Stade, iz čista mira - razvodnik
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Stade, iz čista mira - razvodnik
Sinoć na semaforu, a i jutros kada sam krenuo na posao. Ne znam u čemu je stvar. Ako možete da pomognete, bilo bi super.
Simptomi su sledeći: Iz čista mira, pri zagrejanom motoru, automobil počne da se gasi kao da gubi dovod goriva. Odnosno, kao da mu prebacim u međupoložaj na prekidaču za plin / benzin. Ugasi se i onda jednostavnim verglanjem ne može da se upali. Verglam i verglam, ali ništa. Baca on varnicu i ima struju, ali kao da nema dovod goriva, ne znam ni sam...
Jutros sam posle nekog vremena i prebačen na benzin uspeo da upalim automobil da radi. Posle 10 sekundi se ugasio. Pokušao sam posle 5 minuta ponovo i upalio ga. Radio je bez problema. Kod majstora sam odmah otišao i zamenili smo samo filter za plin za sada.
Ne deluje mi kao išta od elektronike, osim da nije elektronika za plin, odnosno prekidač koji kontroliše plin / benzin. Šta vi mislite?
Simptomi su sledeći: Iz čista mira, pri zagrejanom motoru, automobil počne da se gasi kao da gubi dovod goriva. Odnosno, kao da mu prebacim u međupoložaj na prekidaču za plin / benzin. Ugasi se i onda jednostavnim verglanjem ne može da se upali. Verglam i verglam, ali ništa. Baca on varnicu i ima struju, ali kao da nema dovod goriva, ne znam ni sam...
Jutros sam posle nekog vremena i prebačen na benzin uspeo da upalim automobil da radi. Posle 10 sekundi se ugasio. Pokušao sam posle 5 minuta ponovo i upalio ga. Radio je bez problema. Kod majstora sam odmah otišao i zamenili smo samo filter za plin za sada.
Ne deluje mi kao išta od elektronike, osim da nije elektronika za plin, odnosno prekidač koji kontroliše plin / benzin. Šta vi mislite?
Last edited by Goxxy on Mon Feb 05, 2007 12:34 am, edited 1 time in total.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
Nikako nije ništa od elektronike za plin. Ta elektronika je smešno jednostavna i ako crkne, vozilo se automatski prebacuje na benzin.
Pomislili smo da je u pitanju komutator, ali jok. Na kraju je ispalo da je crkao elektromagnetni prekidač razvodnika. 1% od svih slučajeva, a eto - mene zadesio.
Pomislili smo da je u pitanju komutator, ali jok. Na kraju je ispalo da je crkao elektromagnetni prekidač razvodnika. 1% od svih slučajeva, a eto - mene zadesio.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin

-
nikolans78
Meni se ovo isto desilo na autoputu beograd novi sad, auto se samo ugasio i vise se nije mogao upaliti. Crkao je taj prekidac i to jedini put da sam ostao na putu i to me je kostalo nekih 2000 dinara slep sluzbe :-( Od tada jedan rezervni mi stoji u gepeku :-)Goxxy wrote:Nikako nije ništa od elektronike za plin. Ta elektronika je smešno jednostavna i ako crkne, vozilo se automatski prebacuje na benzin.
Pomislili smo da je u pitanju komutator, ali jok. Na kraju je ispalo da je crkao elektromagnetni prekidaè razvodnika. 1% od svih sluèajeva, a eto - mene zadesio.
- josif visarionovic
- Site Admin

Ja uvek u gepeku imam gomilu sitnih rezervnih delova. Uvek su to jeftine sitnice koje mogu da otkazu kada je auto najpotrebniji.
A sada sto je tice Mercedesa, zabranjujem svaku dalju raspravu i komentare na snagu i brzinu.
Marko,
, kada se moja mecka kotrljala do BG sa 110 KS, pri 140 na sat , nisi se bunio.
A sada sto je tice Mercedesa, zabranjujem svaku dalju raspravu i komentare na snagu i brzinu.
Marko,
, kada se moja mecka kotrljala do BG sa 110 KS, pri 140 na sat , nisi se bunio.- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin