Grejač kabine i slavina grejača

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

Miljane da se provozas Gazelom ili Kneza Milosa kad je spic video bi da sa 92-87 pali i zimi :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

vigmir

Post by vigmir »

Pera wrote:Miljane da se provozas Gazelom ili Kneza Milosa kad je spic video bi da sa 92-87 pali i zimi :lol:
Upalice ga na Gazeli u spicu i da je - 20 C :D :D

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Što se tiče termostata ja sam uzeo skoro za 700din dobar ima oznaku sbr i ekstra radi.

Pera

Post by Pera »

choksi wrote:Što se tièe termostata ja sam uzeo skoro za 700din dobar ima oznaku sbr i ekstra radi.
Sve je to isti djavo,rade oni,ali dokle :?

buzald

Post by buzald »

hvala ljudi na savetima. i ne zelim ni na jedan nacin da se bilo ko posvadja na forumu. razmena misljenja je super i neka svako kaze sta misli. praksa ce pokazati svoje.

elem, nateram ja sad u ovo kasno doba druga (onaj sa mog avatara sto menja pakne) da vidimo sta se tu desava. napomena: termodavac koji se nalazi na pola hladnjaka(valjda ne gresim) je radio pre promene termostata i palio je ventilator. ne verujem da se promenila temperatura na kojoj se aktivira ventilator odnosno termodavac. sednemo mi u ladu i odemo do pumpe i za nepunih 10 minuta pokazivac temperature na srednjoj crti (recimo 90 stepeni), pipnem crevo od bloka motora do hladnjaka (gornje) i ono bas toplo, donje crevo od dna hladnjaka do termostata hladno. hladnjak hladan. nakon 10 minuta rada u mestu, temperatura iznad srednje crte (pomerena za dve debljine kazaljke u desno), gornje crevo vruce, hladnjak do sredine topao, na dnu hladan, donje crevo hladno, ventilator se ne pali. nakon jos 5 minuta, mozda je temperatura jos malo porasla, gornje crevo vruce, hladnjak topao kompletan (i na dnu), donje crevo toplo i u neko doba ukljuci se ventilator. radio 20-ak sekundi i i skljucio se. nakon jos 2-3 minuta rada u mestu, opet se ukljucio ventilator, radio 20-ak sekundi i stao.
ja i drugar (u stvari vise on) dolazimo do zakljucka:
sve je ispravno, samo sto termostat otvara na vecoj temperaturi nego ranije. koliko je motor radio sto u voznji sto u mestu trebao je da prokuva, ali nije. znaci zakljucak kao u dispozitivu. verovatno mi to nece odgovarati leti, ali tad imam onaj stari termostat sto ne zatvara nego je stalno otvoren.

Izvinite sto sam vas davio. ali mozda i ova rasprava pomogne nekom. izvinjavam se na gramatickim greskama, ali nije ovo knjizevni forum, nego forum ljubitelja lade.
:)
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Pera

Post by Pera »

Kakva svadja,svaka rasprava (o Ladama) je dobrodosla :D
Moje misljenje je da to nije nikakav kvar.Ako ti temperatura za malo predje 90,i onda se pali ventilator,ja tu nista ne bih dirao,jel ti standardni termoprekidac za Samaru pali na 92,a gasi na 87,termostat bi trebalo da otvori na 85,razlika je mozda nekoliko stepena,a to je stvarno beznacajno :D Ne bi bilo lose ako stignes da skines termostat i proveris na koliko otvara.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Na mom termostatu pise 87 speteni. Da li to znaci da na 87 treba da pocne da otvara ili da na 87 treba da bude skroz otvoren???

Inace nije mi stalno otvoren termostat, donje crevo je hladno dok kazaljka ne dodje na onu prvu crtu radne temperature i tada otvori, ali mislim da bi trebalo da dodje makar na sredinu ali ona mi varira oko te temperature.

Stari termostat mi je otvarao jos ranije, ali ni on nije bio stalno otvoren...

Moracu za vikend da uhvatim vremena, uzmem unimer u ruke i da merim temperaturu...nije toliko strasan problem, ali me iritira to sto bi trebalo ipak bolje da greje...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Pera

Post by Pera »

Znaci da otvori tada,probaj da ga stavis u lonac,kuvas i posmatras,u jednom trenutku ces videti kad postigne temperaturu,otvori se za sekund :) Najbolje skines,izmeris i vidis :)

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Znaci ne otvara se polako vec odjednom?
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Pera

Post by Pera »

Odjednom :)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Polako se otvara, kako moze odjednom i na toj temperaturi pocinje da otvara, a maksimalno je otvoren obicno na 92-95 stepeni, zavisi od termostata, ne znam konkretno za taj.

Pera

Post by Pera »

E pa sad pazi ovako,ja sam moj stavio u lonac i kuvao :lol: ,kada postigne temperaturu,pocinje da se otvara i otprilike za 1-2 sekunde je skroz otvoren,ajde ako bi u autu ovaj proces malo duze trajao,ali ne verujem vise od 10-15 sekundi

Miljan

Post by Miljan »

Da, ali on ima hod od 7-10mm zavisno od termostata, i za potpuno otvaranje mu treba najmanje jos 5-10 stepeni od tacke pocetka otvaranja.

Pera

Post by Pera »

Jeste,ne otvara onda bas trenutno,ali veoma brzo,izgleda da to u loncu ide malo brze :lol:

Miljan

Post by Miljan »

U loncu nema pritiska, a mozda ti je i bio neispravan termostat, dok je u sistemu pod pritiskom.

Post Reply