Beli dim ispod haube
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Beli dim ispod haube
Pa na osnovu čega da zna da je dihtung čitav ako ne obrati pažnju na mehuriće?
Mehurica ima nazalost, i desava mi se da posle par kilometara voznje, kada stanem na semafor, desi se oscilacija u obrtajima i Niva se ugasi.
Cenim da je ovo isto korisno oko dijagnostike
Cenim da je ovo isto korisno oko dijagnostike
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Moraju biti creva dvrda
- Dare
Kada se ugasi, pretpostavljam da se isparivač zaledi jer zbog mehurića nema dovoljno protoka i ne zagreva ga dovoljno antifriz. Imao sam iste probleme i nažalost morao sam da dignem glavu
Ja sam vozio sa mehurićima više od dve godine. Sve je bilo ok, osim što se isparivač ledio kada je vreme malo hladnije, a sve to zbog mehurića.
To sa gasenjem Nive, da li mozda ima veze sa diznama za TNG? Jel moguce da to pravi problem? Posto mi je receno da treba da se servisiraju kad sam bio u AS Rasic-u.
- aleko-2141
Ja bi ti dao predlog da menjaš majstore za plin, dobar je Rasis al skup za sve pare.
Jel moze onda preporuka?aleko-2141 wrote: ↑Thu Dec 27, 2018 5:34 pmJa bi ti dao predlog da menjaš majstore za plin, dobar je Rasis al skup za sve pare.
- aleko-2141
Auto gas Nikolić Banovo Brdo, dok mi on nije rešio plin na isti se nisam ni vozio.
-
bortlonger
- Automobil: lada
Ima veze, itekako...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
-
bortlonger
- Automobil: lada
Polako Dare sa skidanjem glave, ima dosta stvari koje treba pre toga proveriti i odraditi...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
Sta treba proveriti onda?bortlonger wrote: ↑Thu Dec 27, 2018 10:48 pmPolako Dare sa skidanjem glave, ima dosta stvari koje treba pre toga proveriti i odraditi...
Koji redosled?
- Dare
Ja sam proveravao dve godine ali džabe. Kad smo skinuli, sve je bilo jasno. Zanimljivo je da je kod mene dihtung puštao toliko malo da je auto skroz normalno radio kada je vreme toplo. Čak i kad je zima, ako se malo izvoza na benzin posle je sve bilo super. Jedino nije hteo odmah na plin. To jest, upali i ide ali se posle 5 minuta isparivač zamrzne. U posudi su izlazili mehurići non stop. Uradili smo sve pedantno i ništa se ne poznaje da je rađeno ni u vožnji niti vizuelno niti bilo kako. Oklevao sam sa rešavanjem problema baš jer mi se nije otvarao motor ali ispostavilo se da sam džabe strahovao. Sve je isto kao kad je bio nov. Unutra isto, sve sija, cilindri netaknuti...
Tako da ako se situacija ne normalizuje, nema razloga da se mučiš ni ti ni Niva.
Tako da ako se situacija ne normalizuje, nema razloga da se mučiš ni ti ni Niva.
- aleko-2141
Kod mene čim krene da budu tvrda creva glava ide napolje i više problema nema :-)
- Dare
Kod mene creva nisu bila tvrda jer zatvarač na hladnjaku nije držao veliki pritisak, a nisam smeo da stavim drugi da mi se ne bi desilo ono što se desilo autoru teme.
Malopre sam imao havariju sa rashladnim sistemom, srecom temperatura je poludela 200m pre garaze i kazaljka nije usla u crveno (ali za malo).
Uglavnom, u garazi je temperatura bila na 3/4 (milimetar od crvenog), para je ulazila u kabinu kroz pretinac ispred suvozacevog sedista, antifriz se izlivao u patosnicu ispod suvozacevih nogu, culo se blago sistanje, a ispod auta se pravila bara ispod desnog praga - izmedju prednje blatobranske zavesice i rupe za dizalicu. Ispod motornog prostora nije bilo bare.
Do servisa imam oko 3Km, nadam se da cu moci da dobacim, a da li je pametnije da zavrnem grejanje, ili da odvrnem na max. i da upalim ventilator kabine na max?
Uglavnom, u garazi je temperatura bila na 3/4 (milimetar od crvenog), para je ulazila u kabinu kroz pretinac ispred suvozacevog sedista, antifriz se izlivao u patosnicu ispod suvozacevih nogu, culo se blago sistanje, a ispod auta se pravila bara ispod desnog praga - izmedju prednje blatobranske zavesice i rupe za dizalicu. Ispod motornog prostora nije bilo bare.
Do servisa imam oko 3Km, nadam se da cu moci da dobacim, a da li je pametnije da zavrnem grejanje, ili da odvrnem na max. i da upalim ventilator kabine na max?