Ekonomer
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ajd' jedno pitanje na brzaka, kako ispravan ekonomer treba da radi? Prvi put se susrecem sa ovim instrumentom i po nekoj mojoj logici, kazaljka bi trebala da na vecem broju obrtaja pravi veci otklon ka zutom polju, odnosno da u toku razlicitog rezima rada motora to pokazuje trenutno. Meni je recimo kazaljka pri startovanju hladnog auta u zutom polju na max, pa se u toku voznje polako priblizava granici izmedju dva polja i tu i ostane. Nikada do sad nije izasla iz zutog polja. Da li to treba tako da radi i u cemu eventualno moze da bude problem?
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.
Ko nece - ima razloga.
Alexa pogledaj ovo:vakum crevo koje ide iz kabine (preko pozarnog zida) treba da na drugom kraju dodje na usisnu granu,levo od karburatora,a crevo koje ide sa vakumskog korektora pretpaljenja (na razvodniku),treba da se zavrsi na karburatoru sa zadnje strane.
Pogledaj i kakva su creva,ako su na kraju ostecena skrati ih malo,a ako je celo lose zameni ga.
Probaj
Pogledaj i kakva su creva,ako su na kraju ostecena skrati ih malo,a ako je celo lose zameni ga.
Probaj
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Hvala puno na savetima, pogledacu cim nadjem malo slobodnog vremena. Ok, tako sam i ja pretpostavio da bi pri naglom ubrzanju kazaljka tebala momentalno da se pomeri za neki ugao u levo, ali to se kod mene ne desava, tj ostane u polozaju u kom je i bila (npr sredina zutog polja), a i inace ne izlazi uopste iz zutog, dodje do granice i tu stane.
Mozda bi i karburator trebao malo da se pogleda, jer ne ide auto bas najbolje, a trosi oko 12-13 litara plina. Na benzinu ide osetno bolje ali nisam merio potrosnju istog.
Uglavnom bi trebao da se sve malo pretrese, nasteluje i zamene neke sitnice, samo sam konstantno kratak sa lovom pa sve nesto odlazem, a treba da se odvoji bar 100 evrica, a ide slava, pa Nova godina, pa sudija za prekrsaje, pa rodjendani, pa ce sad opet racuni i sve tako u krug...
Mozda bi i karburator trebao malo da se pogleda, jer ne ide auto bas najbolje, a trosi oko 12-13 litara plina. Na benzinu ide osetno bolje ali nisam merio potrosnju istog.
Uglavnom bi trebao da se sve malo pretrese, nasteluje i zamene neke sitnice, samo sam konstantno kratak sa lovom pa sve nesto odlazem, a treba da se odvoji bar 100 evrica, a ide slava, pa Nova godina, pa sudija za prekrsaje, pa rodjendani, pa ce sad opet racuni i sve tako u krug...

Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.
Ko nece - ima razloga.