA ,NAIDJE KUPAC ,DADE KOLKO SAM TRAZIO BEZ RECI ...pa znas da mi ga je rodjak gore pirao ,znas da je auto ko zmaj !!!!.....i vi sa tom pricom odajete utisak yadovoljnog prodavca ili bivseg vlasnika forda ....
Ajmo dalje .......Tog forda je kupio neki Gago !!! Dosao momak na oglas ,video na satu km
156000km ,oterao auto u servis ,ovi ga istresli ....sve ok .Nema gresaka ,nema skrivenih mana ,vi yadovoljni odabirom ,pitate majstora dali je km realna ,on onako pravi neku zamisljenu facu posto je strucnjak i kaze - PA ZNAS DA SU SVE VRACENE ...PO SVEMU OVOME STO VIDIM OVA MI DELUJE PRAVA ,AL JBGA,KO TO ZNA ...IAKO JESTE ,NIJE MNOGO!!!! Vi u kola i gas .....prede ....4.5 - 5L nafte do Kraljeva...za ladu svemir ...vama puno srce ......Jedan mesec ,drugi mesec ....treci pred kraj PAP - plivajucu set kvacila .Vi kazete jbga ...evo skoro ce 200 hiljada na satu ...pa kad ce ako nece sad ....Vi u radnju - boli !!! Vi alternative neke izmisljate ,jer kad sve to radite ,radicete normalno i veliki servis da bar prebrinete to sve odjednom .Cifra da se yavrti u glavi ......Uradite vi sve to ...opet ode skoro 1000darka,i tako dok vam zvoni u usima ,vi kazete sebi ,cek da ga stavim u oglas da probam ....Ostalo jos tri meseca registracije ,ceka vas prenos uy to jer ste dogovorili sa onim prvim do isteka reg ....i eto fokusa u oglasima ,Sve mirno ,nista se ne desava mesec dana jer ste normalno krenuli sa idejom SAMO da povratite ulozeno !!!!Kad shvatite gde yeka pije vodu ,ostalo je jos desetak dana do isteka reg,i vi ga dajete nekom mufljuzu za malo para.Magareci usi vidite u ogledalu ,JEL STE PALI NA OPIS I STANJE od predhodnog prodavca ,a prava istina je da ode jedno gala letovanje za vasu porodicu za taj izlet koji ste imali sa vasim fokusom .Mufljuz koji ga je kupio sacekuje nekog Gagu na lepu pricu i stanje kola ,neki treci Gago to uzima ,njega sacekuje turbina i to tako redom .Nakon nepune dve godine ,taj auto je promenio 4-5 ruku ovde ,kroz papire vi to nevidite ,i dalje je na onog prvog sto ga je nasao u svabiji ,i vi sad kao posmatrac sastrane kazete
- BEZI BRE ,TO JAHAO KO JE STIGAO ,a auto spakovan sve po PS-u jer su ga sve dovatali platise koje su menjali sve kako sta crkne .
Uzeo sam primer fokusa ....sa njim je ovaj redosled kvarova ,kod renoa Dci je pumpa visokog pritiska ,pa valeo dizne koje se krune ,pa turbine kojima pucaju osovinice kao staklo,kod opelovih DTI ona famozna elektronika koja stoji na pumpi ,a ustvari je to motorni kompijuter pa se tu greje i pravi shranja itd
OVAKO sagledavajuci i slusajuci kuloarske price o polovnjacima ,radjaju se tekstovi na mojoj garazi ,forumima raznim ,itd ,ali 100% prava istina ne izlazi na videlo jer svako favorizuje onu marku koju vozi (iako masa njih znaju da su se zjbali)
E tu sad ....bas tu ....dolazi VW do izrazaja na nasim prostorima ,jel nezaboravite mi smo narod Golfa 2,pa je tako logicno da je Golf 4 ono pravo .....Ne 5,6 ili 7 ...ne!!! Samo Golf 4 !!!! Zasto ...pa zato sto je 2-3 soma ,i zato sto ga popravlja svako jer ima vise majstora za VW nego pekara u svakom gradu Srbije .
I sad da vidimo ono sto smo zapoceli ...jel bolji VW od konkurencije
Hmm ....Golf 4 tdi - Astra G DTI ..... po meni je bolji
....Golf 4 tdi - Megan 2 DCi ....Po meni je bolji
.....Golf 4 tdi - Fokus Dci ....po meni bolji
Dizne mu vare najlosije nase gorivo ,ovi svi osetljivi ....ima se opcija bey plivajuceg ....turbine traju duze od renoovih x2,od fordovih skoro isto ....sa opelovim su tu negde egal ....itd
Kod benzinca je to poredjenje malo drugacije ,golf 4 1.4 je govno ,renoov je odlican ,opelov odlican iako troskare ulje od starta (opelovi) .....Reno je plastican ,vw limen ,opel je isto limen ali truli brze ....astra g svaka druga rubovi itd .....
Sve gore navedeno ,i jos mnogo toga nenapisonog NIJE striktno pravilo ,ali na osnovu nekog uzorka ispitanika ,svakako dodlazite do ovakvog odnosa ....Uvoze se brdo i 4ki ,i fokusa i astri G ....prodaju se svi ti automobili ....svi oni nadju kupca .....Svi oni imaju i mane i vrline .....a jedinstveno za sve njih je samo jedno
- Kad kupujes polovnjaka ,sedas za sto da igras Ruski rulet ...ako te prokenja ,pobedio si ...ako ne ...svaki ce te sahraniti ako neznas da ga izaberes ....sto kvalitetniji odabir na pocetku price ,manje boli glava kasnije ...pa kako se kome zalomi ....I naravno ,ne palite se oko kilometraza .....ta je prica smesna ....ILI ...ako je km PRAVA sa argumentima ,onda je auto bio udaran .....treca opcija nepostoji ...jer ta opcija koja postoji neide u Srbiju ,a i ako biste vi sami za sebe to hteli da realizujete ,onda to kosta vise nego ovde ,pa plus sve ostalo sto ima od dazbina kod nas .....Internet imate ,mali niste ....ako neznate sta je dobro ,vidite sta je skupo i greske nema