Registrovao sam se ovde jer se nadam da bih mogao dobiti iskrene i realne savete u vezi ovog nesvakidasnjeg vozila - NIVE.
Hteo bih da se predstavim, zovem se Milan i iz BG sam, Ladu Nivu sam kupio iz jedne svoje "fantazije".
U zelji da decu sto cesce izvodim u prirodu, krenuli smo po obliznjim njivama i sumarcima, deci se to dopalo, a meni preselo... Cesto bi mi zaspali po povratku i onda nosenje na krke ili ruke dok ne stignemo kuci, a pored njih tu je i pun ranac i dosta igracaka. Da li trebam napomenuti da se uvek nesto ne ponese iz razloga sto nemam vise mesta u rancu ili rukama, a deca ko deca, sve duze i duze su ostajali u prirodi i trebalo je sve vise stvari. Resenje je doslo u jednom projektu koji se zove - Lada Niva kindergarten.
Ne bih se iskreno upustao u tu polemiku koje je vozilo najbolje za teren, sumu, njivu, sneg, potok, brdske staze i ostalo... jer je meni najbolje ono koje mi vrsi posao i ne trazi puno zauzvrat. A da se ne lazemo tu je i finansijski deo koji ove godine nije na nekom zavidnom nivou. Dakle - NIVA!
Mnogo toga sam zeleo da Vas pitam pre kupovine, ali... iz nekog razloga registracija na forum se oduzila, a meni prilika izletela, ja se uzajmio i pazario. Pa zato, svi komentari sto nisi pitao pre kupovine se svode na to da je administrator kriv
Lada 4x4 prva reg 5.12.2007. Evo slika dok je nismo iskaljali

Moja pitanja ce biti svakojaka, ko moze da odgovori, cenim trud i izdvojeno vreme.
1.) Gume su mi lose. Sada je na njoj Kama 232 verovatno prva ugradnja, trule su i izlizane. Moje potrebe su najvise za voznju van puta i put do tog "van puta".
Ono sto sam procitao ovde da se par modela izdvaja, da li imate savet.
2.) Pokazivac goriva mi pokazuje preko pola a lampica se pali. Kome verovati? Kako popraviti?
3.) Vozaceva vrata se ne zakljucavaju
4.) Da li je ugradnja alarma i centralne brave u nju filozofija? Od gedzeta bih dodao i neki radio aparat, pozadi idu 13-ice zvucnici a napred? Nema nikakvu pripremu za radio.
5.) Koja sedista se mogu (prednja) smetiti u nju i koja bi po vama bila vredna truda prepravke i ugradnje?
6.) Da li je zamena felni legitimna prepravka, i koje se u nju mogu 1/1 ugraditi, samuraj, kia sorento, vitara ???
Imam milion pitanja ali to ce se vremenom iskristalisati... Zelja mi je i da samog sebe edukujem u cilju odrzavanja, jer dzabe sve ako zbog necega ostanem negde...
Hvala unapred.