110 GUSI SE NA BENZINU
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
-
SinisaKrisan
konektor se nalazi na samom protokomeru 
prva dzeksna koju vidis na protokomeru....to je ta.
Ajde sad ovako.....
Jel motor kada radi na leru, na benzinu, radi mirno?
Mozes da proveris da li su ti dizne stradale ali pazi!!!!!
Moze struja da te opichi....jako
Skidaj kabel po kabel sa svecice dok motor radi, i ako ti se desi da na jednoj ili vise od sve cetiri ne promeni rad, mozes da posumnjas na dizne
prva dzeksna koju vidis na protokomeru....to je ta.
Ajde sad ovako.....
Jel motor kada radi na leru, na benzinu, radi mirno?
Mozes da proveris da li su ti dizne stradale ali pazi!!!!!
Moze struja da te opichi....jako
Skidaj kabel po kabel sa svecice dok motor radi, i ako ti se desi da na jednoj ili vise od sve cetiri ne promeni rad, mozes da posumnjas na dizne
[img]http://img262.imageshack.us/img262/3388/indir.gif[/img]
MeJan'char
MeJan'char
prikacio sam auto na komp. i nema gresaka : protokomer dizne i te stvari su ok. prijavljuje mi gresku u naponu davaca leptira gasa. negde gubi u kablovima od leptira gasa do kompa. poceo je da blesavi na leru zna da ga digne do 1500-2000 obrtaja, pa spusti ili kmolram da gasim auto, a nije do step motora-za ler gas ????
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Zašto misliš da gubi napon u kablovima? Jesi li već zamijenio TPS? TPS je obični potenciometar pa može on poluditi i davati nestalan napon, ako nije mijenjan.
Čišćenja samog leptira gasa je mini pomoglo za stabilnost rada u leru (mada to ne bi smjelo imati veze s tim što ne hvata gas).
Čišćenja samog leptira gasa je mini pomoglo za stabilnost rada u leru (mada to ne bi smjelo imati veze s tim što ne hvata gas).
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- letnjikovac
TPS ti je iznad step motora i hoce od njega da poludi ler gas meni se to desavalo imam ja jedan polovan mislim da radi pa ako oces mogu da ti posaljem da ne bacas dzaba pare?
Ako sam digne ler gas na 1500-2000 rpm ili cak na 3000 rpm onda ili je step motor ili je TPS aj slikacu ga da vidis na sta lici!!!

Ako sam digne ler gas na 1500-2000 rpm ili cak na 3000 rpm onda ili je step motor ili je TPS aj slikacu ga da vidis na sta lici!!!

-
rascho
TPS je upravo taj senzor koji daje informaciju o položaju klapne gasa. Mislim da je veća vjerojatnost da je on crkao, pa je zbog njega "visok ili nizak" napon, nego da su kablovi crkli.ladjera wrote:prijavljuje mi gresku na kompu " visko ili nizak napon klapne gasa", a sta je i gde stoji TPS?
Ako probaš staviti novi TPS obavezno odspoji akumulator na 30tak sekundi da resetiraš kompjuter.
-
rascho
Nije, TPS je senzor koji se mehanički prikači za leptir gasa i govori kompjuteru njegovu poziciju. Nalazi se iznad motorića ler gasa, odnosno u odnosu na leptir gasa, sa suprotne strane od sajle gasa. pričvršćen je sa dva šarafa i lako se skine.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
- letnjikovac
Ništa čudno, malo se karburator raštelovao nakon "redovne" upotrebebuzald wrote:imam i ja slican problem. na gas radi bez problema. prima gas odmah. kad vozim na benzin i prebacim u visi stepen prenosa, na kratko mi štucne motor, a zatim primi gas. tako je kod svakog stepena.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]