Kupih Samaru - problemi i pitanja

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
Pera

Post by Pera »

Ja bi to ipak proverio jel mi se ovi novi nikako ne svidjaju,rade,ali je obrada ocajna i nemaju nikakvu oznaku,skroz su mi sumnjivi,mada rade vec 3 godine 8)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

sasar

Post by sasar »

Ja sam skinuo ta dva ventila i spojio direktno samo prednje prskalice a motorić i posudu sam stavio od juga i odlično radi.

Pera

Post by Pera »

sasar wrote:Ja sam skinuo ta dva ventila i spojio direktno samo prednje prskalice a motoriæ i posudu sam stavio od juga i odlièno radi.
A zadnja?

sasar

Post by sasar »

Za ovih 11 godina koliko ja vozim nikad mi nije trebala zadnja prskalica,tako da je nisam ni spojio.
Dal neko zna gde može da se nabavi guma(keder) kaja drži staklo trećih vrata pošto pušta vodu? Probao sam da problem rešim sa silikonom ali bez uspeha.

Pera

Post by Pera »

Ja sam moj uzeo u UKR-u u Beogradu,kolko znam UKR ima i u Novom Sadu,pa pogledaj tamo.

Meni je ta zadnja prskalica uvek trebala,jer non stop rade nesto u ulici,pa prolaze kamioni i svaki sledeci dan kad hocu da krenem staklo je puno prasine,tako da mi bas znaci :)
Na kraju krajeva mogla bi da se uzme posuda od Juga sto ide u gepek,mada ako kazes da ti ne treba nema potrebe
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

sasar

Post by sasar »

UKR u Novom Sadu neradi,keder sam jedino našao u Lada Butik-u i košta :shock: 1600 din.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

U gepek je i najbolje da se stavi, ovo je mnogo glupo da crevo ide kroz ceo auto do zadnjeg stakla, 3 dana treba dok stigne tecnost do prskalice. Drugaru je to radilo samo u pocetku, dok je bio nov auto, i posle nece, izgleda da se zapusilo crevo, ko ce da ga nadje gde je kad je 6 metra dugacko. :lol:

vigmir

Post by vigmir »

sasar wrote:Ja sam skinuo ta dva ventila i spojio direktno samo prednje prskalice a motorić i posudu sam stavio od juga i odlično radi.
Vidis to je prava stvar.Bolje i to nego da se zezas sa onim elektro ventilima.

Pera

Post by Pera »

Miljan wrote:U gepek je i najbolje da se stavi, ovo je mnogo glupo da crevo ide kroz ceo auto do zadnjeg stakla, 3 dana treba dok stigne tecnost do prskalice. Drugaru je to radilo samo u pocetku, dok je bio nov auto, i posle nece, izgleda da se zapusilo crevo, ko ce da ga nadje gde je kad je 6 metra dugacko. :lol:
I jeste glupo,ali to je ruska tehnologija,sto jednostavno,kad moze komplikovano,moguce i da se prskalica zapusila.Sve u svemu ocajno resenje :?

pozezanin

Post by pozezanin »

Zbog brava cu da isp.z..m! Od ovih dunstera ovde jedan se usudio da pokusa da navari jezicak - i sad moram da kupim drugu bravu! U pm! Nego, da preko vas saznam za nekog majstora koji ce to da obavi kako treba, pa kad minu snegovi, da ja zapucam kod njega. Nije bitno za kilometrazu - preko 7 gora ako treba! :x

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Jedino ces dobro proci ako kupis nove spoljne brave. Nikakvi remonti i budzenja nisu preporucljivi.
Brave treba naci originalne, lepo ih nastelovati i bices miran godinama.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

josif visarionovic wrote:Jedino ces dobro proci ako kupis nove spoljne brave. Nikakvi remonti i budzenja nisu preporucljivi.
Brave treba naci originalne, lepo ih nastelovati i bices miran godinama.
Uz dodatak, da su preporucljive i ocuvane polovne sa slovenca....

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Naravno, naravno. Ipak, postoje stvari koje se ne kupuju polovne...
Brave mogu, ali da se dobro pregledaju.

Modeli sa 3 i 5 vrata imaju razlicite spoljne brave. Razlika je u duzini polugice koja vuce unutrasnju bravicu.

pozezanin

Post by pozezanin »

Evo oko cega se bas mucim. Elem, cujem pre desetak dana da mi nesto struze na zadnjem levom tocku kada kocim pri manjim brzinama. Ja pomislih - paknovi. Odem kod majstora, poskidamo tockove i vidimo da su u pitanju kocioni cilindri, koje i zamenimo. Paknovi - sasvim u redu (kasnije saznam od prijatelja da ih je zamenio letos). Medjutim, opet se cuje ista stvar - struze li struze! Opet odem kod majstora, covek kaze da se nakupilo verovatno neke masnoce, te malo smirglom ocisti. Ali, ne lezi vraze - opet se cuje!!! Ja ga zovnem, objasnim u cemu je stvar, a on kaze da kupim paknove. "A sto da ih kupim kad su u redu", kazem, "uostalom, sam si to i rekao i video". I covek mi kaze da ne zna sta drugo da uradi.

Pre dva dana zamenim gume - prebacim prednje nazad, koje su skoro nove, a kupim dve wintere za napred. Ove koje su bile pozadi, bacio sam ih jer su se totalno istrosile. A sare na levoj gumi su nejednako potrosene - znaci: sledece nedelje idem na reglazu.

E sad,pitanje - sta struze, zasto, kako da resim stvar?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Lager, sajla za rucnu, svasta moze da bude.

Mozda glavcina unutar dobosa struze u opruge paknova ili sajle za rucnu.
Jel se cuje kad je skinut dobos, kad okreces samo glavcinu ?

Post Reply