O D R Z A V A NJ E (maintenance)

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

bortlonger
Automobil: lada

Re: O D R Z A V A NJ E (maintenance)

Post by bortlonger »

Garaza wrote:
bortlonger wrote:
Garaza wrote:Iskreno koristio sam dosta dugo elf ali nisam bas siguran u kvalitet elf ulja, obzirom da u rumuniji imaju fabriku, nisam primetio da mi trosi, jer cesto menjam ulje, ali sam sumnjicav po pitanju kvaliteta. Trenutno su cene oba ulja (elf i mannol) slicne.
u sluzbenu daciu, cetvrtu godinu za redom i preko 60 hiljada predjenih km, iskljucivo ide polusintetika elf 10w/40.. bez greske za sada
ja u ladu i megana sipam isto ulje sintetika 5w40 za sada nisam imao problema, s tim sto ga menjam na oko 8k km..
sintetiku menjas na 8k km??????? zbog cega? po necijem savetu ili po onome - rekla - kazala?

u daciu koju sam pomenuo ide polusintetika koju menjamo na 10 k km...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Garaza
Automobil: Lada 112 1.5GLI,Niva

Post by Garaza »

bortlonger wrote:
Garaza wrote:
bortlonger wrote:u sluzbenu daciu, cetvrtu godinu za redom i preko 60 hiljada predjenih km, iskljucivo ide polusintetika elf 10w/40.. bez greske za sada
ja u ladu i megana sipam isto ulje sintetika 5w40 za sada nisam imao problema, s tim sto ga menjam na oko 8k km..
sintetiku menjas na 8k km??????? zbog cega? po necijem savetu ili po onome - rekla - kazala?

u daciu koju sam pomenuo ide polusintetika koju menjamo na 10 k km...
Zato sto mi je jako jeftino i ne moze da skodi nista, a i motor se malo vise cisti.

Garaza
Automobil: Lada 112 1.5GLI,Niva

Post by Garaza »

a i auto je presao oko 200k a lada oko 150k, a tad mu zamenim i sve filtere, iako se na meganu menja na svaki drugi, ja ga promenim na svaki i nemam problema, jer su moderni dizeli jako osetljivi na neodrzavanje. Kvalitet ulja i filtera je kod nas sumljiv pa tako ne skodi da se zameni cesce.

Post Reply