Ekonomer

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Alexa01

Post by Alexa01 »

Ajd' jedno pitanje na brzaka, kako ispravan ekonomer treba da radi? Prvi put se susrecem sa ovim instrumentom i po nekoj mojoj logici, kazaljka bi trebala da na vecem broju obrtaja pravi veci otklon ka zutom polju, odnosno da u toku razlicitog rezima rada motora to pokazuje trenutno. Meni je recimo kazaljka pri startovanju hladnog auta u zutom polju na max, pa se u toku voznje polako priblizava granici izmedju dva polja i tu i ostane. Nikada do sad nije izasla iz zutog polja. Da li to treba tako da radi i u cemu eventualno moze da bude problem?
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.

Pera

Post by Pera »

Ne bi trebalo tako da bude,i meni je pre kontra radio i bila su zamenjena mesta vakum creva,e sad ne mogu da se setim kako,jedino sutra da pogledam pa da ti kazem
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Kad ubrzavas treba da ide navise, a kad vozis konstantnom brzinom, onda manje pokazuje.

Alexa01

Post by Alexa01 »

To bi bilo extra, znaci ipak je problem i vec se desavao. Hvala unapred.
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.

Pera

Post by Pera »

Mislis kada ubrzavas ide nanize,u zuto

Alexa01

Post by Alexa01 »

Ok Miljane, ali znaci da treba skoro trenutno da pokaze promenu, kod mene se to ne desava.
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.

Pera

Post by Pera »

Alexa pogledaj ovo:vakum crevo koje ide iz kabine (preko pozarnog zida) treba da na drugom kraju dodje na usisnu granu,levo od karburatora,a crevo koje ide sa vakumskog korektora pretpaljenja (na razvodniku),treba da se zavrsi na karburatoru sa zadnje strane.
Pogledaj i kakva su creva,ako su na kraju ostecena skrati ih malo,a ako je celo lose zameni ga.
Probaj :)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne mogu sad da se setim kako je tacno obelezeno, ali kad ubrzavas, treba da pokazuje vecu potrosnju.

Pera

Post by Pera »

Levo je zuto polje,kada ubrzavas ide na levo :wink:

Bojan

Post by Bojan »

Kod mene na Fiatu ima taj ekonomer.Zelena,narandzasta i crvena zona.Pri naglom dodavanju gasa obicno ide do kraja narandzaste,retko kad ulazi u crvenu ali cim promenim brzinu vraca se na zeleno.Verujem da je tako i kod vas.
http://suv-freak.forum-2007.com

Pera

Post by Pera »

Tako nesto,na Samari ima zuto i belo polje,hoce na punom ubrzanju da ode i do kraja zutog

Alexa01

Post by Alexa01 »

Hvala puno na savetima, pogledacu cim nadjem malo slobodnog vremena. Ok, tako sam i ja pretpostavio da bi pri naglom ubrzanju kazaljka tebala momentalno da se pomeri za neki ugao u levo, ali to se kod mene ne desava, tj ostane u polozaju u kom je i bila (npr sredina zutog polja), a i inace ne izlazi uopste iz zutog, dodje do granice i tu stane.

Mozda bi i karburator trebao malo da se pogleda, jer ne ide auto bas najbolje, a trosi oko 12-13 litara plina. Na benzinu ide osetno bolje ali nisam merio potrosnju istog.

Uglavnom bi trebao da se sve malo pretrese, nasteluje i zamene neke sitnice, samo sam konstantno kratak sa lovom pa sve nesto odlazem, a treba da se odvoji bar 100 evrica, a ide slava, pa Nova godina, pa sudija za prekrsaje, pa rodjendani, pa ce sad opet racuni i sve tako u krug... :roll:
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.

Pera

Post by Pera »

Mozda bi i karburator trebao malo da se pogleda, jer ne ide auto bas najbolje, a trosi oko 12-13 litara plina.
Ako vozis po spicu i pretezno po gradu to ti je to :?

Alexa01

Post by Alexa01 »

Da to je otprilike taj rezim voznje, samo sto slabo vuce i tesko ide preko 100 km/h.
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.

Pera

Post by Pera »

E onda je nesto drugo :lol:

Post Reply